Plzeňští řeší, kým ve čtvrtek proti Hearts nahradit klíčového obránce Hranáče

27.08., 22:02
Aktuality
Marek Bakoš (© FC Viktoria Plzeň)

Netradičně už s dvoudenním předstihem odcestovali fotbalisté Plzně ke čtvrteční venkovní odvetě závěrečného 4. předkola Evropské ligy proti Heart of Midlothian. Trenéři před zápasem v Edinburghu řeší, kým nahradí klíčového obránce Robina Hranáče, který v závěru minulého týdne přestoupil do německého Hoffenheimu. Viktoria bude ve Skotsku hájit těsný náskok po domácí výhře 1:0.

Západočeši se musejí vyrovnat s tím, že mezi úvodním a odvetným zápasem přišli o režiséra obrany. "Realita je taková, že Robin odešel. Je to fotbal, jsou to věci, které se v něm stávají. Takže pro nás je úkol nahradit ho, nahradit jeho kvality," řekl novinářům před večerním odletem do Edinburghu asistent trenéra Marek Bakoš.

"Je to určitě zásah, protože Robin tu odehrál kompletní ročník a odváděl skvělou práci. Dostal se do reprezentace a vyvrcholilo to přestupem. Chceme být pevní, chceme, aby nás to co nejméně trefilo. Myslím, že ti, kteří nastoupí a mohli by být i eventuálně jeho náhradníky, jsou připraveni a popasují se s tím dobře," doplnil jednačtyřicetiletý někdejší slovenský útočník.

Hranáče by ve stoperské trojici ve čtvrtek mohli nahradit obvyklý krajní bek Milan Havel či uzdravený kapitán Lukáš Hejda, který ale dosud v sezoně za A-tým neodehrál ani minutu.

"Je tam více možností, nám se to samozřejmě nějak vyjasnívá. Myslíme na to od té chvíle, co jsme se začali připravovat na zápas. Varianty tam jsou. Hejdis s námi trénuje, je připravený, odlétá s námi. Je to určitá alternativa, aby tam naskočil. Ale je jich víc a vyhodnotí se to až těsně před zápasem," podotkl Bakoš.

Připustil, že Viktoria se s Hranáčem neloučila lehce. "Nebylo to nic jednoduchého. Na druhou stranu takovéhle nabídky nebývají úplně často. Pracoval celý ročník, odvedl fantastickou práci pro Plzeň, Českou republiku a jeho výkonnost šla vysoko. Takže je to i ohodnocení plzeňských hráčů, že se o ně kluby zajímají. Není to jen Robin," řekl Bakoš.

Je pravděpodobné, že Západočeši se místo Hranáče pokusí přivést náhradu. "Momentálně je pro nás jen zápas s Hearts, na to se soustředíme. To je pro nás priorita. Co bude potom, v pátek, v neděli a následující týdny, to ukáže budoucnost," uvedl Bakoš.

Jeho týmu by stačila k postupu do hlavní fáze Evropské ligy v Edinburghu i remíza. "Čeká nás velký zápas, protože atmosféra na stadionu Hearts je neuvěřitelná. Všichni hráči se na to těší. Není to tak, že bychom se toho báli. To by byl náš problém. Samozřejmě očekáváme, že to od soupeře bude malinko jiné než v Plzni. Očekávám, že se do nás bude více tlačit," řekl Bakoš.

Viktoria si nechala odložit ligový zápas a o víkendu nehrála. "Nějaký nabitý program máme. Mohli jsme se koncentrovat na toho soupeře, kluci si mohli oddychnout. Přišlo nám to vhod. Jsme rádi, že jsme se mohli připravovat na odvetu delší dobu, že jsme mohli nastudovat ještě více videa a být připravení úplně na 100 procent," uvedl Bakoš.

Západočeši odcestovali s dvoudenním předstihem s ohledem na dopravu. Utkání bude mít ve čtvrtek výkop ve 20:45.

Autor: ČTK

Komentáře (27)

Přidat komentář
Y.Cabaye

Jestli je uzdravený Hejda, tak asi jasná možnost. Není to žádný mladík aby měl problém naskočit hned do zápasu si myslím.

Reagovat
Tromas

No uvidíme, každopádně je potřeba koupit kvalitního obránce, který by alespoň z části nahradil Hranáče.

Reagovat
deporpepa

Prý se připravuje něco z Bělehradu. Nicméně... paluska, sene, Míka, Hejda... asi bych nepospichal...

Reagovat
Infeld Prácheňský

Se všim respektem k nim se případná skupina EL s nima jako náhradou za Hranu odehrát nedá

Reagovat
deporpepa

Odešel nejlepší nebo minimálně jeden z nejlepších obránců ligy a tudíž musí být jasné, že ten za něj bude horší. Osobně bych hrál zatím Hejdu, pokud je zdravotně fit. Dweh i Jemelka ho znají, vědí, že to není rychlík, ale zase umí dávat goly ze standartek. Paluška je spíš na levo za Jemelku... Míka nevím, ještě jsem ho asi ani neviděl. A Cory Sene se nám moc neukázal no... ale Koubek, ten starej lišák, to nějak vymyslí

Reagovat
Infeld Prácheňský

Jo, to je jasný a souhlasim, prakticky kdokoliv kdo přijde za Robina to bude mít těžký. Hejdis je asi ted volba č.1 proti Hearts, ale to, že je pomalej bohužel neví jenom Jemelka a Dweh ale i všichni ostatní a minulej rok to bylo hodně vidět. Musí někoho přivést prostě

Reagovat
deporpepa

Ono bude spíš hlavní uskákat souboje ve standartkách a to Hejdis zvládne levou, zadní, hlavou, přední

Reagovat
$dolar$

Paluska je naopak napravo za Dweha.

Reagovat
deporpepa

A já bych ho hrál vlevo.. asi už nevím kterou rukou píšu dík

Reagovat
Bex5

Ja nejvic verim tomu Mikovi ... ale nebude to asi takovy jako s Hranacem, ten prisel zkusenejsi z vetsich zapasu

Reagovat
Bex5

Ten Prince byl vcera uz pry v Plzni na vstupnim prohlidce

Reagovat
Infeld Prácheňský

Toho bych se nebál, že by to nedal, jenom si myslim, že to je týpek do otevřený obrany. Vzhledem k tomu, jakým stylem Viktorka hraje mi to přijde jako takovej panic buy. Jednoznačně byl nejnebezpečnější z Kryvbasu, ale neprofiloval se uplně jako hlavičkář a zabiják do vápna.

Reagovat
delfin

On hrál dřív taky ve středu pole, i na krajích, když hrál ještě v Africe.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Takže klasicky hráli v africe "kdo je nejblíž bráně chytá" ?

Reagovat
delfin

Hrál hlavně fotbal, on nevypadá ani, že by měl postavu brankaře.

Reagovat
Calgary_CZ

... a kdo brání nevěří gólmanovi

Reagovat
deporpepa

Boateng v Plzni

Reagovat
Bex5

Vsichni tri i s Kevinem

Reagovat
deporpepa

Mccaallisterem a Harry s Marvem mají po ptákách.

Reagovat
podnebný

Časem by se trenéři mohli vrátit na čtyřobráncový systém, základ by hrál ve složení Havel-Dweh-Jemelka-Cadu. A do zálohy můžou postavit ještě silnější sestavu.

Reagovat
Bex5

Tak to bych nerad videl tohle

Reagovat
delfin

Ten přechod na tři obránce byl od Koubka asi to nejlepší vylepšení. Líbí se mi když hrajou takhle.

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
$dolar$

To zmenil hned po prvnim zapase lonsky sezony, kdy jsme zkusili ctyrku a byla to naprosta tragedie.

Je fakt, ze trojka neni uplne koukatelna dopredu, nadruhou stranu, ten zadek na doted fungoval dobre, tak snad to bude pokracovat.

Reagovat
deporpepa

To snad ne tenhle systém funguje skvěle... potřebuješ hráče do systému ne systém podle hráčů...

Reagovat
Sandstorm

Hejda by to měl zvládnout. Zkušenosti na to má. Náhrada za Robina musí přijít.

Reagovat
Nad dopisy diváků

No tak ať Vám to vyjde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele