Ofsajd? Koeman říkal ne, Deschamps ano. Nechápali, proč rozhodnutí dlouho trvalo

22.06., 10:30
Aktuality
Xavi Simons skóroval proti Francii, jeho branka nebyla uznána (© AFP)

Trenéři Nizozemska a Francie měli po bezgólovém šlágru skupiny D na fotbalovém Euru opačný názor na neuznanou branku Xaviho Simonse z druhého poločasu. Podle nizozemského kouče Ronalda Koemana byl ofsajd odmáván chybně a gól měl platit, jeho protějšek Didier Deschamps viděl situaci zcela odlišně. Shodli se jen na tom, že vyhodnocení trvalo videorozhodčímu příliš dlouho.

Klíčový moment pátečního utkání nastal v 69. minutě. Nizozemský záložník Simons pohotově napálil odražený míč přímo k tyči a Mike Maignan se za střelou jen ohlédl. Pokud by však francouzský brankář chtěl po míči skočit, překážel by mu vedle stojící Denzel Dumfries, jenž byl v době střely v jasném ofsajdu. Angličtí sudí zkoumali situaci zhruba tři minuty a nakonec gól neuznali.

"Dumfries je v ofsajdu, to je pravda. Ale nijak gólmana neomezuje. V tom případě si myslím, že jde o regulární branku," řekl Koeman na tiskové konferenci. "Nechápu, proč na to potřebují pět minut, bylo to tak složité? Nerozumím tomu," přidal jednašedesátiletý kouč.

"Nevím, proč jim to tak trvalo. Když jsem viděl opakované záběry, nebylo se o čem bavit. Bylo mi hned jasné, že je to ofsajd," podotkl Deschamps.

Branka nakonec nepadla a zrodila se první remíza 0:0 na šampionátu v Německu. "Oranjes" v posledních 36 zápasech neskórovali teprve podruhé, i v prvním případě to bylo s Francií.

"Byl to zápas dvou vyspělých mužstev. Nizozemci hráli opatrněji než obvykle, přesto jsme měli minimálně pět gólových šancí. To jediné můžu týmu vytknout, chybí nám efektivita," zhodnotil Deschamps, jehož svěřenci se na turnaji ještě nezapsali mezi střelce. Rakousko na úvod porazili 1:0 díky vlastní brance Maximiliana Wöbera. "Remíza je dobrý výsledek, s bodem budou spokojená obě mužstva," dodal Koeman.

Oba týmy mají po čtyřech bodech a jsou blízko postupu do vyřazovací fáze. Výběr "Les Bleus" zakončí skupinu v úterý proti již vyřazenému Polsku. Nizozemsko hraje s Rakouskem.

Autor: ČTK

Komentáře (36)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Jebat že se to řešilo dlouho, ale za mě správné rozhodnutí. A to fandím Oranje. Podle pravidel vše v pořádku.

Reagovat
John Obi Mikel

Jasný ofsajd, Koeman je blázen.

Reagovat
Seydou Doumbia

Není, kdyby to bylo proti Koemanovi tak by Koeman říkal že ofsajd. Jako každý trenér, hráč nebo člověk si to otočí podle toho, na jaké straně je.

Reagovat
BaggioRoberto

Tohle bychom delat nemeli. Pojdme to nedelat. Jinak se nikdy nedomluvime.

Reagovat
Seydou Doumbia

To bych taky chtěl a snažím se o to, ale nikdy se to plošně nestane. Lidi obecně jsou blbi a vždy si pravdu upraví podle toho, jak se jím to hodí.

Reagovat
John Obi Mikel

Jasně no Ale tohle mi přišlo dost jasný.

Reagovat
Truffaldino

Tohle je hloupá generalizace.

Reagovat
Me2win

plačka

Reagovat
BaggioRoberto

Tohle je jasnej ofsajd a to jsem pral Holandanum. Nevim co jim u videa trvalo tak dlouho, asi chrapali. Po tom uznanem golu MU v derby uz di clovek u tv nikdy nebude jisty, co se stane a to je skoda.

Reagovat
O.Giroud

Mne sa páči ako tu všetci nadávajú Anglickým rozhodcom a že prečo im to trvalo tak dlho a ľudia sa nevedia ani teraz poriadne zhodnúť či to bol ofsajd alebo nie a ešte idú vyčítať, že sa toto riešilo 5min a ostatné ofsajdy sa vyriešili do 2. No to by ma tak zaujímalo asi prečo

Reagovat
John Obi Mikel

To je pravda no. Já si říkal, že to je jasný a proč jim to tak trvá. A teď čtu, že spousta lidí to viděla naopak.

Reagovat
fenixLFC

no, nevedia sa zhodnut. to ze to nebol ofsajd tvrdia ludia co si priali gol holandska alebo ti co nepoznaju pravidla

Reagovat
O.Giroud

No ja som to bral hlavne z toho tweetu čo je v článku, to je hrozné čítať že Dumfries nestál vedľa Maignana ale pred ním takže sa mohol Maignan kľudne hodiť veď sa predsa brankári nehádžu do kríža a že Maignan to nemal šancu chytiť ani keby tam Dumfries nebol, bolesť no, a to sosm dal len tak 100 komentov ak vôbec na tie ďalšie už som si netrúfol

Reagovat
GjøvikFF

Vůbec nevím, o čem chce kdo debatovat, naprosto ukázkový ofsajd. A to jsem přál Holanďanům.

Reagovat
Detective

To je sice pravda, jenže jde o rozdílnej názor na to jestli ovlivňoval hru nebo ne. A ať už je ten názor danej fanděním nebo rozdílnym pohledem na fotbal, tak si ho uděláš po dvojím shlédnutí a nepotřebuješ si to dvacetkrát 5 minut opakovat. Tam už není potom co zkoumat, to už je alibismus a strach z rozhodnutí.

Reagovat
O.Giroud

Tak ale my si spravíme hneď a hovno z toho, v podstate náš názor nikoho netrápi a nič nespraví ale oni musia si to raz toľko premyslieť lebo ovplyvňujú svojím rozhodnutím daný zápas. Sa čudujú, že tu to rozhodnutie trvalo dlhšie než u väčšiny ofsajdov s tým ich programom a pritom tu ten program im je k ničomu, keď sa musí riešiť niečo iné.

Reagovat
Detective

Fotbalovej rozhodci musi bejt schopnej rozhodnout se ve zlomku okamziku. Video mu umozni zkontrolovat jestli se fatalne neprehlidnul. Jestli musi nad situacema dlouho premejslet, tak proste neni ten spravnej pro ten job.

Reagovat
j_mrazik

Museli přepočítat, ve kterém kufříku je víc peněz. Jestli v tom modrém a nebo v tom oranžovém.

Reagovat
celeb

Len sprostým hranolkám môže Xavi ďakovať, že mu zrušili víťazný gól.

Reagovat
oli9

Ofsajd. Bez debat, bránil gmanovi v pohybu. Prostě tu hru ovlivnil

Reagovat
$dolar$

Tu hru neovlivnil absolutně nijak, protože golmanovi nestal ve vyhledu a zároveň se gólman ani nehnul, takže mu nemohl prekazet.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
John Obi Mikel

Tak hnout se nemohl, když mu tam překážel

Reagovat
$dolar$

Zas tak mu tak neprekazel, kdyby skocil, tak 20 cm leti, nez by do nej narazil. Ale on se ani nehnul, ve vyhledu mu braneno nebylo. Proste bez sance to chytit. Tohle jde zcela proti citu hry.

Reagovat
Seydou Doumbia

zase já jsem zvyklý už že tohle se píská prakticky furt, to není ojedinělá situace

Reagovat
$dolar$

Jo, me neprekvapilo, ze to neuznali a mozna je to dokonce podle pravidel spravne, ale melo by se tohle zmenit, viz vsechno co jsem vypsal.

Reagovat
John Obi Mikel

Doslova mu stál v dráze zákroku. Úplně jasná situace.

Reagovat
$dolar$

Kde jsi videl zakrok?

Reagovat
John Obi Mikel

Nemohl ho provést, protože mu tam stál v cestě. Přece na něj neskočí.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
oli9

Ale prostě vedle něj stal... A ten gólman byl v pohybu tam a vysral se na to a ukázal na něj.. Prostě tam stál... Skočit by tam nemohl

Reagovat
John Obi Mikel

No nemohl tam skočit, protože mu tam překážel. To že zůstal stát je důsledek tohohle.

Reagovat
John Obi Mikel

Jo ty vlastně se mnou souhlasíš

Reagovat
oli9

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sosi

Podle kompjůtru ne!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele