Podle kouče AS Řím Di Francesca rozhodčí nepískal fér

05.04.2018, 11:50
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (106)

Přidat komentář
Free_player

1: Pro postup Barcelony!

Reagovat
Pipo123

Na Pellegriniho to bolo tesné, ale myslím že to bolo pred šestnástkou, ale na Dzeka? Veď ten letel tak ochotne na zem

Reagovat
Gimme

Faul pokračoval do šestnáctky, tím pádem pentle. Penaltu na Džeka bych taky nepísknul

Reagovat
Xavi

Důležité je, kde začal a ne pokračoval. Fakt nechápu, proč lidi jako ty mají hroznou potřebu vyjadřovat se k věcem, kterým nerozumí.

Reagovat
Gimme

Já žiju v tom, že se to posuzuje jako pentle i s touhle argumentací. Rád se ovšem nechám poučit

Reagovat
Xavi

Ne, rozehrává se vždy v místě, kde došlo k faulu. Jestli hráč udělá šest kotrmelců a spadne v malým vápně je úplně jedno.

Reagovat
ttopi

V případě kotoulů je to jasný. Kotoul je jen pokračováním pádu z určitého místa. ALe třeba v případě tahání za dres je to trochu jinak, viz má odpověď níže.

Reagovat
10
Reagovat
Xavi

Hmm, včera jsem si byl jistej, že to bylo před vápnem, teď už si tak jistej nejsem. Každopádně rozhodčí má pískat, co vidí a tady si nejsem jistej ani z opakovačky...

Reagovat
10

já taky, tam jsem si hlavně nevšiml toho, že ho trefil už v tý první fázi

Reagovat
10

jinak mi to přijde dostatečně průkazný, v Itálii by tohle s videem vyřešili

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem si byl ještě ráno jistý, ale tohle mě znejistělo. Nevšiml jsem si, že se ho dotkl ještě ve vzduchu. Musím říct, že to bylo hodně na hraně teda. Holt někdy i video bez zevrubného prozkoumání nezaručuje přesné rozklíčování situace. Ještě ráno jsem se díval, kam dopadla kopačka Umtitiho a tam byl dle mě faul. Teď už vím, že byl faul o pár centimetrů blíž bráně. Ale jestli to bylo ještě nad bílou čárou nebo už ve vápně, si netroufám s jistotou tvrdit. S velkou dávkou fantazie bych řekl, že to mohlo být opravdu už kousek ve vápně.

Každopádně je to další argument k zavedení videa. Vinit sudího z toho, že tohle nerozklíčoval pouhým okem, je hloupost. On si dal po zákroku ještě nějaký čas na rozhodnutí, což ukazuje, že si nebyl jistý. Být video, tak to jde dobrovolně zkonzultovat.

Nicméně - pořád si nejsem vůbec jistý. Je to z úhlu a ve výšce, která si vyžaduje zapojení fantazie, takže tam každý může vidět něco jinýho.

Nevím, zde to tady už bylo, ale zajímala by mě anketa, kdo si tady a tom videu vidí penaltu a kdo zákrok na čáře. Za mě neprokazatelné, ale pocitově to může být cenťák ve vápně. POCITOVĚ.

Reagovat
smazaný uživatel

Z těchto závěru je to podle mě neprokazatelné ať už to bylo jakkoliv. Čili by dle mého měl platit původní verdikt rozhodčího.

Reagovat
Sergi Samper

Reagovat
ttopi

Já tam tu penaltu furt nevidím, ale je to teda fakt o milimetry. Nicméně tohle nemůže po rozhodčím nikdo chtít, aby viděl. Ten to viděl venku, další by to viděl uvnitř. Holt pech.

Reagovat
ttopi

Tohle není tak úplně pravda. Je to tak, aby byl zvýhodněn útočící celek. Zrovna nedávno jsem toto studoval, mám to v paměti. Takže:

Když faul začne mimo vápno (například tahání), ale skončí ve vápně, je to penalta.

Když faul začne ve vápně, ale končí mimo (opět třeba tahání), je to taky penalta.

V tomto případě to bylo tak, že k faulu došlo mimo a následkem toho byl pád do vápna, čili penalta to není.

Reagovat
KillSwitch

bolo to také hocijaké...ale kontakt s hráčom barcelony bol až do 16tky...čiže sa mala pískať penalta..keby ho skopne pred 16 a on letí sám do 16 tak to penalta neni

Reagovat
CHONG

To v zápase s Barcelonou nemůžeš očekávat, kámo

Reagovat
smazaný uživatel

Piskal normalně

Reagovat
Frantszek

Ty jsi fakt hroznej čínskej troll, kterej si chodí malý brk zvětšovat ke článkům souvisejících s Barcelonou. Fakt v tom domově důchodců už s tím druhým legendárním dědkem z řad fans Realu Valloirem nemáte co dělat?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Shevchenko

Bez těch brýlí bych ho nepoznal.

Reagovat
smazaný uživatel

No to snad ne.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Murena

Reagovat
smazaný uživatel

Jako chápal bych, že se bude vztekat v zápase, ale na tiskovce už se mohl na video podívat. Džeko se tam válel jak postřelenej zajíc. To už byl větší faul ten zákrok na Messiho v druhý půlce. A to odpískání trestňáku mi přijde v pohodě - to podkopnutí bylo pár centimetrů před vápnem.

Ach jo.

Reagovat
Mercury

Ani na Messiho to žádný faul nebyl, naprosto čistý souboj tělo na tělo.

Reagovat
smazaný uživatel

však jo, ale faulu se to podobalo víc, než u Džeka, který se prostě nechal přemoct gravitací

Reagovat
John Obi Mikel

Messiho rozhodčí chráněj.

Reagovat
Lech

Pred vapnem z pohledu Ter Stegenovi brany

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Switchback

yikes

Reagovat
Pokahontas

Je rozdíl v tom udělat chybu a nepískat fér.Nepískat fér znamená naklánět rovinu,celý zápas být zřetelně přísnější na jedno z mužstev-tj.jednomu obrazně řečeno dovolit hrát ragby a druhému pískat každý souboj jako faul apod.To rozhodně nebyl tento případ...

Kdyby se na to fakt podíval na videu,tak by viděl,že Pellegriniho (toho hráče) trefil obránce opravdu ještě těsně před šestnáctkou.Se zákrokem na Džeka to bylo jinak,to podle všeho penalta byla-ale jak jsem napsal výše,to je jedna chyba,rozhodně ne soustavné zjevné naklánění a tlačení jednoho týmu.

Rozhodčí v LM při zápase možnost videa nemá,trenér po zápase ano,a zjevně se na něj ani nepodívá.. .Anebo podívá,a přesto tvrdí něco,co je ze záznamu evidentně v rozporu s jeho tvrzením.

Má to Eusebio di Francesco zapotřebí,snižovat se podobnými výroky někam na úroveň nějakých Wengerů,Pellegriniů(toho trenéra),Mourinhů a spol?

Reagovat
ttopi

Víceméně souhlasím. Ale jak teda poznáš, že rozhodčí ten zákrok na Džeka neodpískal chybně a ne úmyslně? Jestli ty máš pocit, že to byla spíše chyba, tak EdF může mít stejně tak pocit, že to nepískl vědomě.

Reagovat
twelwer

Akurat k tomu poslednemu ,,, di Francesco tym tebou spominanym trenerom moze este stale tak max lestit topanky

Reagovat
kaja900

Tady jde ale o to ze kdykoliv se stane v zapase s barcou ta chyba jak rikas ty, tak je to ve prospech barci.. proc skoro nikdy rozhodci neudela tu chybu proti barce ? Fakt nahoda Dostali nejslabsiho moznyho soupere, tak nemaj za potrebi aby jim jeste rozhodci pomahal.. ale co uz, postup maji jisty, snad dostanou v semifinale treba bayern

Reagovat
Houfi

Zbytečný pláč, pískat se s trochou smůly (štěstí) mohlo na obě strany, spíš mi zklamalo jak s tím přímákem Pellegrini a Kolarov naložili, jinak to nebyl od AS špatný výkon a souhlasím, že 4:1 bylo až příliš krutý, každopádně doufám, že v odvetě zahrajeme pěkný výsledek a rozloučíme se s LM důstojně, pokud se v létě vhodně doplní kádr, může být čtvrtfinále pravidelně..

Reagovat
Baronne

Reagovat
ADM

Reagovat
h8_sfatto

v létě bankrot při splácení Schicka, nebýt čtvrtfinále LM, tak už by se top hráči poroučeli jako Salah nebo před ním Pjanič

Reagovat
Lech

Tak urcite

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Danielle

Reagovat
smazaný uživatel

ZLATÝ MÍČ LETOS:

1) SALAH

2 ) RONALDO

3 KANE

4) NEYMAR

5) DE BRUINE

.

.

.

.

154) MESSI

Reagovat
Baronne

Poď všechny hráče před Messim

Reagovat
technecium

Reagovat
Remt

Nic proti Salahovi, Ronaldovi, Kaneovi - ale za co že se vlastně konkrétně Zlatý míč dává? Často mi přijde, že byste ho vždy dali nejradši tomu kdo dal nejvíc gólů bez ohledu na to, že na toho hráče hraje celý tým a často mu to přihrajou třeba před prázdnou. Narozdíl od toho Messi je klíčovou nedílnou součástí jednoho z top týmů na světě. Bez Messiho je Barcelona hned poloviční. Ukaž mi jiný tým který je tak moc závislý na individuálním výkonu jednoho hráče?:-) On dokáže nastoupit pár dní po zranění, zápas odchodit, protože mu to doktoři nařídili a přesto být klíčovou postavou - nezlob se na mě ale tohle nedokáže nikdo jiný na světě

Reagovat
Fodbalysta

Reagovat
smazaný uživatel

Salah ma mega smulu v narodaku, ktery na MS neuhraje nic,letos bych mu to klidne dal

Reagovat
VanKun88

Zajímalo by mě kdo je 153.

Reagovat
Remt

..Jak by dopadl zápas Real-Juve pokud by místo Ronalda nastoupil jiný hráč Realu? Jak by dopadl zápas Pool - City kdyby nenastoupil Salah? Řekl bych, že podobně tak jako dopadly.

Reagovat
ttopi

Včera by to možná dopadlo stejně. Ale s Realem nesouhlasím - tam byl vliv Ronalda obrovský.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju Lafatu.

Reagovat
John Obi Mikel

Karim Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

je někdo z Příbrami i v nominaco na GB? ajo.. oni hrajou druhou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je Schick?

Reagovat
h8_sfatto

kope uhlí.aby se odpracoval

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
havrys99

Na Džeka vůbec, vtipný vidět dvoumetrového hráče aby sebou takhle plácnul. Ta druhá situace spíš penaltová byla, ale ohromně těžká situace, kde napověděl až opakovaný záběr. Kontakt byl těsně ve vzduchu nad hranici pokutového území a setrvačností se obě nohy dostaly před vápno.

Reagovat
ADM

Jasná penalta 1,93m chlap Džeko si tam zakopol o vlastné nohy hneď ako sa Semedo priblížil

Reagovat
Diego2

no ty vole

Reagovat
10

Džeko tomu zbytečně přidal, ale faul to byl, Semedo ho trefil kolenem.

Stejně tak ten Pellegrini byl uvnitř, včera mi to přišlo na hraně - http://img.sportmediaset.mediaset.it/binary/84.$plit/C_29_articolo_1206416_lstParagrafi_paragrafo_0_upiImgParFull.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Zasah přišel přesně na lajně

Reagovat
Largo

Myslim, že to bylo na lajně, z více záběrů. Ne uvnitř.

Reagovat
10

tak tady vidíš přímo záběr z Mediasetu uvnitř, tady je to taky průkazný - https://youtu.be/RhkDq9c39XU?t=2m1s

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tyhle zaběry jsou hodně zkreslený. Spíš ten záběr nahoře co si posílal link rovnoběžně s lajnou je nejprůkaznější, a tam to bylo na lajně.

Reagovat
10

když si pustít to video dál, tak ti i pěkně vysvětlí

Reagovat
smazaný uživatel

na to videu je právě vidět, že mu faulem tu nohu "vykopl" z vápna. Ale je jasný, že rozhodčí to nemohl vidět...

Reagovat
10

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

I za mě lajna

Reagovat
Largo

Mě teda přišel jako faul spíš ten zákrok Semeda na Džeka, i když ten tomu přidal...

A k těm výrokům, přijde mi to od ČTK přeložený na sílu přehnaně, aby to vyvolalo senzaci. V originále si takhle moc nestěžuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Eusebio Di Francesco k rozhodčímu: "My nejsme nějaké Benevento - trochu úcty!"

Reagovat
smazaný uživatel

A to ještě někoho překvapuje, že Barcu tlačí sudí?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Dát na Nou Campu tři góly a nevyhrát? Kde je nějaká spravedlnost?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

ten Suaréze byl taky víceméně vlastní

Reagovat
smazaný uživatel

klid, doma stačí 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč se řeší ten pád Džeka jako penalta vždyť zakopl o vlastní nohu

https://www.youtube.com/watch?v=asvChg_7HvQ

Reagovat
10

protože mu jí ale trefil Semedo

Reagovat
Visca el barca

Ty nejenom, že si nedával prohru Juve, ale ty nedáváš už i prohru AS

Reagovat
10

ty si očividně užíváš sebeztrapňování pořád dokola

Reagovat
Visca el barca

roztomilé

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem to z několika záběrů a podle mě to nemělo žádný vliv.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
John Obi Mikel

Tento záběr není od začátku

Reagovat
Dayman

to je taková klasika od fanoušků barcelony, není to dávno, co sem dával podobně manipulativní, necelý záběr

Reagovat
smazaný uživatel

Je to záběr z druhý strany a ten kontakt se Semedem tam je, tak nevím co si chtěl předtím vidět? Jak Džeko zpracoval nahrávku nebo co? Zase tu nevymýšlejte hovadiny.

Reagovat
John Obi Mikel

Je tam až když je Džeko v polovině pádu.

Reagovat
h8_sfatto

rozhodčí Make-lie , to hovoří za vše

Reagovat
smazaný uživatel

V případě Džeka nevím, ono kontakt tam očividně byl a kdyby to bylo naopak, tak barcelona tu penaltu kope....ale nevím nevím jestli to byla penalta.

Naopak v případě faulu na Pellegriniho se jednalo o penaltu. Hodně se tady řeší, jestli to bylo v 16tce nebo ne. Já bych teda řekl, že ho trefil tou nohou ve vzduchu a ta byla v 16tce. A víceméně i kdyby netrefil a faul byl až na čáře 16ky, tak je to penalta. Čára pokutového území se bere jako její součást. Proto faul na hranici 16ky je dle pravidel penalta. Takové ty přímáky, kdy to sudí vytáhnu na lajnu jsou blbost....

Reagovat
smazaný uživatel

Takže trenér AS má pravdu, jelikož jeho tým byl zásadně poškozen sudím.

Reagovat
X-bano-X

Hmmmm to znie rozumne

Reagovat
smazaný uživatel

no kdyby ty fauly byly obráceně, tak Barca ty penalty kope

Reagovat
smazaný uživatel

Takže, když někdo fauluje hráče, tsk je v podstatě jedno kde si to kopne? Bylo to před pokutovým území a i kdyby o 2 cm, v účetnictví máš špatně 2 koruny a dostaneš pokutu, i kdyby jeden cm před pokutovým územím a on si na to vzal pravítko, tak je to správně. Jako vážně mi chceš říct, že Semedo, který váží o 20 kg min než Dzeko se ho dotkne a Dzeko letí 3 metry?

Reagovat
smazaný uživatel

to má být opravdu reakce na mě?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano přesně. Když tu chceš vytahovat pravidla fotbalu, tsk bys měl vědět, že rozhodčí jsou UEFA navádění k tomu, aby když ten pád útočník přežene, aby se to nepisklo. To mi neříkej, že 50 kg Semedo, tak tvrdě zboural 80 kg Dzeka, že letěl 2 metry od něj.

Reagovat
smazaný uživatel

....ale nevím nevím jestli to byla penalta.

1) kdybych byl za to (jako fanoušek Realu), že je to pencle, tak napíšu že byla a nepochyboval bych o ni

2) ty jako fanoušek barcelony sis teď nakálel do vlastního, protože všichni moc dobře víme, který tým umí nejvíce pádům přidat, že ano

3) ono pokud se bavíš o soubojích v rychlosti, kde navíc hraje roli střet nohama, tak tam ta váha zas tolik roli nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

To mi připomíná... kdysi v dobách mého mládí... kámoš (70-80 kg) se pokusil mě podrazit a kopnul mě (40-50 kg) ze zadu do nohy. Odnesl to zlomeným palcem. Si blbec nevšiml, že mám na nohách lyžáky. #neuveritelnypribeh

Reagovat
John Obi Mikel

V případě podkopnutí nemá váha žádný vliv

Reagovat
vanGomm

Tak Barcelona si už delší dobu na nepřízeň rozhodčích stěžovat rozhodně nemůže.A pokud by si trenér AS Roma vzpoměl třeba na utkání LM Barcelona-Paris SG 6:1,tak by věděl,že dopadl vlastně ještě dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi blbec.. Ano ta penalta sice neměla být, ale těch 5 gólů jako co? Viděl si ten zápas? Mohlo to dokončit 5:1 a postoupilo by PSG ale ten zápas mohl skončit klidně 10:1 s tim kolik jsme mělo šanci a jak to probíhalo. Tak už si vyberte jednou pro vždy, chcete aby se jako penalta piskalo úplně všechno, aby ten zápas byl přerušen každý 2 minuty kvůli lehčímu stceni, jestli měla kopat penaltu AS za Dzeka, tak v tom případě o Barca za Messiho, úplně stejná situace..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele