Piturca je po prohře s Litvou pod tlakem

07.09.2008, 18:20
Aktuality
Rumunská média varují reprezentačního kouče Victora Piturcu, že by jeho práce mohla být v ohrožení. Jeho svěřenci totiž včera prohráli doma překvapivě s Litvou 0:3 a kouč Rumunska se náhle ocitl po palbou kritiky.

"Byl to hanebný výsledek, ale ještě není čas na diskusi o Piturcově propuštění," podržel kouče prezident rumunského svazu (FRF) Mircea Sandu. "Více budeme hodnotit po zápase (proti Faerským ostrovům - pozn. red.) v Torshavnu."

"Piturcův hlavní cíl však byl získat nejméně sedm bodů z prvních třech utkání a to už nyní padlo," dodal první muž rumunského fotbalu Sandu.

Opačné stanovisko však mají rumunská média, která si na Piturcovi pěkně smlsla. "Selhání staví Piturcův job do velkého nebezpečí," hlásá vlivný deník Evenimentul Zilei. "Řekl, že nás dostane na mistrovství světa v roce 2010, ale mnohem dříve může nastat jeho odchod."

Rumunský národní tým vypískalo také dvacet tisíc frustrovaných diváků na stadionu v Kluži, kteří také při svém skandování vyzývali Piturcu k odchodu. Sám kouč reagoval slovy, že jeho tým není tak dobrý, jak se média společně s fanoušky domnívala.

"Nejsme tak skvělým národním týmem. Možná nás tato prohra donutí uvědomit si skutečnou úroveň rumunského fotbalu," řekl Piturca Pro Sportu.

Autor: Petr Vaněček / sports.yahoo.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
božský John

Chudak Victor nikdo mu nedal ani jeden komentar zatim...Victore drz se...na MS to dotahnete:)

Reagovat
smazaný uživatel

Můžete sem napsat sestavu Rumunska proti Litvě? Dík

Reagovat
irik

no ono po takovým průseru se není co divit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele