Premier League - preview 36. kola: Složitý úkol pro Red Devils

03.05., 08:30, aktualizováno 06.05., 08:42
Previews
Selhurst Park (© AFP)

Manchester United se propadl na osmou příčku a pokud chce zpět před Newcastle a Chelsea, musí porazit Crystal Palace. Rozhodně se nebude jednat o snadný úkol, domácím se v závěru sezony začalo dařit.

Crystal Palace - Manchester United

pondělí 21:00

Manchester United se bude snažit vrátit na šesté místo v tabulce Premier League, když v pondělí večer zamíří do Selhurst Parku, kde se utká s týmem Crystal Palace. Eagles jsou čtrnáctí a už hrají jen o čest a co nejlepší umístění.

Oliver Glasner od svého příchodu do funkce hlavního trenéra Palace v polovině února rozhodně udělal pozitivní dojem. 49letý kouč, který u kormidla nahradil Roye Hodgsona, se může pochlubit bilancí čtyř výher, tří remíz a tří porážek z deseti zápasů. Eagles si do zápasu přinesou čtyřzápasovou sérii neporazitelnosti a z posledních čtyřech zápasů získali deset bodů, když porazili Liverpool, West Ham United a Newcastle United a naposledy remizovali 1:1 s Fulhamem. Nyní budou Eagles usilovat o to, aby v Selhurst Parku poprvé od října 2022 zaznamenali tři vítězství v Premier League v řadě. Navíc mohou poprvé ve své historii připsat dvě výhry s United v jedné sezoně, na Old Trafford totiž Crystal Palace překvapivě vyhrál 1:0.

Manchester United si už nemůže zajistit účast v Lize mistrů v příští sezóně, místo toho budou Rudí ďáblové bojovat o postup do Evropské nebo Konferenční ligy. Svěřenci Erika ten Haga klesli na osmou příčku poté, co Newcastle porazil Burnley, ale vítězství v pondělí večer by je vrátilo na šesté místo, jen tři body za pátý Tottenham Hotspur, který nestačil na Liverpool. Rudí ďáblové jsou neporaženi od 4. dubna, kdy prohráli 3:4 na hřišti Chelsea, ale od té doby vyhráli pouze jeden ze čtyř ligových zápasů a minulý víkend na Old Trafford remizovali 1:1 s Burnley.

United v této sezóně vyhráli sedmkrát, třikrát remizovali a sedmkrát prohráli ze svých sedmnácti venkovních ligových zápasů. Palace doma v Premier League rovněž sedmkrát prohrál. Dvacetinásobní angličtí mistři vyhráli osm z úvodních jedenácti venkovních zápasů Premier League s Palace, ale nyní jsou v posledních třech zápasech bez výhry, včetně remízy 1:1 během sezony 2022/23. Kromě boje o postup do evropských pohárů čeká United ještě městské derby se City ve finále FA Cupu.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson - Clyne, Andersen, Richards - Munoz, Hughes, Wharton, Mitchell - Olise, Eze - Mateta

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Wan-Bissaka, Evans, Maguire, Dalot - Casemiro, Mainoo - Antony, Fernandes, Garnacho - Höjlund

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 4.09 - 3.03

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Chelsea FC - West Ham United

neděle 15:00

V neděli čeká na fanoušky na Stamford Bridge druhé londýnské derby Premier League během jednoho týdne, v němž Chelsea změří síly s West Hamem United. Blues jsou v tabulce osmí pouhé dva body před devátými Hammers, ti ale mají odehráno o zápas více.

Chelsea vyrovnala historický klubový rekord tím, že dokončila její 10. Premier League double nad Tottenhamem. Blues se stali dalším v dlouhé řadě týmů, které odhalili slabiny Lilywhites, když udeřili na obou stranách hřiště z volného kopu. Nejprve se Trevoh Chalobah rozběhnul a dostal nádhernou přihrávku od Conora Gallaghera a zamířil přesně do horního rohu, načež prudký úder Colea Palmera orazítkoval břevno a Nicolas Jackson i přes přítomnost dvou obránců dorazil odražený míč do sítě.

Díky úspěchu uprostřed týdne nyní patří Blues osmé místo v tabulce a nepřeskočili nikoho jiného než nadcházejícího soupeře West Ham. Ve vyhroceném boji o evropskou účast mají Blues pouze dvoubodovou ztrátu na Newcastle United a tříbodovou na Manchester United. Chelsea dále vymítá špatné domácí výkony ze Stamford Bridge a nyní se může pochlubit šesti výhrami a jednou remízou z posledních sedmi klání na svém západolondýnském stadionu ve všech soutěžích, přičemž v každém z těchto zápasů vstřelila několik gólů a v obou posledních zápasech udržela čisté konto.

Poté, co Chelsea v polovině týdne posílila své naděje na evropské poháry, mohla by nyní ještě více posílit své šance na umístění v první sedmičce a zároveň uškodit konkurentovi West Hamu na účast v Evropě v sezoně 2024/25. Vypadnutí z Evropské ligy s neporaženým bundesligovým mistrem Bayerem Leverkusen nezapálilo oheň ve svěřencích Davida Moyese, kteří se mohou pochlubit pouze jednou výhrou z posledních devíti zápasů a v každém z posledních pěti klání v evropských i domácích soutěžích nezvítězili.

Minulý týden však Irons předvedli chvályhodný výkon proti tápajícímu Liverpoolu, když skórovali Jarrod Bowen a Michail Antonio, čímž zajistili na London Stadium remízu 2:2. Jejich evropský osud však není v jejich rukou, protože zůstávají na devátém místě, dva body pod Chelsea, která odehrála o zápas méně. Nedělní zápas není ani nejobtížnějším výjezdem, který West Hamu v sezóně 2023/24 zbývá. V posledním kole sezony zamíří na Etihad, kde se střetne s Manchesterem City. Hammers v roce 2024 stále nemají v Premier League čisté konto, naposledy jej udrželi v prosinci proti Arsenalu.

Při srpnové návštěvě Chelsea na londýnském stadionu sice vítězové Evropské ligy zvítězili 3:1 a nyní by mohli zkompletovat teprve třetí double v Premier League nad Blues, ale poslední tři bitvy na Stamford Bridge dopadly ve prospěch hostitelů.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Petrovič - Gilchrist, Chalobah, Badiashile, Cucurella - Caicedo, Gallagher - Madueke, Palmer, Mudryk - Jackson.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Zouma, Mavropanos, Emerson - Alvárez, Souček - Bowen, Paquetá, Kudus - Antonio.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 5.18 - 5.88

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Aston Villa

neděle 15:00

Brighton se v posledních týdnech řadí mezi nejhorší celky Premier League a propadá se tak tabulkou, jeho nedobré formy by ráda využila Aston Villa. Ta si za určitých okolností už může zajistit účast v příštím vydání Ligy mistrů.

Seagulls od začátku března v lize porazili pouze Nottingham a remizovali s Brentfordem a Burnley, zbylých pět utkání prohráli. Jedním z nich byl i přímý souboj o pozici v Bournemouthu, kterému po gólech Senesiho, Ünala a Kluverta podlehli 3:0. Aby těch ran nebylo pro De Zerbiho družinu málo, skončila její pouť Evropskou ligou hned v osmifinále po čtyřgólovém debaklu v Římě.

Vážné trhliny v ambicích na evropskou trofej utrpěla ve čtvrtek i Aston Villa. Ta totiž v semifinále Konferenční ligy nezvládla úvodní domácí zápas, když Olympiakosu podlehla 2:4, a příští týden tak bude mít co dohánět. Když se Villans poštěstí, budou se tou dobou moci soustředit už jen na tuto soutěž. Pokud na Amex Stadium vyhrají a zároveň Tottenham prohraje na Anfieldu, s jistotou se již podívají do Ligy mistrů. Situace přitom mohla být ještě příznivější, to by ovšem před týdnem proti Chelsea nesměli promarnit poločasový dvougólový náskok.

Brighton má soupeři rozhodně co oplácet, neboť ve Villa Parku schytal koncem září debakl 6:1. Hattrickem se na něm podílel Watkins, vlastní gól si dal Estupinán, další trefy pak přidali Ramsey s Douglasem Luizem.

Při snaze o pomstu ovšem nemůže počítat s čerstvě zraněným Lallanou, který tak za postranní čarou doplní početný seznam hráčů. Mimo hru jsou krajní obránci Milner, Lamptey a Estupinán, k tomu se na hřiště nepodívají ani Hinshelwood, March, van Hecke, Mitoma a Ferguson. Hostům se vrací brankář Martínez, otazník však nadále visí nad Morenem a Tielemansem.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Veltman, Webster, Dunk, Barco - Groß, Gilmour - Adingra, Moder, Pedro - Welbeck

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Torres, Digne - Bailey, McGinn, Luiz, Zaniolo - Rogers - Watkins

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.84 - 2.83

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Tottenham Hotspur

neděle 17:30

Liverpool i Tottenham se před vzájemným zápasem musí smířit s faktem, že se jim rozplývá sen o kýženém titulu, respektive Lize mistrů. Zatímco Reds mohou o naději přijít definitivně, Tottenham si minimální šanci zachová i při porážce.

Kloppovi svěřenci z posledních pěti ligových utkání vyhráli jediné a na první Arsenal ztrácí už osm bodů. Vzhledem k tomu, že po tomto zápase zbývají pouze dva, si nemohou dovolit žádnou ztrátu. To Spurs jsou na tom ještě hůře a postupně podlehli Newcastlu, Arsenalu i Chelsea. Na Aston Villu tak mají ztrátu sedmi bodů, což se i se zápasem k dobru jeví jako velké manko. Pokud by nyní prohráli a muži z Birminghamu zvládli svůj úkol v Brightonu, bude o čtveřici pro Ligu mistrů rozhodnuto.

Pro Liverpool se začala sezona lámat počátkem dubna, kdy v lize jen remizoval na hřišti Manchesteru United. Od té doby vypadl z Evropské ligy na úkor Atalanty, připsal si porážky s Crystal Palace a Evertonem, vítězství na Craven Cottage a naposledy jen nerozhodný výsledek na West Hamu. Tam sice po Bowenově trefě otočili zásluhou Robertsonova gólu a Areolova vlastence, domácím však alespoň bod zařídil Antonio.

V podobném období jako u soupeře došlo ke zlomu i v případě Tottenhamu, který se navíc potýkal s dlouhou pauzou zapříčiněnou odkladem svého zápasu. Ze čtyřgólového debaklu v Newcastlu se vzpamatovával dva týdny, načež kvůli nepovedené první půli podruhé v řadě nezvládl domácí severolondýnské derby. Ve čtvrtek pak podlehl na Stamford Bridge zdecimované Chelsea 2:0, o což se brankami zasloužili Chalobah s Jacksonem.

Spurs čekali na vítězství nad Reds téměř šest let, poštěstilo se jim to až v říjnovém domácím utkání orámovaném asi největším selháním rozhodčích v komunikaci s videem - po Jonesově vyloučení se hostům i v deseti povedlo skórovat, chyba v pokynech videoasistenta ale zapříčinila, že tento regulérní gól nebyl uznán. Vzápětí otevřel skóre Son, na něhož dokázal zareagovat Gakpo. Vaz Kloppovým svěřencům nezlomila ani druhá červená karta pro Jotu, ale až Matipův vlastní gól v šesté minutě nastavení.

Právě kamerunský stoper je spolu s Thiagem dloudoboým absentérem, příliš brzo je i na Jotu a zdravotní potíže trápí rovněž van Dijka, jehož start je nejistý. Zpět na hřiště se naopak může podívat Conor Bradley. Žádné nové potíže nemá po čtvrteční porážce výběr Angeho Postecogloua, tomu tak chybí Forster, Davies, Udogie, Sessegnon, Solomon a Werner.

Předposlední utkání Jürgena Kloppa na Anfieldu začne v nedělních 17:30, jako hlavní rozhodčí na něj bude dozorovat Paul Tierney.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, Quansah, Robertson - Mac Allister, Endo, Gravenberch - Salah, Gakpo, Díaz

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, van de Ven, Emerson - Bentancur, Höjbjerg, Maddison - Kulusevski, Son, Johnson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 5.69 - 6.09

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Arsenal FC - AFC Bournemouth

sobota 13:30

Arsenal, který chce dočasně získat náskok čtyři body v čele tabulky Premier League, odehraje 36. kolo na domácím stadionu s Bournemouthem, kterému v tabulce patří desáté místo. Domácí nutně potřebují vyhrát, jinak podají Citizens titulovou ruku.

Vzhledem k tomu, že Liverpool je víceméně mimo hru o titul, je to nervy drásající přímý souboj o trofej mezi Mikelem Artetou a jeho někdejším zaměstnavatelem, který znovu hraje až v sobotu večer, a proto se ještě více propadne za Gunners, pokud gigant z Emirates tento víkend dokáže připsat plný bodový zisk. Šest ze sedmi dosavadních domácích zápasů Arsenalu v Premier League v roce 2024 skončilo triumfem, přičemž výjimkou byla dubnová alarmující prohra 0:2 s Aston Villou.

Díky poslednímu vítězství proti Tottenhamu 3:2 si Arsenal udržel na prvním místě jednobodový náskok před Manchesterem City, ale vzhledem k tomu, že úřadující mistr má zápas k dobru, nemají Gunners svůj osud ve vlastních rukou. Musí totiž doufat v zaváhání Citizens.

Bournemouth, který se nachází v polovině tabulky, navázal na vítězství nad Wolves 1:0 a připsal si výrazný úspěch na jižním pobřeží proti Brightonu. Iraolovi svěřenci tak mají sestupové boje za sebou a díky zisku 48 bodů, což je jejich nejvyšší počet v historii Premier League, se nacházejí uprostřed tabulky na 10. místě, přičemž do konce soutěže zbývají už jen tři zápasy a evropská kvalifikace zůstává matematicky možná.

Odstup od sedmého Newcastlu United činí pět bodů a od šestého Manchesteru United šest bodů, ačkoli Bournemouth má odehráno o zápas více než oba soupeři a na závěr svého tažení ho čekají dvě ošemetná utkání venku, kdy po klání v Brentfordu 11. května zamíří také na Chelsea.

Práce Iraoly a jeho štábu nezůstane bez povšimnutí ani v jednom případě, ale Bournemouth byl v září na domácí půdě zdemolován Arsenalem 0:4 a v březnu loňského roku v tomto zápase promarnil vedení 2:0. Vítězný gól Reisse Nelsona z 97. minuty vyvolal snad nejdivočejší oslavy, jaké kdy Emirates zažily.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu - Ödegaard, Partey, Rice - Saka, Havertz, Trossard.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Zabarnyi, Senesi, Kelly - Ouattara, Cook, Scott, Kluivert - Solanke, Unal.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 7.01 - 13.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sheffield United - Nottingham Forest

sobota 16:00

Sheffield United je už odsouzený k sestupu do League Championship pro sezonu 2024/25 a v sobotu odpoledne se ve 36. kole Premier League může pokusit porazit Nottingham Forest.

Wilderovi svěřenci sice ještě nejsou odsouzeni k 20. místu, ale na Burnley ztrácejí osm bodů a na Luton Town devět, přičemž do konce soutěže už je ve hře jen devět bodů, takže cokoli jiného než vítězství o tomto víkendu zajistí, že Sheffield United zůstane na dně tabulky. Vyhnout se nechtěnému zápisu do historie Premier League bude pro Sheffield United hlavním cílem, protože s 97 inkasovanými góly v této sezoně mu chybí už jen čtyři k překonání historického rekordu soutěže, který v ročníku 1993/94 vytvořil Swindon Town, jenž inkasoval 100krát ve 42 zápasech.

Na pozadí defenzivních nedostatků Sheffieldu United Nottingham Forest také v každém z posledních čtyř klání inkasoval několik gólů a stále čeká na svůj první úspěch v nejvyšší soutěži venku v roce 2024, když na cestách v Premier League netriumfoval od doby, kdy na Boxing Day porazil Newcastle. Garibaldi mají na kontě také jediné ligové vítězství z posledních 19 zápasů proti sestupujícím celkům, a to v srpnu v odvetném utkání na City Ground, kde byl Wood hrdinou 89. minuty při vítězství 2:1 nad sestupujícím soupeřem.

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Grbič - Robinson, Trusty, Ahmedhodzič - Bogle, Souza, Hamer, Arblaster, Osborn - Brereton Diaz, Archer.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Sels - Montiel, Niakhate, Murillo, Aina - Danilo, Yates - Elanga, Gibbs-White, Hudson-Odoi - Wood.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.94 - 4.38 - 1.67

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Brentford FC - Fulham FC

sobota 16:00

Ve 36. kole Premier League přivítá 16. Brentford na svém stadionu 13. Fulham. V sobotním odpoledním klání na Gtech Community Stadium půjde pouze o výhru v západolondýnském derby.

Frankovi svěřenci by neměli skončit hůře než na 16. místě a díky perfektnímu závěru problematické sezony by se mohli posunout o několik příček výše, ačkoli na jeden z neúspěšných týmů letošního ročníku čeká ještě náročný výlet do Bournemouthu a střetnutí s Newcastlem United v posledním kole. Nicméně sobotní hostitelé vstupují do 36. kola na Gtech Community Stadium se čtyřzápasovou sérií neporazitelnosti, v níž obrali o body Chelsea a Manchester United, a jejich západolondýnští rivalové se budou muset pokusit tuto šňůru ukončit.

Přestože Cottagers zahodili dva body v samém závěru, když inkasovali a tedy remizovali s Crystal Palace 1:1, mohou se nyní pyšnit třízápasovou sérií neporazitelnosti v londýnských derby v Premier League a prohráli jen jeden z posledních šesti zápasů proti soupeřům z hlavního města, kde dosáhli posledního venkovního vítězství, když v dubnu porazili West Ham United 2:0. Silvovi svěřenci se nyní budou snažit vstřelit gól už v sedmém venkovním zápase Premier League v řadě, ale v srpnu doma rozdrtili Brentford 3:0 a v březnu podlehli také na Gtech Community Stadium Bees 2:3, kde se ukázala jako rozhodující pozdní trefa Mathiase Jensena.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken - Ajer, Collins, Pinnock, Reguilon - Janelt, Norgaard, Jensen - Mbeumo, Toney, Schade.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Castagne, Diop, Ream, Robinson - Palhinha, Lukič - Iwobi, Pereira, Willian - Muniz.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.92 - 3.40

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Burnley FC - Newcastle United

sobota 16:00

V sobotu odpoledne je na programu další klíčový duel v rámci anglické Premier League, na Turf Moor se utká sestupem ohrožené Burnley s Newcastlem United, který bojuje o postup do pohárové Evropy.

Zlepšující se Burnley ještě stále bojuje o udržení se v nejvyšší soutěži. Svěřenci Vincenta Kompanyho z posledních osmi ligových duelů prohráli jediný, a to na začátku dubna na půdě Evertonu. O body dokázali obrat například Chelsea, Brighton či naposledy na Old Trafford slavný Manchester United.

I přesto se Clarets nachází na sestupovém devatenáctém místě a pokud se chtějí v Premier League zachránit, musí předskočit Luton Town i Nottingham Forest, za nimiž zaostávají o jediný bod. O sestupujícím dost možná rozhodne až poslední kolo, ve kterém Burnley změří síly právě s Nottinghamem Forest.

Body by nutně potřebovali i na severu Anglie. Newcaslte se nachází čtyři kola před koncem na sedmé příčce, jeden bod ztrácí na Manchester United a má náskok dvou bodů před osmou Chelsea. Magpies si minulý víkend v St James' Parku bez větších problémů poradili s beznadějně posledním Sheffieldem United a zvítězili 5:1. Dvě branky vstřelil ve formě hrající Alexander Isak, který se tak posunul na třetí místo v tabulce střelců, střelecky se prosadil i Bruno Guimarães a Callum Wilson.

Magpies zvládli poslední střetnutí s Clarets na jedničku, v září totiž v St James' Parku zvítězili 2:0.

Domácím bude v sobotu chybět dvojice obránců Al Dakhil, Beyer a mimo hru je i zkušený Nathan Redmond. Hosté přijeli na Turf Moore bez několika klíčových hráčů, nezahraje si například kapitán Lascelles, stoperské duo Botman - Schär či anglický záložník Joe Willock.

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Muric; Assignon, O'Shea, Esteve, Vitinho; Odobert, Cullen, Berge, Larsen; Amdouni, Foster

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dubravka; Livramento, Krafth, Burn, Hall; Longstaff, Guimaraes, Anderson; Gordon, Isak, Barnes

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.36 - 4.26 - 2.02

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Manchester City - Wolverhampton Wanderers

sobota 18:30

V sobotu večer přivítá úřadující mistr Premier Leauge, tedy Guardiolův Manchester City, na Etihad Stadium Wolverhampton Wanderers. Podzimní vzájemný zápas na Molineux překvapivě zvládli lépe Wolves a vyhráli 2:1, v sobotu bude ale jasným favoritem tým z Manchesteru, který bojuje o další ligový titul.

Jen tři dny po vítězství 4:0 na hřišti Brightonu si Citizens připsali další tři body, když o víkendu porazili sestupem ohrožený Nottingham Forest 2:0. V prvním poločase se trefil Joško Gvardiol a po necelých deseti minutách od nástupu na hřiště po zranění se střelecky prosadil i Erling Haaland, který dostal tak do čela tabulky střelců Premier League.

Svěřenci Pepa Guardioly tak jsou v ideální pozici na obhajobu ligové trofeje, v tabulce zaostávají o jediný bod za Arsenalem, který ale odehrál o zápas více. Třetí Liverpool pak ztrácí na Manchester City čtyři body a v posledních týdnech tak přišel o reálnou šanci na posun do čela tabulky.

Guardiola a spol., kteří navíc neprohráli posledních 31 soutěžních zápasů ve všech soutěžích, budou věřit v tříbodový zisk v zápase proti Wolves, které porazili v sedmi z posledních osmi domácích ligových střetnutí.

Tým z West Midlands minulý týden konečně ukončil sérii sedmi zápasů bez vítězství, když na Molineux porazili osmnáctý Luton Town 2:1 a zvýšili tak své šance na umístění v první polovině tabulky. Svým prvním ligovým gólem od prosince otevřel skóre Hwang Hee-chan a pět minut po přestávce přidal druhý gól stoper Toti. Carlton Morris pak deset minut před koncem snížil na rozdíl jediného gólu, Wolves však své vedení udrželi a po třinácté v této sezoně získali všechny tři body.

Manažer Gary O'Neil, který se v sobotu neobjeví na lavičce poté, co mu The Football Association udělila trest za jeho chování po porážce s West Hamem United, nebude moct v sobotu využít stoperské duo Santiago Bueno - Craig Dawson. Mimo hru jsou i dva mladíci, a to Noha Lemina, mladší bratr zkušenějšího Maria, a útočník Leon Chiwome.

Domácí naopak doufají, že budou mít k dispozici všechny klíčové hráče. V týdnu se totiž se svých zranění zotavil jak Phil Foden, tak Rúben Dias. Nejistý je ale start brankáře Edersona, který si poranil rameno.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson; Walker, Stones, Dias, Gvardiol; Rodri; Bernardo, De Bruyne, Foden, Grealish; Haaland

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sa; Semedo, Kilman, Toti; Doherty, Lemina, Gomes, Traore, Ait-Nouri; Cunha, Hwang

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 11.50 - 25.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Luton Town - Everton FC

pátek 21:00

V pátek zahájí program 36. kola anglické nejvyšší soutěže duel mezi Luton Townem a Evertonem. Domácí fotbalisté potřebují nutně v utkání bodovat, chtějí-li ještě pomýšlet na záchranu v nejvyšší soutěži, naopak Everton si v týdnu zajistil místo v Premier League i pro následující sezónu.

Hatters od začátku února vyhráli jediné utkání, i přesto stále mají reálnou šanci na to, že předskočí v tabulce sedmnáctý Nottingham Forest. Svěřenci Roba Edwardse ztrácí tři kola před koncem na Forest jediný bod, a tak se ještě mohou příznivci Lutonu těšit na závěr pohádkového ročníku.

Do karet domácím hraje vzájemná bilance s Toffees. Za posledních 18 let se totiž spolu střetli jen dvakrát po postupu Lutonu mezi anglickou elitu. Nejprve v září Hatters zvítězili v Goodison Parku 2:1 a stejný výsledek si z Liverpoolu odvezli i na konci ledna letošního roku, kdy vyřadili Everton z FA Cupu.

Současná forma Toffees však napovídá, že by v pátek mohli Luton bez větších problémů porazit. Svěřenci Seana Dyche totiž vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů, na domácím stadionu navíc s čistým kontem porazili v dubnu Burnley, Nottingham, Brentford i rivalský Liverpool.

V pátek bude domácím chybět hned několik klíčových hráčů, kromě kapitána Lockyera nenastoupí například ani Issa Kaboré či Marvelous Nakamba. Hosté se budou muset naopak obejít bez Alliho či dvojice obránců Mykolenko, Patterson.

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski; Mengi, Burke, Osho; Hashioka, Lokonga, Barkley, Doughty; Chong; Morris, Adebayo

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford; Godfrey, Tarkowski, Branthwaite, Young; Harrison, Garner, Gueye, McNeil; Doucoure; Calvert-Lewin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.71 - 2.52

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
35
25
5
5
85 : 28
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82 : 32
79
3
Liverpool FC
35
22
9
4
77 : 36
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73 : 52
67
5
Tottenham Hotspur
34
18
6
10
67 : 54
60
6
Manchester United
34
16
6
12
52 : 51
54
7
Newcastle United
34
16
5
13
74 : 55
53
8
Chelsea FC
34
14
9
11
65 : 59
51
9
West Ham United
35
13
10
12
56 : 65
49
10
AFC Bournemouth
35
13
9
13
52 : 60
48
11
Wolverhampton Wanderers
35
13
7
15
48 : 55
46
12
Brighton & Hove Albion
34
11
11
12
52 : 57
44
13
Fulham FC
35
12
7
16
51 : 55
43
14
Crystal Palace
35
10
10
15
45 : 57
40
15
Everton FC
35
12
8
15
37 : 48
36
16
Brentford FC
35
9
8
18
52 : 60
35
17
Nottingham Forest
35
7
9
19
42 : 62
26
18
Luton Town
35
6
7
22
48 : 77
25
19
Burnley FC
35
5
9
21
38 : 70
24
20
Sheffield United
35
3
7
25
34 : 97
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1030)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele