Pět měsíců bez výhry a nejhorší start v historii. Budeme nadále pracovat, slibuje Baraja

16.09., 11:58
Aktuality
Rubén Baraja (© AFP)

Španělská liga za sebou má většinu pátého kola a na první výhru v nové sezoně stále čekají tři kluby, mezi nimiž je i Valencia. Netopýři jsou na posledním místě tabulky a pod čím dál větší tlak se dostává jejich trenér Rubén Baraja.

Valencia před reprezentační pauzou remizovala doma s Villarrealem (1:1) a jedná se o její jediný letošní bodový zisk. Před domácími fanoušky jinak nestačila na Barcelonu, padla v Bilbau i Vigu a další nezdar přišel včera večer na půdě Atlética Madrid (0:3).

Celek z východního pobřeží Pyrenejského poloostrova zaznamenal nejhorší vstup do sezony nejvyšší soutěže v historii a protáhl čekání na výhru na celkových dvanáct utkání. Tři body naposledy bral v polovině dubna (výhra 1:0 nad Osasunou), tak bídně na tom byl naposledy v roce 2016, kdy na jeho lavičce šéfoval Gary Neville.

"Měli jsme těžký los, ale to nic nemění na realitě. Musíme stávající situaci přijmout, nejde o jeden nebo dva nepovedené zápasy, ta záležitost je dlouhodobější," přiznává Baraja.

"Musíme ukázat skutečnou tvář, nevzdávat se a pokračovat v tvrdé práci, jinak se z toho nedostaneme. V pondělí si zanalyzujeme dnešní utkání, vezmeme si z něj pozitiva a začneme se připravovat na další zápas," pokračoval.

Valencia dlouhodobě doplácí na nižší aktivitu na trhu a minimální investice do kádru. Do Liverpoolu nedávno za třicet milionů eur přestoupil a obratem se do španělského klubu formou hostování vrátil brankář Giorgi Mamardašvili, svým způsobem se ovšem jednalo o největší posílení. Kádr jinak doplnili Maximiliano Caufriez, Rafa Mir, Enzo Barrenechea, Stole Dimitrievski, Germán Valera a Dani Gómez. Jediný přestup představuje křídelník Luis Rioja, za něhož Deportivo Alavés dostalo 1,2 milionu eur.

"Kádr má určité limity a tomu podřizujeme práci, snažíme se věci zjednodušit. Budeme nadále pracovat, jinou cestu z potíží nevidím, nežijeme ve světě čar a kouzel. Valencia je velkým klubem a je důležité výzvám čelit. Mrzí mě závěr a naštval mě třetí gól z rychlého protiútoku, takové chyby si nemůžeme dovolovat," litoval.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Lim out

Reagovat
Kongo

Tady to chce tvrdý restart a sestoupit do druhé ligy. I když s tímto týmem vlastně už tu druhou ligu máme. Achjo, fandím Valencii od roku 2003 a tohle jsem za tu dobu nezažil. Lim tenhle tým za těch 10 let doslova zruinoval. Začalo to nenápadně různými nákupy, které peněžně nedávaly smysl a dostali jsme se až tak daleko, že je pro nás obtížné přivést větší jméno.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Phillipinho

Spis bych rekl, ze je obtizne privest jmeno.

Reagovat
John Obi Mikel

Tvrdý restart by je mohl zlikvidovat jak Bordeaux.

Reagovat
Kongo

To nevadí.Radši se dívat na Valencii, co se léčí, než to, abych se díval na to, jak si Lim plácá s Mendesem po ramenou. Dokud bude Valencia v nejvyšší soutěži, tak ten šmejd tam zůstane.

Reagovat
Thelvin
Reagovat
Kongo

Tak ale ta situace nemusí být stejná.

Reagovat
Thelvin

Ale může. Nevíš, kolik peněz z klubu Lim vycucal

Reagovat
Kucka

Zase loni to bylo i přes ten závěr docela slušné a nikdo klíčový v létě neodešel, ne? Nepřipadá mi to tak v rozkladu jako před pár lety, nějací slibní mladíci tam teď jsou.

Reagovat
Kongo

Prodal se gólman, který už u nás jen hostuje a mladíci nadějní u nás sice jsou ale pokud se někdo výrazně zlepší a ukáže potenciál, tak jde hned pryč a to pod cenou. Hrabeme se z toho hnoje už dlouho. Už to trvá cca 12 let.

Reagovat
Woyta

Je jedno, kdo bude Netopýry koučovat. I kdyby to byl třeba Klopp nebou Guardiola, s Limem v zádech se to prostě nedá.

Reagovat
Woyta

Je jedno, kdo bude Netopýry koučovat. I kdyby to byl třeba Klopp nebou Guardiola, s Limem v zádech se to prostě nedá.

Reagovat
JhonLimon

Je jedno, kdo bude Netopýry koučovat. I kdyby to byl třeba Klopp nebou Guardiola, s Limem v zádech se to prostě nedá.

Reagovat
Jordi Alba

Už by to chtělo nějakej silnej 4. celek v LL, před 5 rokama už to chtělo, aby nějakej šejk si pořídil libovolnej tým a udělal z něj mašinu, ač to říkám nerad. Sevilla se poslední roky taky jenom trápí, Villarreal je super a aspoň v Evropě nedělá ostudu, ale i tak je to kolikrát jedna dobrá sezóna, výprodej a takhle dokola. Betis lol. Strašně bych si přál, aby ten 4. celek byla Gironka, ale tak optimistickej fakt nejsem, ten tým po těch odchodech a příchodech je prostě poloviční, tady to bude zachraňovat Míchel. Sockám taky furt něco chybí a v Evropě zklamání prakticky každoročně. Doufám, že aspoň letos ten Athletic pořádně zabere v EL a něco tam uhraje. Bída.

Reagovat
Kejza

Espanyol s Alexem

Reagovat
Jordi Alba

Tak to beru zpět.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Vopi11

Taková Sevilla má za posledních 10 let 5x EL.. Ale chápu jak to myslíš, není to aktuální..

Reagovat
Unai

Gary Neville, legenda Valencie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele