Porto našlo nového trenéra, tým přebírá Peseiro

19.01.2016, 21:30
Aktuality
Vedení FC Porto dnes představilo nového trenéra. V portugalském klubu před jedenácti dny skončil Julen Lopetegui, jehož nástupcem je José Peseiro. 55letý kormidelník kvůli tomuto angažmá ukončil svou štaci v egyptském Al Ahly...

"José Peseiro je novým trenérem FC Porto. Kouč podepsal smlouvu na rok a půl s opcí na další sezonu," stojí v prohlášení na internetových stránkách klubu.

Lopetegui působil v Portu rok a půl a fanoušky si na svou stranu nenaklonil jak výsledky, tak především předváděnou hrou. O jeho odchodu se začalo vážně uvažovat v prosinci, kdy tým nedotáhl do konce skvěle rozehranou skupinu Ligy mistrů a nakonec skončil až na třetím místě za Chelsea a Dynamem Kyjev.

Porto bude na jaře bojovat v Evropské lize a v prvním kole vyřazovací fáze se proti němu postaví Borussia Dortmund. Lehké to nebude mít ani na domácí scéně, dvanáct kol před koncem je v tabulce portugalské nejvyšší soutěže na třetím místě s pětibodovým mankem na vedoucí Sporting.

Peseiro za sebou do této chvíle má bohatou trenérskou kariéru, kterou začínal jako asistent v Realu Madrid. V Portugalsku vedl i Bragu a lisabonský Sporting, vedle již zmíněného Al Ahly působil rovněž v Panathinaikosu, Rapidu Bukurešť nebo u reprezentace Saúdské Arábie. V Portu mu s přípravou týmu budou pomáhat asistenti Alexandre Santos, Ricardo Dionisio, Rui Barros a Daniel Correia.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sampaoli nic ?

Reagovat
Han střelil první

U nás v sezóně nic moc, ale na tu jízdu Pohárem UEFA jen tak nezapomenu. Zajímavá volba, ale moc nevěřím, že to bude spása.

Reagovat
FC Porto FC

Ja nevím co si myslet..... Bude to další Fonseca nebo Lopetegui? A nebo opravdu zazáří. Spekulovalo se teda i o lepších jménech ale musím přiznat že i o horších jako Bento, Nuno...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele