Předběžná nominace Albánie na Euro se skládá z 27 hráčů. Sylvinho vynechal Uzuniho a Cikalleshiho

27.05., 22:27
Aktuality
Sylvinho (© AFP)

V albánské nominaci na mistrovství Evropy v Německu je i záložník pražské Sparty Qazim Laci. Za národní tým dosud odehrál 25 zápasů a pomohl mu k překvapivému vítězství v kvalifikační skupině E před českou reprezentací.

Brazilský kouč Sylvinho, který po postupu svých svěřenců obdržel loni v srpnu za odměnu i albánské občanství, zařadil do výběru 27 hráčů včetně čtyř brankářů. Konečná nominace, kterou musí týmy oznámit nejpozději 7. června, může obsahovat maximálně 26 jmen.

Nováčkem v albánském mužstvu je dvacetiletý záložník Lecce Medon Berisha, který je kapitánem reprezentační jednadvacítky. Dříve v této kategorii nastupoval i za Kosovo.

V nominaci chybí zkušení útočníci Myrto Uzuni z Granady a Sokola Cikalleshi z Konyasporu. Sylvinho opominul také záložníka Keidiho Bareho z Espaňolu Barcelona.

Albánci se ve skupině B utkají s obhájci titulu Italy, Chorvaty a Španěly.

Předběžná nominace Albánie na mistrovství Evropy:

Brankáři: Etrit Berisha (Empoli), Elhan Kastrati (AS Citadella), Simon Simoni (Eintracht Frankfurt), Thomas Strakosha (Brentford).

Obránci: Naser Aliji (FC Voluntari), Arlind Ajeti (CFR Kluž), Ivan Balliu (Rayo Vallecano), Berat Djimsiti (Atalanta Bergamo), Elseid Hysaj (Lazio), Adrian Ismajli (Empoli), Marash Kumbulla (Sassuolo), Enea Mihaj (Famalicão), Mario Mitaj (Lokomotiv Moskva).

Záložníci: Amir Abrashi (Grasshoppers), Kristjan Asllani (Inter Milán), Nedim Bajrami (Sassuolo), Medon Berisha (Lecce), Klaus Gjasula (Darmstadt), Qazim Laci (Sparta Praha), Ernest Muci (Beşiktaş), Ylber Ramadani (Lecce).

Útočníci: Jasir Asani (Gwangju FC), Armando Broja (Fulham), Mirlind Daku (Rubin Kazaň), Arbër Hoxha (Dinamo Záhřeb), Rey Manaj (Sivasspor), Taulant Seferi (FC Baniyas).

Autor: Jiří Vojík, ČTK / lequipe.fr

Komentáře (11)

Přidat komentář
Benfica

toto bude najväčšie pozitívne prekvapenie turnaja. Na úkor Chorvátska a Itálie.

Reagovat
AnthonyR

Ten útok je trochu slabší. Jinak nepříjemnej soupeř.

Reagovat
Benfica

práve tá nepríjemnosť bude ich najväčšou silou

Reagovat
Stannis Baratheon

To vůbec. 2x prohrajou 3:0 a jednou 4:1.

Reagovat
Txapeldun

Ten Cikalleshi a hlavně Uzuni wtf. Jak kdyby měli v útoku nějakej přetlak

Reagovat
Stannis Baratheon

Uzuni je podle všeho zraněný, ale Cikalleshi je hodně wtf no. Stejně tak Bare a Mehmeti.

Reagovat
Nieuwendyk

Qazim! ♥️

Reagovat
Kemar Roofe Arena

Cikalešiho bych snad i chápal, ale vyfakovat Uzuniho? WTF the F?

Reagovat
Stannis Baratheon

Zranění

Reagovat
Kemar Roofe Arena

Tak to maj blbý, on je docela i brejkovej, ne jako běžný hrotový gorily.

Reagovat
Grupma

Albánie, jaké má soupeře A my si chceme stěžovat? Vzůru Čechie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele