Perišić si vyzkouší Eredivisie, chorvatský veterán se dohodl s PSV Eindhoven

Včera, 15:10
Aktuality
Ivan Perišić v chorvatské reprezentaci. (© AFP)

PSV Eindhoven dotáhl angažování Ivana Perišiće (35), který po neshodách s trenérem Gennarem Gattusem skončil v Hajduku Split. Obě strany podepsaly smlouvu do konce sezony.

Perišić se do mateřského klubu vrátil na začátku letošního roku z Tottenhamu s cílem vybojovat titul, to se však Hajduku Split nepodařilo, spory s trenérem Gennarem Gattusem nakonec znamenaly, že se zkušený univerzál dohodl na ukončení smlouvy s platností do roku 2025.

Rodák ze Splitu ale dlouho bez angažmá nezůstal a po úspěšné zdravotní prohlídce podepsal smlouvu do konce sezony s PSV Eindhoven. Minimálně ve zbytku roku si však Perišić nezahraje evropské poháry, neboť již nemůže být dopsán na soupisku pro Ligu mistrů. Tam by ale posléze mohl nahradit křídelníka Hirvinga Lozana, jenž v lednu odejde do zámořského San Diega.

"Od té doby, co jsem volným hráčem, jsem čekal na takovou možnost: klub a prostředí, ve kterém se cítím dobře, a kde mohu vyhrávat trofeje," vysvětlil Perišić. "Požádal jsem o radu svého bývalého spoluhráče Denzela Dumfriese a to mě přesvědčilo, že PSV je ten správný krok. Nemůžu se dočkat, až začnu hrát," dodal stříbrný a bronzový medailista z mistrovství světa.

Dlouholetá opora chorvatské reprezentace, za kterou má na kontě 136 startů a 33 gólů, postupně vystřídala Sochaux, Bruggy, Dortmund, Wolfsburg, Inter Milán, Bayern Mnichov nebo Tottenham. Perišić na klubové scéně získal deset cenných trofejí včetně tří mistrovských primátů.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, vi.nl

Komentáře (14)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Tenhle hráč by se mi líbil u nás, škoda že Sparda nedala nabídku.

Reagovat
ACSeRw!n

uz se kupuji jen hraci, kteri se daji dale prodat.. nastesti

Reagovat
oli9

Reagovat
Seydou Doumbia

škoda, to nejsou potom mistři z top lig ale chápu koncepci

Reagovat
kilobyte

To si nemyslím, že bychom brali jen hráče, které pak můžeme dále prodat. Spíše jde o to, aby u nás podali maximální výkon aspoň 2 sezóny. Což u 35 letého Perišiče, který za poslední 2 sezóny odehrál asi 600 minut, se říct nedá.

Určitě se dají najít stabilnější a levnější varianty.

Reagovat
oli9

5 let zpátky skvělý hráč.. Teď už má svoje roky..

Reagovat
Mass

Vladimir Perišić, který přišel v létě do Slavie za nějakých 350k €, vypadá zatím v tom béčku výborně, sem na něj zvědavý, jestli se vytáhne do áčka.

Reagovat
AjaxFans

Na druhý flek to stačí

Reagovat
Phantome

A kto bude prvý?

Reagovat
AjaxFans

No hádej

Reagovat
Phantome

Keby som nevedel, ako vyzerá dnes tabuľka Eredivisie, tak by som tipoval, že Feyenoord

Reagovat
AjaxFans

Za ten náš podařený přestupák s titulem nepočítám. V zimě už to nezachráníme

Reagovat
Spalovač šancí

Alkmaar

Reagovat
Phantome

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele