Podle Bainese potřebuje Barkley pro svůj růst trpělivost

27.02.2014, 20:04
Aktuality
Mladík Ross Barkley patří k největším talentům anglické kopané a jeho jméno je pravidelně spojováno s předními evropskými kluby. Jeho prudký vývoj byl ale na krátkou dobu zpomalen, neboť v polovině ledna si záložník Evertonu zlomil prst na noze. Spoluhráč Leighton Baines je však přesvědčen, že při troše trpělivosti se z Barkleyho může stát hvězda.

Rodák z Liverpoolu se zapojil do celého systému tamního Evertonu již jako jedenáctiletý, ale jeho slibný start v prvním týmu zbrzdilo zlomení nohy. Před třemi lety se dočkal svého debutu v dresu Toffees a jeho představení mu vyneslo komplimenty ze všech stran. Byl jmenován hráčem zápasu a například bývalá hvězda Arsenalu Martin Keown o něm prohlásil, že "Barkley bude jednou jedním z nejlepších hráčů, jaké Anglie viděla."

Před začátkem probíhající sezony se Barkley vrátil z hostování v Leeds United a pokračoval ve slibně se rozvíjející kariéře. Několikrát byl jmenován hráčem utkání a například proti Swansea City jeho branka rozhodla o výhře Evertonu. Do zápasu s Norwichem již ale nenastoupil, protože si poranil prst na noze a mimo hru byl tři týdny. Nyní se postupně vrací zpět a zkušenější spoluhráč Leighton Baines doufá, že mu fanoušci poskytnou dostatek času na zotavení.

V rozhovoru pro deník Liverpool Echo Baines sdělil: "Když se forma týmu tak často mění, je těžké se v ní zorientovat. A to zvláště tehdy, když jste mladý a potřebujete se vyvíjet v klidu. Okolí jej nesmí zatížit přespříliš a navěsit na něj tíhu, kterou by nemusel unést. Ross se pořád zlepšuje, poznává nové věci a učí se. Teď navíc dostává více příležitostí, než jak tomu bylo v předchozí sezoně. A velmi brzy uvidíme, že jeho práce nese ovoce," popisuje Baines.

Zkušený reprezentační obránce utrpěl v dřívější době stejné zranění, takže mluví z vlastní zkušenosti, když říká: "I po delší době stále trochu cítím bolest. Měl jsem podobné problémy a dokázal se s nimi vypořádat především díky svému okolí. Rossovi musíme ukázat pochopení a dát mu dostatek času," nabádá Baines.

V posledním utkání anglické Premier League se Evertonu nepodařilo překvapit domácí Chelsea, s níž gólem Johna Terryho v nastaveném čase prohrála. Přesto se podle Bainesova mínění ve výkonu Toffees dalo najít mnoho pozitiv. "Ukázali jsme, že se nevzdáváme a často jsme Chelsea herně převyšovali. Musíme se ale zlepšit ve finální fázi. K tomu by nám mohly pomoci návraty Deulofeua a Lukakua. Bohužel se do hry ještě nemůže zapojit Lacina Traoré, ale doufáme, že se v jeho případě nebude jednat o nic vážného," zakončuje devětadvacetiletý obránce.

Autor: Ondřej Pražák / football365.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

100 pro letní přestup Bainese do United

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

o priečku nižšie?asi nie

Reagovat
Zdechlina

Aby hrál s manu o klidný střed tabulky když s Evertonem může hrát o poháry?

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester je pred Evertonom

Reagovat
Zdechlina

Zatím

Reagovat
smazaný uživatel

(_o-)

Reagovat
smazaný uživatel

Barkley je neskutečnej talent, škoda že se nedostal o pár set metrů jinam...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Snad zustane v Evertonu co nejdyl...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Neříkám, že je špatnej, ale není ten hype okolo něj trošku přehnanej ?

Reagovat
GEGE

Správně největší talent Anglické kopané

Reagovat
smazaný uživatel

Chalobah, Shaw, Hughes ...

Reagovat
SunFells

Reagovat
Rssa

FM OT:

Tak jsem jen tak nahlédl do Německa a tam je naprostý dominant.

http://postimg.org/image/n3e8d124d/

No a není divu, když se člověk koukne na toho jejich mutanta v útoku

http://postimg.org/image/4nr07ducz/

A taky se objevil nástupce Diabyho...

http://postimg.org/image/kpd00aw9r/

Celkově se mi zdá FM14 docela rychlá a hlavně opravdu obtížná. Možná právě proto je tak zábavná.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti nevim.. Dal jsem si na začátku United, s těma jsem už po dvou sezonách neměl konkurenci, teď hraju za Atlético a už mám třikrát po sobě vyhranou Ligu Mistrů. a ani nekupuju hráče, protože mám na všech postech nejlepší hráče světa.

Reagovat
db18

...tak s Bayernem jsem taky vyhrál LM, i když jsem měl na hrotu van Buytena

Reagovat
Godwinson

Souhlas, obtížnost mně přijde oproti starším dílům někde jinde. Díky tomu a zraněním ala FM10 jsem do toho zatím vůbec nepronikl a řekl jsem si, že počkám na další ročník :))

Reagovat
Rssa

Zajímavé, u tebe je teda ta obtížnost spíše negativní?

Reagovat
Godwinson

To ne. Ze starších FM jsem byl ale zvyklý na to, že v první sezóně začnu přebudovávat kádr, umístím se obstojně s herním stylem střídavě oblačno. Ve druhé už si to začne sedat a ve třetí začíná drtivá dominance s překrásným fotbalem. Tady jsem dal dvě sezóny, v obou jsem hrál obrovskou sračku a byť nepovažuju za úplné selhání třetí a čtvrté místo v lize se současným Montpellierem a v souboji s nejvíce utrácejícími týmy světa, tak ten šeredný fotbal a obrovská nevyrovnanost, v kombinaci s tím, že minimálně tři hráči jsou stabilně zranění a dva vykartovaní ... no, nevydržel jsem to. Je ale pravda, že já na to potřebuju klid a čas, ten v současné době nemám. A také nejsem sebevrah, po celém dni v práci se ještě dobrovolně nasírat u FM :)

Reagovat
Rssa

Jo tak to je přesně to, co se mi stává taky. Hlavně ta nevyrovnanost výkonů, kdy člověk uhraje 2-3x vysoké výhry, přijede outsider a padnu 0:3. Zranění, nespokojenost, špatná taktika a trénink..je toho dost, co to hodně ztěžuje.

Reagovat
Godwinson

Presne. Moralku take podstatne upravili a je pomerne narocne mit ji na slusne urovni. Tim spis vzhledem k te nevyrovnanosti. U me byl obrovsky problen i s vytvarenim sanci a strilenim golu. Upachtene vyhry 1:0, nizky pocet ohrozeni branky soupere. Tim myslim vazne nizky. Zapas odehrany za pet minut, to jsem nikdy pred tim ve fm nezazil.

Reagovat
Rssa

Za tu dobu mi fakt hodně přijde, že záleží na taktice a hlavně na tom, kam ty hráče stavíš. Mimo svou pozici a dokonce mimo tu roli, kterou má vrozenou jako nejlepší ti zahraje většinou prd, ale dát mu to dobře a zapasovat ho přesně do taktiky, tak pak hraje fakt hodně dobře. Rozhodně nepodcenit přípravu, protože pak zase příliš lehcí soupeři tě nepřipraví a příliš těžcí ti zničí morálku a táhne se to s tebou jako smrad.

Reagovat
db18

...já mam teda Bayer vždycky kolem sestupového pásma

Reagovat
vodka

no, já mám teď už zase pauzu, se mi podařilo vyhrát ligu se Stoke, přitom sem jel furt jednu taktiku. a hráče nějaké světové nemám.

Základ je:

Butland

Wilkinson (Shotton na auty, dost zápasů sem díky nim vyhrál), Shawcross, Huth (Shotton), Jonathan Silva

N'Zonzi (Fletcher, Eboh), Barkley (André Martins)

Eduardo Salvio (Brandt), Vágner Love (zadarmo, Januzaj, hostovačka), Brandt (Vydra, Atsu)

Weimann (Zonneveld, Vydra)

Reagovat
Swarley

já mám teď před sebou možnost obhajoby treble, ve finále na mě čeká Bayern...ale byla to šílená cesta do finále, kdy jsem hrál s Realem, u nich jsem rupl 3:1 a doma pak vyhrál 2:0, v semifinále jsem dostal Barcelonu a tu jsem porazil doma 3:0, ale v odvetě jsem hned 0:3 prohrával a nakonec mě zachránil střídající Zaha takže sice dominance, ale to bylo spíš v té první sezóně, v téhle se mě drží docela štěstí v pohárech...naopak v lize to drtím řádným způsobem, snad jen 7 remíz a zbytek zatím výhry, ligu si vodím v pohodě, tam mám problém jen s těma Top týmama, hlavně teda Mourihnovou Chelsea, s těma pravidelně remizuju, ale ve finále FA cupu jsem je porazil 2:1, takže zase to pohárové štěstíčko v téhle sezóně nepříjemnej je i Moyesův Tottenham

vše teda se základní sestavičkou

DDG - Rafael, Smalling, Jones, Evra - Koke, Fellaini - Draxler, Rooney, Kagawa - Robinek

do toho jsem pořádně našlápl Zahu, Januzaje i Welbecka, dokoupil jsem na stopera Iniga Martinéze ze San Sebu, prosazuje se docela i Powell + Hughes oba do středu zálohy...Fábio se taky solidně rozjíždí na hostovačce, tak uvidíme a samozřejmě jsem dotáhl kupu mladých talentů, kteří jsou teda někdy dost šíleně drazí, ale můžu si dovolit

Reagovat
Rssa

Tak to koukám, že u mě je nějaký bug, který zvyšuje hratelnost obtížností.

Nebo druhá možnost je, že su manažer na hovno, když jsem zatím nevyhrál žádný titul nebo pohár, jen 2x 2. místo a pravidelně LM s Nottinghamem. Ale teď mi útočník dal 6 branek v SF FA Cupu, tak uvidíme.

Nejvíce mě sere Mourinhova Chelsea, tam mám negativní bilanci jak sviňa, Rodgersův Arsenal a Lampardovo LFC

Reagovat
vodka

já teda dostávám na prdel vždycky od Pellegriniho (maximálně remíza). A sadu dostávám od Norwiche, prostě proti 4312 neumím hrát vůbec a to už sem zkoušel všelico...

Reagovat
Rssa

Jsou tam týmy, které pravidelně nasírají hráče. U mě Chelsea a z těch slabších rozhodně Crystal Palace. Ti šulini ani neví jak, ale vždy to nějak ukopou

Reagovat
Swarley

tak já měl teda docela i štěstí na slabou formu soupeřů, kdy se po první sezóně pakoval Pellegrini, pak nastoupil Simeone a toho vyrazili hned po téhle druhé sezóně...Wengera vyrazili po první, Rodgerse po téhle druhé a Mourinho měl po první sezóně těžce namále, ale zmátořil se...takže mám docela klid a povedlo se mi tou první slabší sezónou nějak proplout, tuhle druhou už jsem dal nakonec 100 bodovou, bez prohry, skóré 90:26, Kagawa nejlepší hráč ligy

Reagovat
Swarley

ale tak hlavně jsem chtěl napsat, že je trošku velkej rozdíl mezi Manchesterem United a Nottinghamem ne? jako dát LM s Nottinghamem, tak to trošku ještě jinej level

Reagovat
Rssa

To je, pořád je těžké to, že je malý stadion, slabší tréninkové prostory a akademie je tařka nulová - za těch 8 sezón jsem nevychoval ani jednoho hráče, který by šel do prvního týmu (myšleno čisté odchovance), vždy jsem si musel koupit. A talenti se těžko shánějí, z Evropy hoodně těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa FM 2014 tiez zda zabavnejsie ... rozbehol som si hru za Inter a hram 4-4-2 diamant, tu uzku verziu kde je vsetko napakovane v strede pola, momentlane moja najoblubenejsia formacia asi aj preto ze som vacsinou hral 4-2-3-1 alebo 4-5-1 , no a prvy rok som vyhral titul, druhy rok pohar a tretej sezone sezone som zatial prvy, kupil som si Saponaru z AC , este ma momentalne laka zacat hru za Schalke ked vidim kolko mladych a telntovanych hracov tam maju, len co ma trochu hneva nedokazal som spravne vyuzit Milita vyslovene u mna stagnoval a po druhe sezone sa pratal

Reagovat
smazaný uživatel

Začal jsem za WBA, první sezona bez přestupů až na 12. místě, finále COC(přál mi los pouze MU, ve finále Arsenal). Přes léto jsem přestavil kádr(kde bylo na začátku hry snad 6 hostování), na přestupy jsem měl 7 mega 750 tisíc platů (700 využitých)

Vyšlo z toho toto:

Jefferson/Foster

Naughton/Jones, Dawson/McAuley,Vergini/Boyata, Ridgewell(35z/7,42 2. nej ligy)/Henrique

Yacob/Capoue(hostovani)

Natho/Bertollaci, Fernandes/Ribiero

Berardi/Ince, Brunt/Piazon(hostovani)

Batshuayi/Berahino

Nezbylo mi nic :(, na platy celkově 650k vydávám

Ted snad už výhra v nějakém poháru, aby byla alespon EL

Reagovat
Kowe

Zábavnější a rychlejší je, ale težší se mi nezdá. Hraju za St.Etienne a v první sezoně těsně

3. místo a tudíž LM a vyhrál jsem ligovej pohár. A v druhé sezoně titul (o skóre, ale v průběhu jsem měl i 8 bodů náskok) a k tomu ligovej pohár obhájenej a ještě k tomu vyhranej i francouzskej pohár) v LM jsem postoupil z skupin, ale pak mě vyřadili Spurs, kteří jsou hrozně našlapaní.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. kdyby někdo chtěl rozehrávat novou hru, tak dnes vyšel zimní transfer update.

Reagovat
db18

(ale asi ještě nic rozehrávat nebudu, to bych už neměl na nic čas )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele