Plzeň už má náhradu za Hranáče, z Partizanu přichází obránce Markovič

31.08., 10:03
Aktuality
Svetozar Marković (© FC Viktoria PLzeň)

Vedení Viktorie Plzeň dokázalo velmi rychle zareagovat na odchod Robina Hranáče do Hoffenheimu a z Partizanu Bělehrad přivedla Svetozara Markoviče, který v srbském klubu zastával roli kapitána. Markovič se s klubem dohodl na tříleté smlouvě.

"Po odchodu Robina Hranáče do Hoffenheimu jsme se rozhodli přivést do defenzivy posilu. Společně se skautským oddělením jsme měli vytipovaného právě Svetozara Markoviče a jsme rádi, že se podařilo jeho příchod do našeho týmu dotáhnout," řekl pro web Viktorie sportovní ředitel Daniel Kolář.

"Jde o velmi zajímavého stopera, který se ve stále mladém věku stal kapitánem a vůdčí postavou Partizanu. Slibujeme si od něj, že brzy zapadne do mužstva a pomůže nám během náročného programu, kdy nás kromě domácích soutěží čekají i duely Evropské ligy," doplnil Kolář.

Markovič bude trenéru Koubkovi k dispozici již pro nedělní ligový duel na hřišti Liberce. "Jsem připravený, věřím, že se s klukama rychle poznáme a na tuto výzvu se těším," řekl po podpisu smlouvy nový obránce Západočechů. "Nabídka mě velmi zaujala, klub velmi dobře znám z evropských pohárů a udělám maximum, abych týmu pomohl," dodal.

Čtyřiadvacetiletý stoper prošel mládežnickými výběry Partizanu Bělehrad, následně působil v řeckých klubech Olympiacos či Larisa. Byl rovněž členem mládežnických reprezentací své země. V roce 2020 byl italským deníkem Tuttosport nominován na prestižní cenu Golden Boy pro nejnadějnější mladé talenty. Před dvěma roky se vrátil z Řecka domů do Partizanu, kde se později stal kapitánem týmu.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (235)

Přidat komentář
ACSeRw!n

nase liga uz je opravdu top v Evrope

Reagovat
Bex5

Tohle je fakt velkej posun ty posledni roky

Reagovat
Lemond Laws

9.

Reagovat
Pablos

Spíš to opravdu začínají hrát s 20 letým zpožděním jak CSMko konečně

Reagovat
ACSeRw!n

jojo

Reagovat
Uwe háže buly

na poměry Plzně posila jak hovado

Reagovat
Aldeano

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Pepe1911

Jsem nadšen

Reagovat
papanegra

Reagovat
delfin

Dobře Plzeň.

Reagovat
Profesor Ikebara

Twl to se dobře obrací. Kam dříve chodili kluci od nás, tak teď je to obráceně. Plzeň

Reagovat
Selänne

Kdy se chodilo do Partizanu?

Reagovat
Puskas

Po válce se každý dával k partyzánům.

Reagovat
inferno08

Po válce už to asi nemělo smysl, ne?

Reagovat
Puskas

Kdekdo se, když už bylo po všem, hlásil k partyzánům a odboji. "Dědo, jdeš na ten sraz partyzánů na výročí osvobození?" "Ne, já ty mladé už ani neznám."

Reagovat
inferno08

Jo takhle

Reagovat
Shottack

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Pepe1911

Němci po první světový válce měli jinej názor. Viz freikorps

Reagovat
Profesor Ikebara

Já nemám na mysli tým, ale Ligy. Od nás se chodilo na Balkán, nebo ne?

Reagovat
Uwe háže buly

Pár hráčů no, slepička třeba

Reagovat
delfin

Aha, tak proto je hned vedle článek s Kuchtou.

Reagovat
Pablos

Skoro vlastně asi vůbec Pár třeba historických minimum přestupů by se našlo. Ale jinak já si třeba vybavím Lecjakse a Simiče... ale ty nešli z ligy od nás stejnak. A z ligy,... Kanga zpět, Olatunji, ale to jsou cizinci... jinak si taky moc nevybavím.

Jako jo někdo tady něco určitě dalšího vyštrachá, ale říct, že se tam chodilo ...to né vyloženě, to se dá říct o Kypru nebo Turecku

Reagovat
Profesor Ikebara

Dobře, asi jsem to napsal blbě. Dnes k nám chodí KVALITNÍ hráči z lig, odkud by k nám dříve nešli. A dávají nám přednost před jinými. A vlastně nejde jen o Balkán.

Reagovat
BaggioRoberto

Hlavne par let zpatky jsme rikali u klubu jako fcsb, kluj, dinamo zahreb, partizan, apoel, panathinaikos atd. ze maji jinde rozpocet a dnes odtud kupuje hrace uz i Plzen a v koeficientu ligy co byly pred nama, tak dnes na nas hledi s odstupem, ktery kdyz to vylozene neposerem nedozenou minimalne 5 let.

Reagovat
mayday

Ten náskok co teď máme, to by byla hrozná škoda prosrat a spadnout zase někam do boje o 15. místo. Snad se tady udržíme delší dobu, tj. více než 5 let. Teď je docela klíčová fáze, tj. vhodně kupovat, rozumné posily a nevyhořet další roky v předkolech.

Reagovat
BaggioRoberto

hlavne kdyz bude mistr chodit primo do LM, tak sice temi sesti body se ti vykompenzuje neucast v predkolech, ale kdyz budes mit smulu na los, tak uz toho moc nenahraje. Takze to chce aby vzdy nekdo postoupil do te ekl a tam nahral nejake body. Takze potrebujes aby ty tymy co bojuji o ctvrty, paty flek mely taky kvalitu a stesti na los, protoze tam muzes dostat island nebo chelsea v tom play off a to je rozdil.

Reagovat
mayday

Jasný, chce to aby SS+Plzeň držely úroveň a k nim ideálně ať se každý rok připojí nějaký další tým. Každopádně tři týmy v pohárech každý rok by měly stačit na nějaké roky tohle udržet.

Reagovat
BaggioRoberto

No ono by idealni bylo aby se ty tymy na ctvrtem a patem miste moc nemenily aby mohly byt casem nasazene v tech predkolech ekl.

Reagovat
Pablos

Jo s tímhle souhlas takhle.

Reagovat
Puskas

V minulosti třeba Jeslínek do Hajduku.

Reagovat
Pablos

Reagovat
insane

King Droppa tam byl přece!

Reagovat
Pablos

ale nešel z ligy, šel z Polska... jinak jsem samozřejmě trošku pozapomněl do Balkánu dát i Rumunsko Jinak bych nemohl vynechat nejlepší přestup všech dob... Zdeněk Ondrášek

Reagovat
Uwe háže buly

Nezapomněl, Rumunsko totiž na Balkáně není.

Reagovat
Pablos

No že jo viď... rozhodil mě s tím Droppou.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
KingMaster13

Tak 2 roky zpátky šel Olayinka do CZ jako že jde za lepším. Vím, není to Partizan ale i to něco znamená

Reagovat
BaggioRoberto

Sel tam zadarmo. Ale CZ je ted hegemon, vyhrava pravidelne titul. Neni to tak davno, co to bylo obracene.

Reagovat
Pablos

Plus oni prostě hrávají tu Ligu mistrů rozhodně častěji než Slavia ...letos tam jsou zase.

Reagovat
KingMaster13

Jo ale i tom to mluví, že borci vnímali Bělehrad jako lepší destinaci, kdežto tenhle borec asi evidentně odtamtud zdrhá a je vděčný za Plzeň. Nicméně chápu, že to je Partizan a ne CZ ale já vnímám ty kluby na podobné úrovni, ačkoliv je jasné, že CZ je teď mnohem dále.

Reagovat
BaggioRoberto

CZ bude hrat Ligu Mistru, Partizan z poharu vypadl. V tom je zasadni rozdil. Asi museli nekoho prodat. A ceska liga je ted vic in nez srbska. Urcite CZ Belehrad nema vetsi uspech v poharech nez Slavie, tam slo urcite o plat, kterej mu nabidli. Kuchta taky rekne, ze bere Midtjyland jako posun a nerekne, jsem zklamany, ze me nechtel vetsi klub.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
insane

Šel za lepším, ale asi spíš v tom smyslu, že šel do týmu, kde jsou tak nějak po balkánsku ochotný dát hráči reálně větší plat, kterej si reálně oproti zbytku kádru zaslouží. Teda aspoň takhle jsem to vnímal. V tomhle jsou naše týmy prostě mnohem konzervativnější, že prostě asi víc důsledně koukají na dlouhodobou stabilitu. Na jihu (a ještě víc na jihovýchodě) jsou v tomhle prostě trochu dobrodružnější a impulzivnější – Turecko je v tomhle díky finanční síle ligy takovej Balkán na steroidech.

Reagovat
KingMaster13

Tak ono je to lepší. Když koukneš třeba do Rumunska tak za poslední roky tam bylo takových komet, které dneska neexistují jako třeba Temešvár, Vaslui, Otelug Galati, Unirea Urziceni, Petrolul Ploešť, obrovské problémy měly bukuřešťské týmy Rapid a Dynamo. Steaua přišla o jméno. Tam defakto jediná z toho dobře vyšla Kluž a i ta neměla jednu dobu daleko ke krachu.

Reagovat
insane

No právě. Sice si už celý dekády stěžujeme, že nemůžeme dohonit životní úroveň Německa a furt nám v ústech zůstává pachuť minulosti ve východním bloku, ale na druhou stranu se prostě nezapře, že jsme díky geografii historicky prostě hrozně exponovaný tomu německy mluvícímu světu (kulturně i smýšlením).

Takže i když tu plno věcí nefunguje jak na západě, furt jsme v kontextu východu a jihovýchodu Evropy extrémně funkční a vlastně dost racionální. Jasně, 90. léta byla divoká, ve fotbale jsme si sami užili svoje Horníky a Chvalovský, nicméně se tohle u nás zdaleka nedělo v takový míře, jako třeba v tom Rumunsku – tam se prostě do něčeho najednou naházela hromada peněz, absolutně bez toho, aby se myslelo na stabilitu a dlouhodobej model fungování. A pak tam najednou vylítnou ty krátkodobý komety, který vyhrajou titul, objeví se v LM (jako třeba to Urziceni kolem roku 2010) – a za pár let už po tom týmu nikdo neštěkne, protože buď vůbec neexistuje, nebo se maximálně plácá v amatérských soutěžích.

V pubertě a raný dospělosti (v 00s) jsem si zoufal, proč se v našem fotbale taky neobjeví víc lidí, který do nějakýho týmu nalijou miliony (jako v Rumunsku, Bulharsku nebo na Ukrajině), přivedou nějaký pořádný cizince a hrajou dobře i v Evropě. Ale když na to teď retrospektivně koukám objektivní opitkou – díky bohu za to, že se to u nás vyvíjelo mnohem přirozenější a stabilnější cestou.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak jako nebýt ty války na Ukrajině, tak tam ta velká čtyřka funguje stabilně asi doteď. Nevím úplně přesně jak Metalist Charkov, ale Dněpropetrovsk, šachtar a dynamo měli stabilní majitele.

Asi by pravidelně nehráli to, co předtím, ale kvalitou někde nad tureckou ligou by se pořád drželi a do toho teď poslední roky začala dorůstat solidní omladina.

Reagovat
insane

Máš pravdu, že na Ukrajině to bylo/je násobně stabilnější, než třeba v tom Rumunsku. Každopádně jsem Ukrajinu zahrnul, protože jsem jako naivní mladík dlouho nechtěl pochopit, že fotbalovej svět nefunguje na základě tý nejprostší rovnice – bohatší země/obyvatelstvo = bohatší kluby.

Reagovat
oli9

Reagovat
oli9

Sorry

Reagovat
Imos

Nečekaně super posila

Reagovat
Bex5

Znas ho nejak dobre?

Reagovat
Imos

vůbec, jak je to tady oblíbené, jde jen o pocit, že kapitán partizanu je na úroveň plzně super posila

Reagovat
Bex5

Pocit takovej je, tak snad se to potvrdi

Reagovat
Imos

proti nám dobrý

Reagovat
Bex5

Asi se jen tak neposere no

Reagovat
Imos

závidím posily

Reagovat
RichmondHillary

Ve FM19, to byl docela wonderkid

Reagovat
burinka

Reagovat
papanegra

přesně tak, tam to byl můj oblíbený nákup téměř do všech klubů

Reagovat
Melda

Jj, taky jsem ho měl v ACS

Reagovat
jany kozak

skoda dufal som ze sa Slovan o neho znova pokusi ked dostane peniaze za LM

Reagovat
Igner Farnsworth

Zajímavý přestup

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Bex5

Jako cumim ... kapitan Partizanu

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Witcher

Ho pamatuju ještě v Baníku

Reagovat
Error

to je jiny, tenhle byl v Liverpoolu

Reagovat
_Franklin_

Nebyl v Liverpoolu

Reagovat
_Franklin_

To byl Lazar Markovic, kridlo tohle je stoper

Reagovat
Pablos

vždyť jen ironicky reaguje

Reagovat
inferno08

Zdroj?

Reagovat
guzman

Reagovat
Pablos

přitom je to spisovatel nevzdělanci

Reagovat
Puskas

moderátor

Reagovat
Pablos

to není Svetozar

Reagovat
Bex5

Reagovat
jenage

Kriminalista.

Reagovat
Pablos

to není Svetozar

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
Error

Na LM se dostanes?

Reagovat
Tigerinho

Ani to nezkoušim.

Reagovat
Error

tak u telky

Reagovat
fabec1222

Já pamatuju, jak byl jednou u Krause.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
ratusek

Reagovat
PISTOLERO

Plzeň umí

Reagovat
Pablos

Jan Říčka v akci

Reagovat
Bex5

Yep

Reagovat
M.Vaza

Hezky pěkně, ví někdo za kolik šel?

Reagovat
delfin

Ví se, na infotbal máš článek.

Reagovat
Pablos

1,5mil euro

Reagovat
20DollarsInMyPocket

To Šádek ví něco i na Srby, nebo jak to dokázal?

Reagovat
Pablos

Přihodil jim lístky do vipka na EL, ať z té sezóny taky něco mají

Reagovat
Kryptos_

Partizan má finanční problémy, v minulé sezoně několikrát ani hráčům neplatili včas.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Svářeč

To je fakt až podezřele nízké, tam musí něco být.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Vyjednávání na Salieriho. Při férovym jednání o ceně jim přátelsky míříš brokovnicí na palici

Reagovat
delfin

Ale to jen ve snaze je ochránit práva hráče, před špatnými návrhy klubu ohledně ceny.

Reagovat
Bex5

Ryba do vesty

Reagovat
Bakary3

Pomáhal Limba?

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Freedo

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Pablos

On šel i do toho Olympiacosu (o 4 roky mladší) za 1,5 mil euro ...asi tam neumí moc vyjednávat no

Reagovat
lampas

Reagovat
BaggioRoberto

Srbska liga je v hajzlu, az 20 misto, naic loni jen 1,5 bodu, to jim zavari na dlouho. Tam ted nikdo ze zapadu lasa hazet nebude na hrace nad 20 let. Navic vidi ze Plzen hraje pravidelne skupinu poharu a da se odtud dostat do Bundesligy, takze pri nabidce lehce zatlacil a bylo. Jo jak tady nekdo psal cele se to otocilo a nase kluby jsou in.

Reagovat
Pistolník95

Myslím že měl smlouvu ještě rok tak by byl nesmysl za něj dávat víc. Jsem na něj hodně zvědavý, je rychlý a ještě k tomu dělal kapitána

Reagovat
r.mrazik

Dost zajímavý přestup

Reagovat
Infeld Prácheňský

Nevěřil jsem, že ho dotáhnou, když se o tom začlo psát 3M na TM a to v době prvních spekulací byl na 3,3M. Normálně bych čekal přestup ven za 5+

Reagovat
martin1

Legenda CSM

Reagovat
mayday

Kapitán Partizanu jde do Plzně Kam jsme se to dostali

Reagovat
Pablos

nominovanej na Golden boy z roku 2020

Reagovat
delfin

Normálka ne? Chceš si zahrát EL, být vidět a jít dál v kariéře, ve 24 pro něj pochopitelné. Jen ta částka je teda .

Reagovat
mayday

Normálka mi to úplně nepřijde

Co mělo kvalitu v Srbsku obvykle končilo v sérii A.

Kdyby přišel někdo ze Subotice/Vojvodiny, tak neřeknu, ale kapitán Partizanu už mi normálka nepřijde

Reagovat
Puskas

Jak dlouho tím kapitánem byl? Má nějaké repre starty?

Reagovat
Pablos

jen mládežnické mám za to. Jako já to spíš vidím za dobrej třeba přestup... ale vyloženě z toho dělat bombu, to bych mírnil no.

Reagovat
Puskas

Právě, jen mládežnické, ty má kdekdo. Ono je samo o sobě fajn, že sem jde hráč ze základu Partizanu, třeba bude fakt dobrý, ale být už teď hvězda, hraje ve svém věku už někde na Západě.

Reagovat
mayday

Právě, ale zase kapitán, nějakou kvalitu mít musí. Teď je otázka, jak je ta kvalita vysoká, že neskončil v Itálii no.

Reagovat
mayday

Netuším.

Reagovat
delfin

Z pohledu hráče, z mého pohledu je mi divná jen ta částka.

Reagovat
Sberatel_remiz

Proč? Máte znalost o tom, že ta částka je prvočíslo? Pokud ano, taky by se mi to jevilo jako velmi divné.

Reagovat
delfin

Jaká částka?

Reagovat
delfin

Mi snad taky přijde něco na můj účet v Air bance? Prosím co nejvíc, dík.

Reagovat
Bex5

An odd number ... very odd

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
delfin

Hotovo, že? Výborný nákup pro tým, který mam docela rád.

Reagovat
Snatus

Uvidíme jakou kvalitu přinese, ale v Řecku dle statistik pohořel, ne?

Reagovat
Pablos

Jinak Vlahovič co už byl brán za velkej talent... odešel za 1 mil euro ...a pak doplatek 3,2mil. Zajímal by mě něják jejich rekordní prodej např. Protože takhle to vypadá, že oni prostě za randály neprodávají no.

Reagovat
insane

Rekord už je 24 let starej, Kežman do PSV za 14 milionů euro.

https://www.transfermarkt.com/fk-partizan-belgrad/rekordabgaenge/verein/669

Reagovat
Pablos

ale jo dobrý prodeje tam taky mají

Reagovat
VP85

Takový kauf bych čekal od pražských S.

Česká liga začala táhnout.

Reagovat
lampas

Kde je problém? Na TM hodnota přes tři mega, ještě ve čtvrtek hrál s Gentem základ (ačkoliv dle hodnocení na livesportu mizerně) za Partizan Bělehrad...A teď jde do Plzně? Pár let zpět by to pro mě byl šokující přestup i do pražských "S".

Reagovat
BaggioRoberto

Mozna je problem v tom, ze pres Kyjev, Lugano a Gent vyhuceli z predkola LM az uplne mimo pohary a nutne potrebovali penize a den pred koncem prestupu nebyl cas smlouvách.

Reagovat
lampas

Taky mě to napadlo

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pablos

Pořád čekám ale kdy tedy přivede nějáké ty posily Slavia... ty to vyloženě tedy moc nezvládají tenhle přestupák, zatím se jim každý námluvy s hráči či klubem táhnou a nakonec z toho stejnak hovno. No jsem na ně zvědav... ale zase na jejich obhajobu, nikdo něják neodešel lepší, když nebudeme počítat Jurečku u kterého se to taky záhadně táhne celé léto

Reagovat
Pepe1911

Slavie muze jit treba doprdele, chudak typek v baru minule dostal malem infarkt kdyz nedali ten treti gol lille

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
$dolar$

Jako ja jsem hodne opatrnej teda. Protoze to je cely nejaky divny. Typek ma cenu na TM 3.5 mega, je to jejich kapitan, je mu teprve 24 a prodaji ho za 1.5 a navic on sem chtel? Kde je ten hacek?

Reagovat
Pablos

no na tvé klávesnici určitě né

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Simas92

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Sosi

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Petr325

Reagovat
jv14

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ratusek

Reagovat
Melda

Reagovat
Mönchengladbach

Partizan je v hlubokých ekonomických problémech.

Reagovat
lampas

Napadá mě leda varianta, že tam docházejí peníze (Balkán je divoký), Partizan potřebuje po nepostupu do EKL nějak narychlo zahojit rozpočet (aspoň málo) a tenhle borec tam navíc bral velký peníze, což další peníze v rozpočtu taky ušetří. A takhle narychlo nebyl jiný tým jak Plzeň, kdo by ho vzal. Týpek si pak může myslet, že se na konci sezóny teď dostane na západ spíš s Plzně, než z Partizanu, proto je s přestupem vlastně ok (když mu Plzeň třeba zajistí prachy, co měl v Partizanu).

Reagovat
Simas92

Tak to si nemusi myslet jen on, to je jasne asi vsem ze ma na zapad blize z Plzne ktera hraje 8 zapasu EL a potrebuje stredniho obrance do zakladu. Partizan bude hrat jen ligu pokud vim, hrat se Suboticou by mu asi tolik nedalo.

Ta prestupova castka mi je take divna ale asi to opravdu bylo narychlo. Asi pocitali ze neprojedou uplne vsechno v predkolech a alespon konferencni ligu hrat budou. Ted asi narychlo lepi rozpocet a navic on ma poslednich par let kdy se musi ukazat v poharech aby si ho nekdo z top5 vsimnul.

Urcite ale i sam hrac chtel jit. Nedava smysl sby tam chtel zustat mimo pohary. Urcite je to cast duvodu proc prest. castka neni vysoka.

Reagovat
KingMaster13

Mám na to úplně stejnej pohled

Reagovat
Pablos

Jinak ať odpovím... špatná ekonomická situace, do toho vylétnutí z pohárů (příjem o hovně jen z ligy), pokud tam prostě nebyli zájemci další, tak těžko to mohli někam šponovat, jestli se jim hodí každej cent i, natož euro.

Reagovat
mayday

Hlavně ani asi neměli čas šponovat.

Reagovat
ACSeRw!n

nekde jsem cetl, ze jsou na tom s penezma hodne spatne, ale souhlasim, ze i tak to je podezrely

Reagovat
$dolar$

Mozna je tam velky procento z dalsiho prestupu. To by nejakej smysl davalo. Obzvlast kdyz ted sel Hranac za tolik.

Reagovat
Komix

Legenda CSM

Reagovat
Miguel19

Jako pokud se chce Plzeň posouvat, musí jít taky zahraniční cestou jako Sparta.

Ale neřekl bych, ze k tomu je Koubek ideální trenér. Snad po sezóně dojde ke změně. I když výsledky má, o tom ani hovno…

Reagovat
Komix

To, že je starej ještě neznamená, že neumí hrát cizince. Však jenom spučasnej kádr internacionalizoval - Dweh, Cadu, Mosquera, Durosinmi… všichni pod nim vylítli

Reagovat
Pablos

Mosquera pod ním opravdu nevylítl ...toho naopak právě spíš upozaďuje. Mosqueru hrál hodně Bílek.

Reagovat
Miguel19

Všichni ale už driv působili v Česku, což je dost důležité…

Reagovat
Mass

Mosquera hrál líp před Koubkem.

Reagovat
Losinho

Je to nerudnej důchodce, ale do týmu dodal cizince i mladý kluky, nebo..?

Reagovat
Miguel19

Tak cizince přidal jenom ty, kteří už měli zkušenosti z naší ligy/druhé ligy.

Co se týče mladých, tak je v pohodě.

Ale spíš jde i o tu hru..

Reagovat
delfin

Dyť Spartě dali 4ku?

Reagovat
Miguel19

Aha, tak to celý mění

Reagovat
delfin

Jakože si přeješ, aby to bylo naopak, abys mě pravdu? Tak to jsi s prominutím debil.

Reagovat
Miguel19

Ne, jakože argumentovat jedním zápasem je nesmysl.

Reagovat
delfin

Ty se mi snad zdáš. Tam jsi teda argumentoval čím, tvým prohraným zápasem?

Reagovat
KingMaster13

Jsem obrovský fanda zahraničních transferů, tím se netajím, protože obohacují ligu a přivádí se sem zajímavá jména, jestli chceme aby byla liga top tak s českými hráči to fakt nejde (respektive mít vysloveně jen český tým)

Na druhou stranu si myslím, že Plzeň tady možná zbytečně riskuje. Pochopil bych kdyby přivedla útočníka, protože v lize ti Julišové, Drchalové, Pulkrabové, Řezníčkové to je šílený výběr. Ale obránci a stopeři v té lize jsou....stačí kouknout do Hradce, tam bych si z jejich stoperů klidně vybral všechny 3. A to klidně i do SKS kdyby odešel třeba Ogbu. Za mě v cizině se má posilovat když ty alternativy v lize nejsou a tady prostě jsou. Plzeň za mě trošku riskuje, protože ne každý cizinec z jiné ligy se nemusí povést a zrovna Plzeň by to případně mohlo bolet finančně viz ten Brazilec z Bulharska co zatím nevypadá dobře (tam to ale chápu proč zkusili do něj jít). Nicméně tady mi mnohem bezpečnější cesta přijde třeba Spáčil atd.

No uvidíme může to být dělo a tím veškeré tyto mé myšlenky to utne. Nicméně přijde mi to celkově takové zvláštní, nejvíc se obávám aby ten hráč neměl nějakou skrytou vadu ať už charakterově nebo zdravotní co nemusí v Plzni na zdravotní prohlídce odhalit.

Uvedu příklad: AC v roce 2009 prodávalo Kakaho do Realu a moc dobře věděli, že s ním není něco v pořádku. Rychle ho prodali do Reali za tehdy až směšnou částku (teď abych neplácal blbosti myslím že nějakých 68 milionů eur), což na tu dobu bylo málo relativně. Ale vědělo se, že (v Miláně), že do půl roka přijde ošklivé zranění a taky se tak stalo a už nikdy se nevrátil do té top formy.

Třeba to Plzni vše vyjde, ale! Byl bych opatrný

Reagovat
Pablos

Od tebe bych chtěl popř. tvůj pohled na to co tu píšu kousek výše o Slavii a transferech. Jakej máš pocit ? Nezdá se ti to proflákaný nebo špatně vedené třeba na příkladu Cham, že je varianta A... ale už žádné náhradní B, C výhlédnuté ? Aspoň takhle se to jeví zvenčí. Na západě už jim to tak něják všem brzo končí či skončilo né, ty přestupové okna ?

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, k nám bych tak bral stopera z Hradce nebo Martince, možná během sezóny vyletí někdo v Sigmě. Není důvod jít tou zahranični cestou za každou cenu. Útočník tu je snad jen Fila.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Podle me si ty cesky hrace budou muset S proste primarne vychovavat, i treba za prispeni hostovacek v prvni lize. Jako se to deje v pripade Rynese, Vydry, Prebsla, Juraska apod.

Reagovat
KingMaster13

Ono se i v podstatě nabízí, že nějaký klub tím jak eska a Plzeň přestávají vykupovat Čechy by mohl jet filosofii českých hráčů a zkupování takových těch největších talentů z ligy a přitom někdo kvalitní z toho pohraničí první/prostřední skupina (Bolka, Liberec, Jablonec, Hradec....někdo z nich třeba).

Reagovat
BaggioRoberto

Tak Slavie je zkupuje porad a pak posila na hostovani nebo nechava na lavicce. Zmrzly, Fila, Chaloupek, Bužek... Plzen taky

privedla Cerv, Sloncik, Kabongo.. A jenom s Cechy bys uspesny nebyl. Prakticky v kazdem klubu ti prijde nejaky nezmamy hrac tmave pleti a hnedka patri k nejzajimavejsim. Ceskym hracum chybi drajv, lepsi prace s balonem v rychlosti, 1vs1.

Reagovat
KingMaster13

To jako rozhodně souhlasím. Ideálně složený mančaft je za mě 2 čeští třicátníci někde v obraně co budou dělat kapitána, 3 progresivní čeští kluci a 6 kluků ze zahraničí co ti budou dělat ten rozdíl.

Reagovat
Pablos

tohle pojede Liberec dost

Reagovat
KingMaster13

Pro Plzeň nákladné a ještě hrozba, ten Spáčil by byl levnější a zároveň prověřený ligou. Zase když to vyjde a naplní předpoklady tak budou mít lepšího borce než je Hranáč

Reagovat
Bex5

Ty zdravotni prohlidky nam vubec tedka moc nejdou ... Durosinmni, Kabongo

Spacila bych bral, ale byl by misto Jemelky

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Bakary3

Tak utrženej křižák, tam předtím nemusí být vůbec žádná vada

Reagovat
Bex5

No, ono to nebylo jen to jedno koleno asi

Reagovat
Bakary3

A co ještě? Jsem myslel, že jen ten křižák

Reagovat
Bex5

Na toho proste asi vic leckde

Reagovat
dave30

Opravdu je to nějaký mimořádný nákup? Možná to prokáže, ale... Vzhledem k tomu, že od 18 let celkem pravidelně nastupoval za Partizan (kromě 1 roku v Řecku), přitom byl od sezóny 19/20 hráčem Olympiakosu (kde neodehrál ani minutu)... Kdyby to měl být nějaký mimořádný hráč, tak již hraje někde jinde a ne v Plzni.

Reagovat
papanegra

Zajímavý nákup to je, v 18-19ti byl považovaný za velký talent... Evidentně mu přestup ven nevyšel a vrátil se a začal dělat kapitána, což není špatná vizitka... U České lize by se mohl znovu nakopnout kariéru a zase vystřelit něco jako to udělal Hancko, Haraslín, Birma.. Tak proč by to nemohlo vyjít v Plzni.

Reagovat
FC Porto FC

A birmančevič byl co když přišel?

Reagovat
dave30

Samozřejmě. Ale nemusím ti vypisovat všechny ty, kteří jako nic přišli a jako nic odešli, že ne?

Reagovat
Beči

Je pěkný vidět, jakou prestiž si naše kluby za poslední dekádu vybudovaly. Dřív naši hráči chodili do podobných lig, aby se kvalitativně posunuli, dnes je to naopak Reflektuje to i letošní čtyři týmy v základních skupinách pohárů. Ať se to škarohlídům líbí nebo ne, naše liga se opravdu hodně pozvedá.

Reagovat
BaggioRoberto

Reagovat
Selänne

To je hrozná blbost tohle. Třeba teď šel Kuchta do FCM. Vypovídá to o něčem? Ani ne. Je to o penězích, který momentálně Partizan nemá, zatímco Plzeň ano.

Reagovat
Beči

Takže podle tebe se za posledních deset let liga vůbec nezlepšila a nemáme větší prestiž, jo?

Reagovat
Selänne

Určitě se zlepšila, to je bez debat. Ale ona se zlepšila všude - přes Švédsko, Dánsko, Polsko, Norsko, Rakousko až po nás. Jde to v ruku s penězi, který se v posledních 4-5 letech investovaly. Ale nebuď naivní a nemysli si, že hráči z podobných lig čekají na nabídku z naší ligy.

Reagovat
Beči

To taky netvrdím, ale před deseti lety by takový hráč do české ligy podle mě nešel vůbec, nebo jedině, kdyby ho extrémně přeplatili. Dneska jdou a berou to jako dobrý krok v kariéře.

Reagovat
ACSeRw!n

nemyslim si.. sever spis stagnuje.. stejne tak Polsko.. my sme vyleteli urcite nejvic z cely Evropy

Reagovat
Komix

Kuchta odchází jako potenciálně problémovej hráč, kterej od začátku sezony nemá místo v základu. Markovic přichází jako nejhodnotnější hráč Partizanu, navíc lídr a kapitán. Fakt ten rozdíl nevidíš?

Reagovat
Selänne

Ani ne, protože Partizan má finanční problémy, navíc už Markovič jednou do zahraničí přestoupil a neprosadil se. Plzeň prostě šikovně využila příležitosti. Ale určitě to není tak, že Markovič roky čekal na přestup do Plzně. Dobře se to sešlo, nic víc.

Reagovat
oli9

Reagovat
Čenda

Reagovat
FCSL

Liga ani ne. Spíš TOP 3 v pohárech, protože hrajou o víkendu sračka zápasy v lize a můžou se soustředit na poháry

Reagovat
Beči

Reagovat
Salfovic

SS nakupují hráče za 5 mil Euro, Plzeň kapitána Partizanu, WTF

Reagovat
delfin

Jn, super začátek první ligy.

Reagovat
BaggioRoberto

No a vypada to ze se v CR bude hrat liga mistru 3-6 let za sebou, to jeste budou prestupy v budoucnu, to budeme koukat..

Reagovat
Pablos

3 klidně jistě... ale tam je to ještě moc loterie takhle koukat dopředu, těžko říct kdo jaké má odečty (i když to se dohledat dá) a komu jak se povede... navíc píšeš prostě moc velký horizont, ve kterém budeme odečítat tu rekordní bodovou sezonu.

Reagovat
BaggioRoberto

Prvni sezona je ted, kdy si to Sparta uhrala sama, druha je jista, o treti se hraje letos a mame naskok pres 6 bodu, coz je hrozne moc a nejake body jeste udelame. No a dalsi tri sezony se prave bude pocitat ten zisk z lonska. Takze jsem to napsal spravne. 3-6.

Reagovat
Pablos

3-4 bych bral, 5-6 máš totálně na vodě

Reagovat
Pablos

Ale když koukám na odečty další sezony, tak to vypadá pro nás dobře… pokud se nestane nějákej fail vyloženě

Reagovat
BaggioRoberto

Ja na ty odecty koukal rano dlouze, tak vim o cem mluvim. Pokud bysme letos udelali 10 bodu, coz je realne, kdyz uz ted mame pres 5, tak ten zaklad by byl slusny.

Reagovat
Pablos

Já právě né, tak se mi to zdálo moc fantasy… ale ono není no

Reagovat
Bex5

Za reflexi

Reagovat
Pablos

Tam jen Turci budou odečítat o 3 body méně… ale tak ty nás přinejhorším zase tak zajímat nemusí, jestli spadnem z 9. Časem na 10. …to je cajk. No ostatní to jsou malé rozdíly s odečtama s námi, vzhledem k náskoku našem. Tak ťuk ťul zaťukat to, ať to šlape dál

Reagovat
BaggioRoberto

Turci pujdou pred nas, ale to je porad desitka, ty neresim.

Reagovat
Bakary3

Ja nevím, co je na tom šokujícího, všiml si někdo, že je rok 2024?

A že za milion eur šel Nečas do Slávie snad před 20 rokama?

Všiml si někdo, jak se zvýšily přestupový částky v jiných ligách?

Reagovat
ratusek

Ne

Ne

Ne

Reagovat
Bakary3

Tak, a je to tady

A pak jsme šokovaný, že se dělají takový přestupy

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
milan78

zarážející je, že tento hvězdný kapitán nehraje v dospělé repre srbska..., uvidíme jestli to bude na českou ligu nadstandartní hráč, nebo se tiše vytratí během vánoc 2024

Reagovat
Salfovic

V konkurenci stoperů hrajících v top5 ligách to zase není nic tak překvapivého.

Reagovat
ACSeRw!n

co je na tom zarazejici je to Srbsko, ne San Marino

Reagovat
Bex5

Srbove maji jiny frajery

Reagovat
Pablos

Hranáč za 10mil euro 6 startů za 47.repre rank (a to ještě bůh ví, jestli by ho tam postavil Šilhavka kdyby zůstal), Markovič za 1,5mil euro 0 startů za 32. repre rank ....mně to zarážející zase tak nepříjde Navíc se tam dostane prostě až od nás z ligy

Reagovat
Mass

Přes trojku Pavlović-Milenković-Vejlkovic se tam jen tak někdo nedostane. To by musel tenhle týpek vyloženě zářit.

Reagovat
oli9

Mazec. Naše liga se opravu v Evropě poslední roky představuje v dobré kvalitě. Naše kluby hrají pravidelně Evropu. K tomu samozřejmě tečou peníze.. Prodávají se hráči. A tak může přijít kvalitní náhrada že zahraničí..

hlavní je ale, že konečně kluby pochopili, že pokud chtějí tu kvalitu udržet a být atraktivní.. Tak musí i ty vydělané peníze investovat zpět do posil

Reagovat
oli9

+ konečně naší hráči začali chodit i do zahraničí z domácí ligy a je o ně zájem.. Ne jen někde v Turecku atd..

Ale dokonce se odmítají nabídky se série a nebo BL a přijme se až dobrá nabídka..

Reagovat
Čenda

Jak mám hranace rád a považuju za našeho z nejlepších obránců, ne-li nejlepšího..ale že jde ceskej obránce z český ligy do německa za 10 milionů ecek, je neuvěřitelný. Pozitivně neuvěřitelný, zajisté.

Reagovat
BaggioRoberto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele