Plzeň před Gzirou počítá ztráty, na Maltu vyrazila bez osmi zraněných

15.08.2023, 22:26
Aktuality

Plzeň i k druhému venkovnímu pohárovému utkání v sezoně odcestovala dva dny před výkopem. Čtvrteční odvetu 3. předkola Evropské konferenční ligy na hřišti maltské Gziry, v níž bude hájit náskok 4:0 z úvodního domácího zápasu, nechce podcenit. Trenérovi Viktorie Miroslavu Koubkovi bude v Ta' Qali chybět osm hráčů A-týmu.

Vedle zraněných obránců Milana Havla, Luďka Pernici, Filipa Čiháka a univerzála Jana Sýkory kvůli zdravotním problémům zůstali doma také ofenzivní hráči Tomáš Chorý, Matěj Vydra, Erik Jirka i krajní bek Radim Řezník. Ani jeden z nich nezasáhl do nedělního ligového duelu v Českých Budějovicích.

"Zůstalo nám 16 kvalitních hráčů, takže jedou všichni. Ti, co měli nějaké šrámy, zůstávají doma, aby vyléčili zranění a byli schopni hrát v neděli s Olomoucí. Kádr zůstává stejný a rozhodneme se pro sestavu, kterou budeme považovat za nejlepší," řekl asistent trenéra Jan Trousil novinářům před večerním odletem.

Západočeši vyrazili k pohárové odvetě v dvoudenním předstihu podobně jako před dvěma týdny. Tehdy ve 2. předkole Konferenční ligy v kosovské Prištině udolali Dritu 2:1 a v součtu s úvodní remízou 0:0 postoupili. Nyní jsou v mnohem komfortnější pozici. "Říkali jsme si už před prvním zápasem s Gzirou, že určitě chceme lepší výchozí pozici do odvety. Minule to fakt nebylo příjemné," uznal záložník Pavel Bucha.

Plzeňští sice první tři soutěžní utkání v tomto ročníku pod staronovým koučem Koubkem nevyhráli, ale v Prištině nastartovali vítěznou sérii, která aktuálně čítá čtyři duely. V nedělní ligové generálce vyhráli v Českých Budějovicích 5:2 především díky hattricku Pavla Šulce.

"Hned po Budějovicích jsme přepnuli na tenhle zápas a máme to v hlavě. Určitě si dokola opakujeme, abychom to nepodcenili. Nejlíp, abychom zase hned na začátku dali gól. Doufám, že budeme opět gólově aktivní," prohlásil Bucha, který vstřelil branku v posledních třech soutěžních utkáních.

"O podcenění absolutně nemůže být řeč. Chceme na sérii čtyř výher navázat dalším vítězstvím. Samozřejmě respektujeme sílu soupeře, ale jedeme se tam prezentovat tak, jako minulý týden ve čtvrtek - nátlakovou, ofenzivní hrou. A chceme samozřejmě vyhrát," dodal Trousil.

Čtvrteční zápas na maltském Národním stadionu v Ta' Qali s kapacitou necelých 17 tisíc diváků začne v 19:00. Pokud Viktoria uspěje, v závěrečném play off o skupinu se utká s vítězem souboje mezi kazachstánským Tobolem Kostanaj a severoirským Derry City. Úvodní duel Tobol doma vyhrál 1:0.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
rabbitweed

Snad to protočí. Klidně bych nechal opory odpočívat.

Jedlička - Paluska Hranáč Jemelka - Holík Šulc Traore Bucha Vlkanova Mosquera - Kliment

Není důvod tam dát to nejsilnější a riskovat další ztráty.

Reagovat
Infeld Prácheňský

souhlas až na Jemelku. I v budějcích bylo jeho představení minimálně s otazníkem.

Reagovat
rabbitweed

Tak nemá smysl tam cpát Hejdu když porad není 100 fit a Dweh toho musí mít taky dost už. Kdyby byl Čihák budu radši

Reagovat
Infeld Prácheňský

Já bych tam právě Dweha dal a Jemelku třeba od půle,až kdyby se vedlo.

A jo, souhlas, ale Čihák bude potřebovat ještě dost času.

Reagovat
rabbitweed

Vede se 4:0 není třeba dělat z toho nějaký drama. I Jemelka měl loni dobrý zápasy. Je mraky zápasů před námi a není nutné aby hráli jen čtyři stopeři zejména když hrajeme na tři vzadu a já ho nechci ještě úplně odepsat. Ne každému Žloutkovo fotbal sedí. Spis skoro nikomu

Reagovat
dinss

Já spis nechápu, proč nevezmou nějaký mladý kluky z béčka/dorostu a dát jim pár minut. Pokud se nepletu, tak odchovanec do 19(?) se může dozapsat.

Reagovat
rabbitweed

To bylo první co jsem si řekl. O nic víceméně už nejde. Poslat je tam třeba v 70 minutě tak jim to dá dost. Ale ne my budeme hrát kopice a další

Reagovat
romeo351

Reagovat
dinss

Hejdu tak nemá cenu cpát ani v lize. V Budějovicích zase přes jeho stranu gól. Už aby byl zdravý Čihák.

Reagovat
rabbitweed

On hoří rychlostně jako svině. Plus ta ruka a i ta standardka byla jeho. Byl nejblíž tomu co zakončoval. Ale je to kapitán a bude hrát. Protože je zkušený.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
Sigma Olomouc

Chorý Paluska do hry!

Reagovat
Fakt

Bude to někdo vysílat?

Reagovat
rabbitweed

Podle mne ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele