Pardubice získaly posilu z Litvy, střed obrany vyztuží Noslin ze Žalgirisu

03.08., 20:40
Aktuality
Jason Noslin (© FK Pardubice)

Pardubice posílil obránce Jason Noslin. Čtyřiadvacetiletý Nizozemec přišel do východočeského týmu z litevského klubu Kauno Žalgiris. S Pardubicemi podle klubového webu uzavřel víceletou smlouvou.

"Věděli jsme, že máme ještě nějaké díry v obraně. Řešili jsme středního obránce a Noslin byl jedním z vyskautovaných hráčů. Nahrálo nám také to, že určitý čas hrál v Braze s (odchovancem Pardubic) Lukášem Horníčkem, dokonce spolu strávili jeden rok na jednom pokoji. Známe ho tedy po všech stránkách," řekl sportovní ředitel Východočechů Vít Zavřel.

Noslinův příchod ho potěšil. "Jsem moc rád, že v Pardubicích máme dalšího svého středního obránce, se kterým můžeme počítat do budoucna. Je mladý a perspektivní. Věřím, že nám pomůže ihned, protože se s námi celý týden připravuje," mínil Zavřel.

"Předností Jasona je určitě rozehrávka, rychlost a soubojovost. Také je dobře hlavičkově vybavený a věřím, že právě v tom nám výrazně pomůže. V posílení týmu ještě chceme pokračovat. Intenzivně na tom pracujeme," konstatoval Zavřel.

V Litvě strávil Noslin tři sezony. "Jsem opravdu šťastný, že jsem tady v Pardubicích. Bude pro mě dobrá zkušenost hrát českou ligu. Myslím si, že patří mezi ty lepší v Evropě. Těším se, až si ji vyzkouším," uvedl rodák z Rotterdamu.

Svěřenci trenéra Jiřího Saňáka vstoupili do ligové sezony porážkami 1:2 na Spartě a 0:1 doma s Karvinou. V neděli se utkají s Českými Budějovicemi, které rovněž zatím nebodovaly. Obnovenou premiéru na lavičce Dynama si připíše trenér František Straka.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
eder

Brno, Brno, deviantů plno...

Reagovat
Mononukleoza

A nejen Brno. I Pardubice jich je plné

Reagovat
eder

Ale aspoň neprohráli v prvním domácím zápase sezóny 1:6.

Reagovat
Axelrose

A ten největší nás o tom informoval

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Imos

Z Žalgirisu Kaunas pro pořádek

Reagovat
Imos

a není to lídr ligy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele