Obrovský úspěch a teď dostat třeba Manchester United, řekl po postupu Koubek

30.08., 09:52
Aktuality
Miroslav Koubek (© FC Viktoria Plzeň)

Trenér Plzně Miroslav Koubek označil postup do hlavní fáze Evropské ligy po vítězství nad Heart of Midlothian v závěrečném 4. předkole za obrovský úspěch západočeského klubu. Dvaasedmdesátiletý kouč si zároveň pochvaloval, že se Viktoria po účasti v Konferenční lize v minulé sezoně posune o stupínek výš. Na tiskové konferenci uvedl, že při losu by si přál dostat Manchester United.

Koubek v minulém ročníku s Viktorií poprvé ve své kariéře prošel do skupinové fáze pohárů a v Konferenční lize dovedl mužstvo až do čtvrtfinále. Nyní ho s týmem čeká hlavní část kvalitnější soutěže. "Velký úspěch, hrajeme zase o stupeň vyšší ligu. Na druhou stranu Plzeň je v poslední 14 letech pravidelným účastníkem skupin, až na dva tři roky vakua," řekl Koubek po výhře 1:0 v Edinburghu v odvetě 4. předkola proti Hearts.

"Pro naše fanoušky to není tedy úplné novum, ale myslím si, že každý takový postup si dokáží vždy vychutnat a mít z něho náležitou radost. My máme radost taky společně s nimi," doplnil kouč. Západočeši si hlavní či skupinovou fázi pohárů zahrají již podesáté v historii od roku 2011.

Koubkovi svěřenci stejně jako před týdnem doma porazili Hearts 1:0 brankou v závěru utkání. "Odveta byla samozřejmě těžší. Možná by byla o něco lehčí, kdybychom v domácím zápase vstřelili o branku více, možnosti jsme na to měli," podotkl Koubek.

"Přijeli jsme sem s hubeným náskokem a soupeř cítil obrovskou šanci s podporou publika, které bylo fantastické. Vytvořili neuvěřitelnou atmosféru a tlak na soupeře. Bylo to takové, jaké jsme očekávali. Nepřekvapilo nás to, bylo to především těžké," doplnil nejstarší trenér české ligy, který si postupem dal předčasný dárek k nedělním 73. narozeninám.

Stejně jako v předchozím předkole proti Kryvbasu Kryvyj Rih překvapil a do základní sestavy ve venkovním duelu nasadil mladíka. Tentokrát zvolil záložníka Alexandra Sojku. "Potřebovali jsme zesílit střed hřiště. Někdy hrajeme se dvěma střeďáky, dnes jsme se rozhodli pro tři. On svojí typologií a herní schopností k Červovi a Kalvachovi pasuje nejlépe z nabídky hráčů, které máme," vysvětlil Koubek.

Ve stoperské trojici nastoupil Milan Havel místo Robina Hranáče, který mezi úvodním duelem a odvetou přestoupil do Hoffenheimu. "Robina nahradil Sampson Dweh na centrální pozici, Milan Havel zase nahradil na kraji jeho. To byl ten trik, který jsme museli udělat. Výkon Milana byl součástí naší výborné defenzivy. Prokázal svoji zkušenost, velikost a návrat po roční pauze zpět do své formy. Navázal na to, co předváděl v minulosti. Takže k Milanovi respekt a kompliment," ocenil Koubek.

Po poledni se Viktoria dozví jména osmi soupeřů v hlavní fázi. "Nechtěl jsem urazit štěstí, takže jsem soupeře dopředu moc nesledoval dopodrobna. Říkal jsem si, že to nechám až na samotný los. Ale pokud je v nabídce Manchester United, tak to by byl hezký dárek pro naše fanoušky, kdyby nám computer vylosoval United do Plzně," dodal Koubek.

Autor: ČTK

Komentáře (38)

Přidat komentář
Beči

Souhlasím, každý chceme dostat hratelné soupeře.

Reagovat
Hurrikane

Já bych byl po včerejšku opatrný, co si přeju..

Reagovat
mistr129

Ta kšiltovka

Reagovat
kilobyte

Taky mě to pokaždé "rozhodí".

Reagovat
Skalda29

Vypadá jak trenér basebalu

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pablos

Jo řekl, protože mu to totálně vnutil v rozhovoru po zápase ...zeptal se jaké tam jsou kalibry a novinář mu odpověděl, že Červ by chtěl Manchester United a žádné jiné týmy mu neřekl. A s tím pak šel na tiskovku, že věděl, že tam je MU, ale dál nikdo

Reagovat
kilobyte

Tak profesionální trenér by mohl mít přehled, kdo tam bude hrát.

Reagovat
Pablos

Nemusí... ke všemu ve fotbalovém prostředí kde se jede i na pověrčivost... prostě tam koukat nechtěl dopředu no, to není nic špatného. Horší je to, když pak neví třeba postupové klíče a takovéhle věci (na to byl např. expert Vrba né ? )

Reagovat
kilobyte

Podle mě by trenér měl sledovat fotbal a měl v něm mít přehled. Prostě placený fanoušek fotbalu. Takže by měl vědět pár klubů, které se kvalifikovali do EL. To není o tom, aby si hledal koho můžou dostat. Třeba Trpiš má dost velký přehled, sleduje hodně zápasů a věřím, že kdyby se ho zeptali, tak aniž by se musel v minulosti dívat na ty koše, tak by věděl.

Já bych řekl, že takových jsou spousty. Další třeba Šilhavý, když nevěděl, za kolik žk je stopka. Nebo když se ho zeptali na favority MS a on řekl Chile, které tam ani nehrálo.

Reagovat
Pablos

Ale jo jako obecně by měl alespoň vědět kdo jak skončil v lize minule v TOP5 aspoň a z toho odvodit, kdo tam asi tak je... to je fakt.

Reagovat
KingMaster13

Vrba když nevěděl, že prohra 2:0 ho vyřadila

Reagovat
Kucka

Šilhavý řekl, ze Chile je favorit MS?

Reagovat
kilobyte

Jo, myslím že to byl on. Bylo to potom, co 2x vyhráli Copu. Takže to bylo asi 2018, kde Chile nebylo.

Reagovat
Kucka

Reagovat
delfin

Tohle u člověka, kterýmu bude 73 řešit vůbec nemusíš. Ten má už úplně jiný priority.

Reagovat
kilobyte

Jasně, už jsem to i psal, že Koubek už to řešit nemusí. Ale ani tu mladší nemají přehled, nebo aspoň tak působí.

Reagovat
j_mrazik

Třeba jde od zápasu k zápasu… tak pak nemusí vědět, proti komu hrajou ob zápas.

Reagovat
kilobyte

Já to nemyslel, tak že by měl sledovat potencionální soupeře. Ale že by trenér měl mít o fotbale přehled. Sledovat soutěže, zápasy, trendy, taktiky, atd. Nemusí vědět všechny týmy, co se kvalifikovali do EL. Ale měl by mít třeba přehled, kdo vypadnul v předkolech LM. V dnešní době si můžeš pustit jakýkoliv zápas i ze záznamu. Takže bych čekal, že to trenéři budou sledovat.

I když Koubek už má svůj věk a brzo bude asi končit, tak už to moc nepotřebuje.

Reagovat
HorajzmAmmann

však nevěděl ani Rosa koho můžou dostat

Reagovat
j_mrazik

Přesně. Kluci postoupili, šli se vylejt a pak si prostě počkáš. Vždyť ti to může být jedno, neovlivníš to. Jenom si sedneš k losování a říkáš si “toho chci, toho nechci”.

Reagovat
kilobyte

Nevěděl?

Reagovat
HorajzmAmmann

jo hned po zápase se ptal že ani neví jestli může dostat Arsenal i Dortmund

Reagovat
kilobyte

Což beru, že věděl, že tam jsou tyhle týmy, ale nebyl si jistý, jestli jim můžou nalosovat oba.

Reagovat
Mönchengladbach

Snad čeká Plzeň či Slavii lednový výlet za severní polární kruh do Bodø, ať je nějaká legrace.

Reagovat
HorajzmAmmann

to určitě, že sejme Plzen Baník na to jsem si zvyknul, ale aby od Plzně dostal i Manchester to by bylo moc....

Reagovat
Salfovic

Na druhou stranu, proti komu jinému než ManU by se měl Vydra trefit.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Grupma

Máte to tam, pane Koubek

Reagovat
deporpepa

Trvdej los... United, Sociedad, Bilbao, PAOK, Frankfurt... nepříjemné

Reagovat
Grupma

A co máme říkat my Vy si zahrajete určitě líp Hlavu nahoru.

Reagovat
deporpepa

Vy jste v LM...

Reagovat
Grupma

Tak uvidíme, kam až se české kluby vypracovaly

Reagovat
deporpepa

No minulou sezónu k nám byl los hodný, měli jsme týmy. Na nízké úrovni až Fiorentina a Dynamo Záhřeb byli dejme tomu Evropské týmy. Nyní jich máme hned osm.

Reagovat
Grupma

Jsme o rok zkušenější a lepší Neboj.

Reagovat
HorajzmAmmann

taky bych chtěl takový problémy....

Reagovat
Grupma

Přál jsem vám... Tak dejte zase dobře ligu a příští ročník musí být už váš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele