Olmovi vypršela výstupní klauzule, zájemci se musí domluvit s RB Lipsko

21.07., 20:47
Aktuality
Dani Olmo se Španělskem vyhrál mistrovství Evropy. (© AFP)

RB Lipsko je během posledních týdnů spojováno s odchodem Daniho Olma, nyní si však může alespoň částečně oddechnout, protože vypršela výstupní doložka ve výši 60 milionů eur. Případný zájemce momentálně potřebuje nalézt shodu s bundesligovým týmem, který se však jednání ohledně přestupu čerstvého evropského šampiona nebrání.

Olmo má za sebou mimořádně povedené Euro, španělské reprezentaci na cestě za celkovým prvenstvím pomohl třemi góly a dvěma asistencemi. Šestadvacetiletý ofenzivní hráč se přitom podílel na obou brankách při čtvrtfinálovém triumfu nad Německem a rozhodl semifinále s Francií.

Dělený nejlepší střelec mistrovství Evropy na sebe upozornil věhlasnější kluby, zájem měly projevit hlavně Bayern Mnichov, Manchester City, mateřská Barcelona nebo Atlético Madrid. Žádný celek ale do včerejší půlnoci neaktivoval výstupní klauzuli ve výši 60 milionů eur.

Důvodem je zřejmě finanční náročnost transferu. Kromě zmíněné doložky by byl ve hře tučný podpisový bonus a lukrativní plat, takže celková nákladnost přestupu by přesáhla 100 milionů eur.

Prioritou bavorského velkoklubu zůstává Xavi Simons, jenž se po úspěšném hostování v RB Lipsko vrátil do Paris Saint-Germain. Kromě bývalého Olmova spoluhráče Bayern tlačí rovněž na příchod dalšího talentovaného hráče z Ligue 1 v podobě Désireho Douého ze Stade Rennes.

Autor: Jiří Vojík / sport.sky.de

Komentáře (25)

Přidat komentář
Witcher

realna cena tak 25 no

Reagovat
Remt

25 dnes stojí už každé vemeno ne?

Reagovat
Witcher

Šestadvacetiletý co ještě nehrálo v top lize bezesporu

Reagovat
Rudnevs

Nechcem byť zlý, ale buď je toto trolling alebo si uplne mimo realitu, Olmo už z Dinama šiel za 30 mio. € a po úspešnom období v Lipsku a ME to bude oveľa viac.

Reagovat
Remt

Reagovat
Seydou Doumbia

mě nikdy tento hráč neoslovil, v repre dobrý, ale že by nějak exceloval v lipsku mi nikdy nepřišlo

Reagovat
Rudnevs

Ja Lipsko moc nepozerávam a keď už ano, tak väčšinou ak hrajú proti nejakemu zaujímavejšiemu tímu, ktorému prajem. A keďže väčšinou fandím proti ním, vždy mi prišlo, že Olmo je jeden z hráčov, z ktorých mám na ihrisku najväčší “strach” Za mňa je teda fakt dobrý - že je talent, to sa vedelo už od Dinama, ale časom sa mu podľa mňa darí ho rozvíjať a je tam predpoklad, že bude ešte lepší. Keďže sa navyše ukázal na ME, zrejme by 60 mio. € bola adekvátna cena - zvlášť v porovnaní s ostatnými čiastkami, ktoré lietajú v PL. Z článku mi vychádza, že by to aj niekto aktivoval, kebyže tam nie je tak vysoký Handgeld pre Olma / agenta, čiže výkupka sama o sebe nebola problém. Zrejme kluby skúsia vyjednávať bez nej.

Reagovat
fenixLFC

ja naopak vacsinou ked som ich videl tak bol jeden z najlepsich respektive najzaujimavejsich

Reagovat
Kucka

Reagovat
Neutron

By ma zaujimalo podla coho si si to cislo tipol

Reagovat
Ladas321

Za 60 drahý, ale za 40 - 45 by ho Guardiola mohl vzít.

Reagovat
Top5scout

Len to nie, ďalšieho hráča s dobrým driblingom by dodrbal.

Reagovat
Elliasson

Pojďme Atleti!!

Reagovat
Lojzík

Nechápu že tu klauzuli nikdo neaktivoval. Za 60M € zadarmo vedle průměráků, kteří chodí za mnohem víc.

Reagovat
michalbarca

tak jako... Barca by ji i chtěla aktivovat, ale....

Reagovat
Wazz Wazz

líbil by se mi v MU místo Mounta

Reagovat
Neutron

Takze nahrada za Bruna to sa oplati…

Reagovat
$dolar$

Tak pokud nikdo nezaplatil tu klauzuli, tak těžko někdo dá víc.

Reagovat
EaP

Podľa mňa pôjde za pevnú čiastku 45 a nejaká forma bonusov cca 5 mega. A to môže zodpovedať jeho kvalitám. Barcelone sa ponúka , ponúknuť podobného hráča , Torresa a niečo doplatiť. To by bol dobrý deal pre všetky strany. Lipsko získa celkom kvalitnú náhradu a dostane nejaké šušne , Barca získa kvalitného hráča na rotáciu a uvoľní miesto pre Nica v útoku.

Reagovat
herbage

"dobrý deal pro všechny strany"

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Neutron

pre Lipsko to je v com presne vyhodne? Ze ziska labilneho Ferrana?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Witcher

Sbíral taky někdo před lety ve škole ty loga Olma a lepil to na plakát ?

Reagovat
vagneris

Barca by měla nabídnout Alonsa, doživotní spotify premium, kus starého trávníku a sedátko z Camp Nou. Taková nabídka se neodmítá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele