Peru má nového trenéra, pozvednout ho má Bengoechea

05.03.2014, 16:55
Aktuality
Peruánský svaz (FPF) ukončil hledání nového trenéra pro národní tým, do této funkce byl jmenován Pablo Bengoechea přezdívaný Profesor. 49letý kouč nahradil Sergia Markariána...

Markarián skončil na vlastní žádost v polovině října, když s týmem zklamal v kvalifikaci o postup na světový šampionát do Brazílie. Peruánci v tentokráte devítičlenné skupině posbírali jenom patnáct bodů a skončili na sedmém místě. První volbou FPF následně byl někdejší kouč Argentiny, Chile či baskického Athleticu Marcelo Bielsa, který ovšem odmítl.

"FPF je 'Profesorovi' Bengoecheovi vděčný za to, že přijal toto místo. A věříme, že díky spolupráci všech se nám povede dosáhnout našich cílů," prohlásil prezident svazu Manuel Burga.

Bengoechea je někdejším reprezentantem Uruguaye, za níž nastoupil ke 43 zápasům a nejde do neznámého prostředí, u peruánského národního týmu už pracoval jako Markariánův asistent.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele