Očekávaná trenérská rošáda v Lille: Fonsecu u kormidla střídá Génésio

05.06., 17:30
Aktuality
Bruno Génésio (© AFP)

Bruno Génésio se stal novým trenérem LOSC Lille, kterému se upsal do roku 2026. Sedmapadesátiletý Francouz nahrazuje Paula Fonsecu, jehož kroky povedou do AC Milán.

LOSC Lille nejprve potvrdilo odchod Paula Fonsecy, který se rozhodl neprodloužit končící smlouvu s vědomím, že se vrátí na Apeninský poloostrov, konkrétně do AC Milán. Hned záhy francouzský klub jmenoval nástupce, dvouletou smlouvu s "Dogami" podepsal Bruno Génésio.

"Bruno nám umožní pokračovat v práci, kterou jsme započali v posledních dvou sezonách, pokud jde o způsob hry, ambice, rozvoj mladých talentů a obecně rozvoj LOSC. Jsme rádi, že můžeme přivítat trenéra se sportovním a lidským profilem, který zcela souzní s naším klubem, naším regionem a našimi hodnotami. Vítej na severu, Bruno," řekl k novému trenérovi prezident francouzského klubu Olivier Létang.

Génésio byl bez práce od listopadu, kdy po roce a půl skončil ve Stade Rennes. Ve francouzské nejvyšší soutěži vedl také Olympique Lyon a krátce působil na lavičce Beijingu Guoan.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (2)

Přidat komentář
Kucka

Nechápu, že ho pořád angažují na dobrých adresách, v OL i Rennes mi přijde, že s kvalitními týmy hrál pod jejich možnosti...

Reagovat
Seydou Doumbia

Přesto to byl právě on pod kým jistou dobu Lyon fungoval nejlépe za posledních 6 let. A pro Lille by to zase mohl být trenér, který s nimi uhraje to co oni chtěji (cca 3-6).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele