Pokud se hráči nevzdají 30 procent platu, hrozí Barceloně bankrot

01.11.2020, 14:44
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (110)

Přidat komentář
Aldeano

Cirkus no...

Reagovat
puji

Můžou požádat o kompenzační bonus,ošetřovné,antivirus.

Reagovat
kilobyte

Ta Barcelona nakonec opravdu skončí s Messiho odchodem.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi už měl skončit dávno a Barca by pokračovala vesele dál a s lepšími výsledky. Copak nikdo nevidíte, že Leo už dávno na tu ligu nestačí?

Reagovat
eibe

Na tu ligu? Právě tam stačí Bojím se, že by nestačil v Anglii, ale zpestření by to bylo zajímavé

Reagovat
Generalní Gladiator

Tohle je sranda, snad se tomu vyhne náš stát.

Reagovat
smazaný uživatel

Dlhy, dlhy a dlhy a keď ani to nepomôže zachráni to Euroval

Reagovat
king23

Tak jestli bychom měli bankrotovat my s 40% zadlužením k HDP, tak Řecko s 200% by museli rozprodat a obyvatele prodat do paštik. Myslím, že jsme pátá nebo šestá nejméně zadlužená zem v Evropě.

Reagovat
Generalní Gladiator

Zatím, uvidíme,co bude dál. Pokud bychom dokázali za 2,3 roky zdvojnásobit dluh, mnohem dráž si budem půjčovat. Hrozí propad příjmů,navýšení výdajů, nezaměstnanost ,snad se z toho vyexportujem...

Reagovat
king23

Jako jo, bude to špatný a dluh poroste, ale furt si říkám, že ostatní na tom budou mnohem hůř.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem v klidu s náši cenou práce.

Reagovat
Salfovic

Přesně. Navíc po volbách se budou snižovat platy ve státním sektoru, což se pochopitelně projeví i v soukromém, takže budeme v EU za ještě větší žebráky.

Reagovat
Kucka

Reagovat
misinho7

Reagovat
Mimalu

Messi nabízel 100 %...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

300 %

Reagovat
Bucky

Ve formě odchodu?

Reagovat
protiproudu

Ano.

Reagovat
Robbie

Ty fotbalisti jsou hrozný chudaci

Reagovat
pantondavo

Kvůli fanouškům? LOL, dyť jim chybí miliardy a ne pár mega za vstupný.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
ACSeRw!n

hodit to na fanousky umi kazdy

Reagovat
smazaný uživatel

poslední ať zhasne

Reagovat
Salfovic

A to mají kliku, že nezačali opravovat tu jejich stodolu.

Reagovat
DieryVonry

Reagovat
andkoo

nemohli strelit Messiho za 100M a usetrit dalsich 90M na jeho plate?

Reagovat
čutalista

A ještě věrnostní bonus...

Reagovat
Rohlik se šunkou

Říkám to celou dobu a to jsem ještě nevěděl, že mají prázdnou kasu. Pořád nevidím jediný logický důvod toho proč ho tehdy nepustil. Finančně to absolutně nedává smysl. Herně v podstatě taky.

Reagovat
Nodi

Protože si hloupej a naprosto si neuvědomuješ jakou váhu má ten člověk v tom klubu, jestli jsou fans teď nasraný tak pokud by Messi odešel tímhle způsobem tak může Barcelona taky shořet, ne každej národ na svoje sportovce jen nadává a neváží si jich jak češi. Brain on

Reagovat
Rohlik se šunkou

Mi se zdá, že tam celkem hoří

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radin

Jo tak teď budou mít Messiho bez klubu a můžou si s ním chodit kopat za barák

Reagovat
Elliasson

Ano, ale jestli vyjde prohlášení, že se mají hráči vzdát 30% platu, tak v podstatě byla povinnosti prodat Lionela. Sice to ušetření je jen krátkodobé, ale přes 200 milionů ušetřených Eur může oddálit bankrot.

Reagovat
king23

Jj, ten Messiho neodchod v létě teď dává čím dál větší smysl

V této době si můžeme gratulovat že už za nás nehraje Ronaldo ani Bale, I když tomu něco na ten plat prispivame.

Reagovat
Remt

Tuším že to něco je přesně polovina nebo ne?:D což je při jeho platu asi jako platit další hvězdu

Reagovat
Registrujisejenproto

nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

pan odcházející prezident asi fakt Barcu neměl rád a jel jen na sebe :D ten věděl kdy skončit :))

Reagovat
Gazdo

Koncit sa ma v najlepsom uz by sa asi netromfol tak podpisal este superligu a siel

Reagovat
teenz

Tohle je docela sranda.

Reagovat
valloire

Reagovat
veikko

Bankrot z toho snad nebude, ale rozhodně by měli dostat nějaký postih za to, že vůbec tuto situaci připustili. Nějaké omezení příchodu hráčů nebo něco podobného.

Reagovat
Mönchengladbach

Vyloučení z evropských pohárů, jenže oni se tam už nejspíš stejně nedostanou.

Reagovat
Bucky

tbf, nepřijde mi úplně fér penalizovat kluby, které se do finančních problémů dostanou kvůli COVID. Pokud jejich původní finanční plán dával smysl a vyšel by v pohodě, pak takhle velká nepojistitelná externalita je dost velká polehčující okolnost.

Reagovat
janinho

https://www.sportbible.com/football/football-news-barcelona-could-go-bankrupt-if-star-players-reject-massive-pay-cut-20201031?source=facebook&fbclid=IwAR13HwVKde-F-X-DoS_xpcDkP3CJMTIB7h5Ej_wdwpVdxN6a6BnATuITvUI

La Liga president Javier Tebas slammed the announcement and accused Bartomeu of being led by Real Madrid's Florentino Perez.

Bartomeu was led by Florentino. That is what I believe," Tebas told Associated Press per Marca.

"This league has been the dream of the president of Real Madrid... he has worked for it for a long time, it is nothing new. But it is a serious mistake, he does not understand the serious financial consequences that it will generate."

mam dost. barca na pokraji bankrotu a tebas zacne jebat do pereza ten je asi taky objektivny jak ja viem hovorit po mandarinsky

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Čekám na brejk

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Zruste uz tu parodii na klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, zrušte Baník!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jeli jsme hranu už před covidem. Teď máme očekávané problémy. Ale ba bankrot to určitě nebude.

Novému vedení není co závidět. Držme jim palce.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Liquid

A co jim k tomu pomoct nějakou to DMSkou od vás kovaných fanoušků ?

Reagovat
Mönchengladbach

Pan prezident Bartomeu držel Barcelonu nad vodou roky, po jeho vynucené rezignaci je celý multisportovní kolos do dvou týdnů na bankrot.

Reagovat
Ed_Hazard

Tak im treba. Sekať frajerov ujebanými zmluvami pre hráčov, to vie každý. Všeobecne prajem bankrot každému kto nemá zdravé financie a ide dlhodobo na hranu. Nikdy som to nepochopil a nikdy nepochopím, ale bohužiaľ je to trend dnešnej doby. Či u firiem, tak u bežných fyzických osôb. Zvrátená doba.

Reagovat
Rohlik se šunkou

Reagovat
exot12

Čo na tom presne nechápeš?

Reagovat
Ed_Hazard

Nechápem ani chápať nebudem tento štýl premýšľania. Ak to mám aplikovať na fyzické osoby - nechápem ak osi niekto môže nabrať hypotéku, úver na úver a to len preto, že sa musí ukázať s najnovším iPhonom, fajným bavorákom a obliekať sa do tričiek za 200€. Pritom na to reaálne nemajú - príjmy a výdaje majú v najlepšom prípade pri 12 mesačnom porovnaní na nule, resp. idú do mínusu. Absolútne tragická gramotnosť ohľadom svojich financií, starania sa o ne, ignorácia vytvorenia si aspoň nejakej finančnej rezervy a podobne. A nakoniec to príde do štádia, že keď tento ich krásny sen náhodou naruší nejaká nepredvídaná vonkajšia udalosť (teraz COVID), tak natŕčajú ruky ako idú do mínusu a nezvládajú svoju existenciu. Tak nám štát pomôž. Herci v divadlách a podobné profesie hučia z každej strany ako nemajú ako živiť svoje deti? Tak ťahaj k*rva dokladať tovar do Alberta a budeš mať.

Reagovat
Čekám na brejk

Souhlasím až na ten konec. Pochybuji, že by veškeří lidé v kultuře, gastronomii a podobně najednou našli práci u pásu či v supermarketu, ani tyhle zaměstnání nejsou nafukovací. Vždyť tyhle aktivity jako kultura, sport či gastronomie tvoří 10 % HDP.

Reagovat
Ed_Hazard

Uf, ak si teraz otvorím profesia.sk (portál s ponukou zamestnania) tak tam je kopec práce rôzneho typu. Skôr mám obavu, že určité typy ľudí proste budú robiť iba prácu, ktorá je hodná ich mena alebo postavenia. Resp. prácu za 700€ v hrubom robiť nepôjdu, lebo to sú drobné. Radšej pôjdu "žobrať" o 1000€ príspevok pre úrad vlády, spisovať petície a natáčať videá na sociálne siete.

Reagovat
Čekám na brejk

Samozřejmě, že práce je, takové donáškové služby teď shání lidí . Ale pro všechny, co ztratili kšefty to není. Ono samozřejmě na jednu stranu ano, asi by se měli kousnout a pokusit se to zvládnout a ne se úplně zhroutit. Na druhou stranu, zatím co podpora pro zaměstnance ve firmách byla vymyšlena hned a fungovalo to bez problémů, zatím co na kulturu se peníze nějak hledali/hledají, to je myslím stejné jak v CZ tak v SVK, tak tu nasranost chápu. Jaký je rozdíl mezi člověkem co se živí hraním a zaměstnancem automobilky, oba odvádí daně státu. Samozřejmě takhle to bylo na jaře, teď průmysl normálně funguje.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Manik...

, až na konec, oni za tu situaci nemohou.. Na druhou stranu, s těmi platy by měli mít rezervy...

Reagovat
twelwer

Zavisi, neviem ci je to tak aj v CR ale co mam od spoluziaka herca tak v divadle je to prinajlepsom priemer... Lepsie sa maju u nas len herci, ktori su v SND ale predtym musia odohrat nejaku sracku v mainstreame a dostat sa do pozornosti. ...

Reagovat
exot12

To že si niekto zoberie úver či hypotéku chápem. Otázka je na čo si ju zoberieš a či si dokážeš spočítať svoje náklady a príjmi.

Reagovat
Ed_Hazard

Samozrejme. Plne súhlasím. hypotéka nie je zlo, ak si to všetko vieš nastaviť. Donedávna bola práveže pomerne fajn príležitosťou nakoľko úroky z nej boli (aj myslím stále sú) nižšie ako je samotná inflácia.

Reagovat
Visca el barca

Tak od toho je parametr DSTI ne?

Reagovat
twelwer

Všetci sa inšpiruju štátmi

Reagovat
smazaný uživatel

Euroval to istí Karpiš a Sulík sa za uši trhajú pri tejto vete ale súhlasím s nimi

Reagovat
twelwer

Tak tak. Aj ked teraz som cital zaujimavy komentar aj od Gladisa ... som zvedavy, kde to staty s tymi dlhmi pozenu a ako bude vyzerat novy svet za par rokov.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Amerike sa nato už pripravujú v histórii tam toľko zbraní nepredali ako za posledný polrok ale tam to hlavne súvisí s tým že sa im rozpadá spoločnosť

anyway zober si že toto je najväčšia kríza od 29 a každy veľmi dobre vie čo kríza v 29 spôsobila som zvedavy ako to dopadne ale myslím si že nás nečaká ružová budúcnosť hlavne sa po tých štátnych stymuloch uvidí ako na tom ekonomika skutočne je

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
twelwer

Tak ale tam to suvisi aj s BLM a roznymi vytrznostami ci ? (nevidel som nejake statistiky) a samozrejme s kulturou (ustavou) a volbami

No ja som velmi zvedavy co to bude. Lebo teraz mi to pride ze staci jeden vojensky konflikt aby rozhorel poriadne a uz to pojde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak k USA je to nesmierne komplikované a nemá zmysel to teraz rozoberať pretože to tam má koreňa ešte v 60 rokoch a to čo sa deje v USA nieje problém iba USA ale celeho západného sveta tam to bolo len nesmierne vidieť o tom potom...

Čo sa týka tých konfliktov je po svete je rôznych "srbsk" vela-Armensko,(Rusko)-Azerbajdžan,Turecko; Grécko-Turecko;India-Čina; a celkovo Čina-USA.

Žeby sme si o pár rokov nepovedali že sme to s tými opatreniami neprehnali a v konečnom dôsledku nebolo lepšie až tak nezasahovať do ekonomiky, nuž uvidíme. Ale ja som veľký "katastrofista" a pesimista takže dúfam že len veľmi preháňam

Reagovat
twelwer

Ja tiez. Neviem ako to robim, le vzdy sa snazim najst tu horsiu stranku toho co sa moze udiat

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom cirkusu s vedením bych jako hráč taky nechtěl moc k tomuhle přistoupit...

Reagovat
LeonardoUžoa

Kluci by meli urcite drzet spolu. Necuknout a nenechat si sahnout na prachy.

Reagovat
Salfovic

Prachy víc než klub

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládám, že speciálně Leoš jim vyloženě vyjde vstříc potom, jak se k němu v létě zachovali.

Reagovat
Čekám na brejk

Tak v těchto souvislostech opravdu dává smysl udržení Messiho za každou cenu . Hráč s největším platem .

Reagovat
janinho

a ked dodrzi zmluvu co teraz uz dodrzi tak vraj ho caka nejaky multimilionovy bonus hovorim, ze ten Bartomeu mi pride jak Perezov nasadeny agent. minule leto by im za Leosa City dalo cez 100 mega, mohli kludne predat aj griezmanna... ale takto je to vacsia zabava. aj ked sa priznam ze urcite nechcem aby barca zbankrotovala. lige by to v nicom nepomohlo.

Reagovat
Čekám na brejk

To jsem ani nevěděl, že tam má ještě bonus . Prostě absolutně geniální rozhodnutí ho přinutit zůstat, když má Barca finanční problémy . Bankrot určitě ne, to by byla obrovská škoda pro ligu a vlastně pro celý fotbal, na druhou stranu Barcelonu bez pohárů či jen v EL (nebo dokonce v té nové Konferenční lize) by byla sranda sledovat si myslím .

Reagovat
janinho

dneska som to niekde na sportbible cital, tiez to neviem na 100% s tym bonusom.

Reagovat
twelwer

na sport.sk to pisali. v inom vlakne som sa aj pytal co je na tom pravdy.

Reagovat
eder

valloire, nechceš se přihlásit do výběrového řízení jako správce konkurzní podstaty? Podpořil bych tě svým hlasem...

Reagovat
valloire

důvěru ve mě kladenou bych zcela jistě nezklamal, jsem poctěn

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
eder

O tom vůbec nepochybuji.

Reagovat
vladino10

Reagovat
ACSeRw!n

barka se potapi.. ted jeste osamostatnit Katalansko a bude klid

Reagovat
smazaný uživatel

"Més que un club".....inteligentní a charakteroví hráči Barcelony toto motto berú doslova. Na psa prišiel mráz.

Reagovat
technecium

Já tohle prostě nepochopím. O tomhle se muselo vědět dlouho dopředu, v létě dokonce měli jedinečnou příležitost ten problém s penězi vyřešit tak, že by nechali Messiho jít a ani by při tom nevypadali jak úplný diletanti, protože sám chtěl jít. Ale prostě ne. Zůstal nám nasraný Messi, a díra v rozpočtu k tomu. Bartomeu je fakt to nejhorší, co potkalo Barcu od dob Franca

Reagovat
Anacron

Z důvěryhodných zdrojů uniklo na veřejnost, že Bartomeu je ve skutečnosti stoupenec Franca a byl to dlouhodobý plán od Pereze, jak zničit konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Petrinho17

Všetko sa začalo Rosellom. A následne jeho poskok Bartomeu prevzal riadenie. Zvyšok pozná každý.

Reagovat
valloire

fandíš cirkusu hombre...já ti to říkal a já...já mám vždycky pravdu

Reagovat
twelwer

To je dvojsecne, vies si predstavit ze by predali dalsich dvoch hracov a pustili messiho ? ... vsak by to tam dakto podpalil. Toto musi byt dlhodobo nastavena katastrofalna politika, ze idu na hranu a po nas potopa

Reagovat
smazaný uživatel

Velkoklub

Reagovat
REPLIKATOR

Tak to začali řešit fakt brzo...

Reagovat
smazaný uživatel

Hosi musite myslet na sebe.

Mate hypoteku na dum, auto.

Musite vydrzovat drahe devky.

Staci vydrzet do jara s tim platem.

Ono to nejak uz dopadne.

Hlavne prezit jaro.

Vic nez klub

Reagovat
pantondavo

Klid, staci prodat Piqueho pres vykupku

Reagovat
risk je zisk

Rok 2020 je cely na 3,14ču, tak aspoň nějaká dobrá zpráva .

Reagovat
berliner

Espanyol do La Ligy FC Barcelona o patro niz

Reagovat
Whitemedia

Vít to zachrání.

Reagovat
kubys

Ten to právě poslal do kytek, jeho klasický podpis.

Reagovat
smazaný uživatel

Bankrot čeká všechny kluby kromě šejků, pokud zase nezačnou chodit fanoušci. Pro takový velký kluby se na vstupným za jediný zápas vydělá tak 10 mega euro.

Reagovat
technecium

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně že máme Dembeleho, Coutinha a Griezmanna. Ne že by je odchovanec Fati nestrčil všechny do kapsy.

Reagovat
smazaný uživatel

A jeste mate nejlepsiho argentinske trenera v historii fotbalu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele