Podali jsme hodně špatný výkon, kál se Koeman po nezdaru s Rakušany

26.06., 11:09
Aktuality
Ronald Koeman (© AFP)

V základní skupině D letošního evropského šampionátu se sešly Francie s Nizozemskem, první místo ale nakonec překvapivě obsadilo Rakousko. Svěřenci Ronalda Koemana včera odpoledne překvapivě prohráli 2:3 a musejí se spokojit s třetí příčkou.

Nizozemsko během celého utkání ani jednou nevedlo a dotahovat muselo už od šesté minuty, kdy zamířil do vlastní sítě Donyell Malen. Oranjes dokázali dvakrát srovnat krok a v obou případech přišlo polevení v koncentraci, čehož Rakousko rychle využilo. Jako poslední to deset minut před koncem potrestal vítězným gólem Marcel Sabitzer.

"V řadě ohledů jsme začali špatně a platí to především o defenzívě, soupeř měl spoustu prostoru pro své akce. Chyběla nám agresivita, k tomu jsme nedostatečně napadali rozehrávku Rakouska," vypočítával Koeman chyby.

"Podali jsme hodně špatný výkon. Od začátku se nám nedařilo utkání kontrolovat, s postupem času jsme se v tomto směru zlepšili a vytvořili si několik šancí, soupeř nás ale nekompromisně trestal za každou další chybu. Musíme přijmout odpovědnost, nezasloužili jsme si lepší výsledek," uznal.

Nizozemci zaostávali v řadě herních prvků a už v prvním poločase Koeman sáhl do sestavy. Ve 35. minutě byl stažen záložník Joey Veerman, jehož na trávníku nahradil Xavi Simons.

"Nikdo to není příjemné pro nikoho, když střídáte už po půlhodině, ovšem bylo potřeba něco změnit a zamíchat se sestavou. To bohužel znamená, že musíte obětovat nějakého hráče, ale tak to ve fotbale zkrátka chodí," zdůvodnil svůj tah.

Nizozemsko porážkou prohospodařilo možnost vyhrát skupinu a zajistit si papírově lehčího soupeře do osmifinále, místo toho ho může čekat některá z těžkých vah. Ve hře jsou dvě varianty a jednu představuje Anglie, druhou pak vítěz skupiny E.

"Už před zápasem jsme věděli, že třetí tým naší skupiny bude v osmifinále čekat některý z favoritů. Počkáme a uvidíme, co se stane," nechal se dále slyšet Koeman.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
celeb

Bez Frenkieho to asi velka slava nebude, ale nechajme sa prekvapit. Pacilo sa mi, ze sa nebal reagovat uz v 1. polcase a fakt sa hra dost zlepsila. Ale cela prava strana obrany bola velmi slaba a kazdy utok Rakusanov tade smrdel. Najvacsiou slabinou su beci a stred. Ake mal proti Poliakom asistencie na oba goly, ale teraz siel dole hned po polcase - vyzera to na nejaku virozu, play-off by mal stihnut. Ak ale nedokazu poriesit pravu stranu, tak na nejaky uspech mozu rychlo zabudnut.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele