Penner si zahraje Konferenční ligu. Záložník přestoupil z Liberce do Mladé Boleslavi

05.09., 15:10
Aktuality
Nicolas Penner posílil Mladou Boleslav. (© Mladá Boleslav)

Mladou Boleslav posílil záložník Nicolas Penner. Třiadvacetiletý křídelník či halfbek přestoupil do týmu účastníka hlavní fáze Konferenční ligy z nedalekého Liberce, kde i vinou zranění ztratil místo v sestavě a v úvodu sezony nastupoval za třetiligovou rezervu. O Pennerově transferu informovaly na svých webech oba kluby, délku smlouvy Středočeši neuvedli.

Českobudějovický odchovanec prošel mimo jiné akademií Juventusu Turín. V české lize má na kontě 37 startů a jednu branku. Do Liberce přestoupil vloni v létě a v minulé sezoně nejvyšší soutěže zasáhl do 13 utkání s bilancí jednoho gólu a asistence.

Na jaře se zranil a po příchodu nového trenéra Radoslava Kováče si místo v sestavě nevybojoval. Absolvoval zkoušku v Emmenu, do nizozemského klubu ale neodešel. V minulosti prošel několika českými reprezentacemi.

"Příchod Nicolase je posílením našeho kádru, má zkušenosti se zahraničním i tuzemským fotbalovým prostředím. Věříme, že se stane platným členem prvoligového mužstva. Považujeme ho za univerzálního hráče schopného zastat více různých postů v sestavě," řekl sportovní ředitel Mladé Boleslavi Jakub Dovalil.

Středočeši Pennera stihli zapsat na soupisku pro Konferenční ligu. Zároveň ještě chtějí doplnit mužstvo do konce přestupního období, které v domácí soutěži končí v neděli o půlnoci. Cílí například na kosovského obránce Jetmira Halitiho z Bialystoku. Podle spekulací médií měli zájem také o člena širšího kádru reprezentace středopolaře Petra Ševčíka, který ztratil místo v základní sestavě pražské Slavie.

"Ve vrcholícím přestupovém období jsme v hledáčku možných příchodů měli tři hráče pražské Slavie, ale k jednání o konkrétních nabídkách mezi kluby nedošlo. Naší přestupovou prioritou nadále zůstává příchod Halitiho," řekl prezident a většinový majitel klubu David Trunda.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
Sberatel_remiz

A co na to Strýček Homeboy?

Reagovat
Witcher

Bolka jede víc než Liberec kdo by to čekal

Reagovat
GrimeBaller98

Tak to je asi jasny, kdyz je ted ceka EKL ne?

A zas tak mohutne neposilila, Penner hral minulou sezonu z nouze wingbacka, jinak zadnej zazrak

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Díky za všechno, Nicolasi!

Reagovat
Moshe Dajan

Hrál u vás něco? Má Penner vůbec nějakou kvalitu?

Reagovat
Imos

na začátku jara to nebylo zlý, jestli tam mají jen kostku tak se popere o místo a nedivil bych se kdyby ho posadil

Reagovat
GrimeBaller98

Neco joo, ale lepili to a hral pod Kozlem Wingbacka, coz asi neni uplne jeho pozice.

Spatnej nebyl, ale je dost casto zranenej a tolik toho neodehral

Reagovat
Kucka

"V období letošních letních prázdnin se představitelé FC Slovan Liberec snažili usilovně, až téměř na hraně fair způsobů, odlákat z mladoboleslavského kádru perspektivní fotbalisty Lukáše Maška a Vojtěcha Stránského. Oba však severočeskému vábení ve shodě s vedením mladoboleslavského klubu odolali.

„Obdrželi jsme z Liberce nabídku na hráče Vojtu Stránského a Lukáše Maška, kterou jsme odmítli, protože chceme, aby kluci u nás pokračovali. Nabídka přišla pod vlivem toho, že oběma končí 30. června 2025 smlouva, a nestalo se poprvé, kdy se Liberec této okolnosti snažil využít, což je asi běžná praxe v českém fotbalovém prostředí. Věřím, že Lukášovi a Vojtovi vytvoříme odpovídající podmínky a do Liberce je nepustíme,“ uvedl prezident FK Mladá Boleslav David Trunda."

A co teda Liberec udělal nefér, jako že hráčům nabídl delší smlouvu a Bolce nějaké drobné za jejich přestup?

Reagovat
Bakary3

Taky nechápu

Reagovat
Mönchengladbach

Není povoleno jednat s hráčem jiného klubu jen tehdy, pokud mu zbývá méně než šest měsíců do konce smlouvy?

Reagovat
skat

Nesmí se nabízet smlouva, jednat o přestupu s tím, že zájemce nabídne výrazně menší peníze je naprosto normální. By mě zajímalo, kde se Trunda doteď vyskytoval, když ho tohle překvapuje. Typický příklad v Liberci je Frýdek. Končí mu smlouva stejně jak těm dvěma a létají nabídky. Všude se o tom píše a nikomu to divné nepřijde. A samozřejmě se dodává, že když nepodepíše a a i se teď za drobné neprodá, může v lednu podepsat jinde zadarmo.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Modi6

Ze začátku mu chvíli trvalo než se v Budějovicích prosadil, postupně se mi líbil víc a víc. Je to zcela jistě zajímavý záložník. Boleslav posílila dobře !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele