Pato prožil pohádkový debut v Pelého stylu

28.03.2008, 11:51
Aktuality
Debut jako z pohádky prožil ve středu v dresu brazilské reprezentace útočník AC Milán Alexandre Pato. V utkání ve Švédsku, které se hrálo jako vzpomínka na finále MS 1958, stačilo Patovi 12 minut aby se zapsal mezi střelce. Pak se, podobně jako před bezmála čtyřiceti lety Pelé, rozplakal.

"Okamžitě po utkání jsem volal rodičům a dojetím jsmem plakal," řekl osmnáctiletý Pato pro internetové stránky AC Milán. Připomněl tak Pelého příběh, který se po finále světového šampionátu, jenž se v roce 1958 konal právě ve Švédsku, rozplakal. Pelému tehdy bylo jen o rok méně. Snímek kapitána Didiho, kterak utěšuje mladičkou budoucí legendu, tenkrát obletěl celý svět.

Brazilský tisk s oblibou přirovnává Pata ke "Králi fotbalu". "Tato srovnání mě samozřejmě těší. Pelé je fenomén, vždycky to byl, a stále je, můj idol," zdvořile reagoval Pato.

Na závěr se ještě vrátil ke svému debutu v týmu pětinásobných světových šampionů. Je to úžasný pocit hrát za Brazílii. Samozřejmě mám velkou radost, že se mi to konečně podařilo. Zvlášť, když jsem v minulosti několikrát z nominace vypadl kvůli zrenění," dodal Pato.

Autor: Jiří Fišara / channel4.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

proste to je typ co umi

Reagovat
smazaný uživatel

Umí???Hraje za Ac Milán a že by mu to nějak extra šlo,to se říct nedá.Zase z něho akorát noviny dělají hvězdu...nic víc.K Pelemu přirovnávají v Brazílii každýho mladýho

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se teda v AC zatím líbí. Jejich útok oživil.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to velký talent, pokud ho nepřibrzdí nějaké závažné zranění, tak ho čeká velká budoucnost !

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, přesto mě v zápasech osmifinále LM nijak moc neokouzlil. (ostatně, vlastně mě neokouzlil výkon AC)

Reagovat
smazaný uživatel

prdlajs zase nedělejte...

Reagovat
alegre

Tak ať ti to hochu vydrží. Ale jinak si myslím, že nemá šanci přiblížit se Pelému. Je jiná doba, hraje se úplně jiný fotbal a hvězdy dělají z fotbalistů především média. Kolik lidí mělo v době Peleho začátků televizi? A z Chile do Evropy přenosy nebyly. Dnes si jeden ani nestačí vybírat.

Reagovat
smazaný uživatel

Krkič je aj tak lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

To říká kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci Mario Balloteli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele