Nový manažer Chelsea? Favoritem je Maresca z Leicesteru

28.05., 14:11
Aktuality
Enzo Maresca (© AFP)

Chelsea má podle britských médií favorita na volnou pozici hlavního trenéra. Je jím Enzo Maresca (44), který dříve působil v Manchesteru City jako asistent Pepa Guardioly. Italský kouč se po vzoru Mikela Artety pokusil osamostatnit. A vyšlo mu to skvěle - hned ve své premiérové sezoně v roli hlavního kouče dostal Leicester zpátky do Premier League.

Blues se od začátku ročníku pod vedením argentinského kouče trápili a v polovině sezony se nacházeli nečekaně až na 11. místě. Nakonec se vyšplhali až na slušnou šestou pozici, která zaručuje účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Ani to však Pochettinovi k setrvání na Stamford Bridge nestačilo.

Hledáme "moderního a dynamického trenéra", znělo z londýnského velkoklubu. A tak se Chelsea zaměřila na Marescu. Zaujal ji herní styl, kterým Ital dovedl Lišky zpátky mezi anglickou elitu. Sky Sports v pondělí informoval, že Blues požádali Leicester o povolení jednat přímo s trenérem.

Jeho případný předchůdce strávil na Stamford Bridge pouze jednu sezonu. Jako potenciální nástupci Pochettina jsou označováni také Thomas Frank z Brentfordu a Kieran McKenna, který senzačně postoupil do Premier League s Ipswichem.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (153)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Tak koho chcete, kolegové fanoušci Chelsea?

Reagovat
$dolar$

Mourinho

Reagovat
Mato178178

Reagovat
icemike

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Pan.Antonin

Poslední LM jsme vyhráli, když nás trénovali Thomas Tuchel a Frank Lampard. Takže z těch jmen by se mi líbil Thomas Frank.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
icemike

Reagovat
JeséRodriguez

na Lamparda se s tou zásluhou dost zapomina, přitom kdyby neodešel, tak jste tu LM nevyhrali

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Salfovic

To se povedlo

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Talker

Ono je asi rozhodnuto.

Z těch jmen, která se zmiňovala bych bral nejvíc McKennu. Všechno ostatní je meh.

Reagovat
Vsadim gule

Vypadá jak kříženec ETH s Pepekem

Reagovat
FUnk

Reagovat
SunFells

Big 5 trenéři:

MC - bald

MU - bald

Chelsea - bald

Liverpol - ba ...ron Harkonnen snad aj

Arsenal -

Reagovat
Busby babes

Bald is best

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
ashburtongrove

Lego vlasy

Reagovat
Mato178178

Reagovat
EZ

Arteta ma vlasy vytetované

Reagovat
Muffi

ee.

jak poznamenal kolegy výše, má nandávací z lega a vždy si je doma sundá.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
hematop

Moje poušť, můj Arrakis, má duna. Mrtki

Reagovat
Jkb

Podle mě je to dost riskantní volba. Já teda vůbec nepochopil, proč se zbavili Pochetina v momentě kdy mu to začalo fungovat a nahradit ho borcem, který má za sebou jednu sezónu na lavičce Leicesteru, jinak 14 utkání v Itálii a třikrát dělal asistenta dobrým trenérům.

Jestli se bude opakovat to samé co s Pochetinem, Tuchelem, Potterem, jeden majitel a stihnul vystřídat tolik trenérů, to se potom těžko buduje tým a výsledky, když není stabilita ve vedení klubu.

Reagovat
John Obi Mikel

Chtěli trenéra který jim nebude kecat do řízení klubu, to je snad jasný.

Reagovat
Me2win

Tak Pochettino kromě 5 zápasů na konci kde většině týmům o nic už nešlo, a kromě pár dobrých zápasů (se City) nic nepředvedl. Na tiskovkách se pořád vymlouval a neměl ani dobrej vztah s fanouškama, je dobře že letěl, pro něj prakticky to skončilo nejlíp.

Reagovat
Talker

Reagovat
Talker

Jn, protože mít úplně nový kádr, poskládaný během nějakých 8 měsíců z U-24 hráčů je prostě pohodička, zvlášť když ti chybí v průměru 8 hráčů na zápas.

Vždyť bylo od začátku jasné, že tam budou obrovské problémy. Pokud si někdo myslel, že budeme v TOP4 nebo dokonce výše, tak byl naprosto mimo realitu a je to jasně vidět.

Reagovat
Me2win

Souhlasím, ale většina zraněních pramenila z Pochovo přístupu k tréninkům. Taky nezapomeň, že dával Chilwella někam na levý křídlo, odstřelil Maatsena, pomalu Maduekeho, takže si moc nemůže stěžovat. Nemluvě o divných střídáních, základních sestavách, komunikaci na tiskovkách, jeho minulosti se Spurs... Prostě nesympaťák. Nehledě na to, že prohrál finále poháru proti Liverpool U-19.

Reagovat
Talker

Je škoda, že lidi odmítají přemýšlet a papouškují věci.

James a Chilwell byli IP už předtím, než Poche přišel. Stejně tak Bads, Fofana, Chalo, Chuc byli zranění z předchozí sezony. To jsou hráči, kteří v kádru už byli.

Noni, Ugo, Gusto, Lavia, Nkunku mají historii zranění a byli zranění dlouhou dobu v předchozí sezoně nebo byli považováni za IP.

Chilwell na křídle... Jako jo, na druhou stranu se to dá brát jako nějaký hybrid mezi 4-3-3 a 3-5-2. Navíc to bylo v úvodu sezony, kdy potřeboval vybudovat nějakou defenzivní strukturu s 2 novými hráči v základu obrany a defenzivním záložníkem a s tím, že tam byl v záloze ještě Enzo.

Noni vypadal dlouho dost průměrně, navíc hrál na pozici, kam jsme dali Palmera, tam by si nekopnul téměř nikdo.

Střídání měly přijít občas dříve, jenže v půlce zápasů měl na lavičce 2-3 seniorní hráče, přičemž žádného do zálohy. To se pak těžko střídá, když víš, že to je tvoje "poslední střídání".

Co se týče základních sestav, tak nevím, co myslíš moc, kromě toho Chilwella na křídle na začátku sezony.

Komunikaci na tiskovkách a historii se spurs nebudu nějak asi komentovat.

Takže ti beru akorát toho Maatsena - a i tam to trošku chápu, protože prostě ve chvíli, kdy máš v záloze a v ofenzivě všude prcky a na druhém kraji Gusta, tak máš regulérně na standartky 2-3 hráče (2 stopeři + Jackson, který se úplně klidně u těch defenzivních zapomene nebo vyloženě na to vysere).

Reagovat
Manik...

Reagovat
_Franklin_

Presne ale to tady urcity jedinci nepochopi viz Front hell

Reagovat
Beči

Reagovat
Godwinson

McKenna a Maresca jako kandidati na job v Chelsea, to je k popukani. Frank by se mi tam libil, ale jemu bych tu praci uplne nepral.

Co vubec ten Amorim? Obri hype a najednou ticho po pesine.

Reagovat
Me2win

Podle ředitele Sportingu zůstane. Jinde pro něj už asi není místo, v Chelsea chtějí někoho se zkušenostma z ostrovů.

Reagovat
Me2win

Podle Fabrizia je hotovo . 5 let a opce na další rok je randál, plat tím pádem snad nebude přemrštěnej. Do toho 10 mega Leicesteru. Za mě dobrej trenér, Pepkovo asistent, vytáhl Leicester z Champu, hraje pepkovo systém a jde na něj chvála od bývalých hráčů. Snad dostane čas, určitě lepší než ten klaun de Zerbi, i když bych raději u nás viděl Amorima.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Kiss Me Polka!

a nauč se skloňovat

Reagovat
Me2win

Ty se nauč chovat .

Reagovat
iamek

Borussia Dortmund are interested in Mason Greenwood and will make a decision on the 22-year-old after the Champions League final on Saturday against Real Madrid.

Tam by byl dělo . Jinak v Getafe vyhlášen hráč sezóny

Reagovat
Maximm9

Dortmund a celkove BL by byla pro nej top

Reagovat
r.mrazik

jestli ho pustime a koupime nejakyho kaspara typu Antony...

Reagovat
iamek

Reagovat
iamek

Tutovka

Reagovat
SunFells

Oliseho

Reagovat
fenixLFC

vy ste schopni si ho nechat a kupit dalsieho kaspara typu antony

Reagovat
Maximm9

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
icemike

Reagovat
J0EL

Reagovat
avicii

Reagovat
r.mrazik

To už ne

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
icka

Reagovat
Busby babes

super, hlavne ze bude pryc.

Reagovat
Wazza228

V balíčku se Sanchem za 80 Mega

Reagovat
Nieuwendyk

Take your rapist and fuck off home

Reagovat
Zark

Chelsea a italský trenér, to je pomalu tradice

Reagovat
nani92

Greenwood hráč sezony v Getafe, Sancho vyhrá LM, pekne sa nám vrátia a budeme v boji o titul

Reagovat
kitas

Nie, to len znamená že ste hnilý z vnútra a nevrátia sa.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Talker

Jinak předsezonní debata o tom, jaký bude průběh sezony. Můj tip celkem dobrý

Spíš realisticky si to bude sedat na začátku, bude to slušné, ale nebudeme sbírat výhru za výhrou. V prosinci se nám zraní 10 hráčů, ztratíme kotel bodů, hrát budou 4.-5. varianty, na jaře si to konečně sedne a budeme dohánět ztrátu a skončíme kolem 4.-6. místa.

Reagovat
herbage

a já sám sebe musím s predikcemi rovněž pochválit

Reagovat
Talker

Tak třeba myslí, že po 8 zápasech nebudeme mít ztrátu 10 bodů, ale jen 2-3. Což při špatném startu favoritů nemusí být nereálné.

Měli jsme ztrátu 9 bodů, o bod méně, než jsem predikoval

Reagovat
herbage

Obranu v tom slova smyslu, že doteď jste hráli spíše na 3 CB a wingbacky a Poche se bude chtít vrátit ke hře na 4 vzadu, což chvilku potrvá, než si vše sedne a hra se zautomatizuje. Navíc nevím, kdo bude v bráně, což bude mít také vliv na celkovou pevnost obrany

Tak jsem měl taky pravdu, na konci roku si to skutečně sedlo a pak Poche out

Reagovat
Talker

Reagovat
herbage

Ale musím říct, že progres tam vidět je a je možné, že příští ročník budete atakovat až 80 bodů, což by vám zajistilo TOP4

Reagovat
Talker

S tím souhlas.

Tak nějak jsem to čekal, že tahle sezona bude 60-70, další 70-80 a ta další už by měla být 80+. Je otázka, zda tam bude ten vývoj, jaký očekávám.

On tam byl problém, že se posral přestupák Tuchelem, následně se tam hodil Potter. Jsme "o rok pozadu".

Reagovat
mesyas

Ja se na Marescu tesim, mam stale pocit, ze Poche nedokazal vymackat z dvojice Enzo-Caicedo to maximum, to same plati pro vyvvoj Mudryka.

Na druhou stranu se bojim jak novy system a kouc ovlivni vykony Caicedo, protoze posledni 3-4 mesice predvadel suprove vykony a “ne”zlepsovani mudryka, maduekeho bylo jen proto ze to jsou kopyta a enzo zase zranenej.

Ona i ta obrana se nevyrazne nezlepsila v jarni casti a stoperi pod Zlocincem vypadali doslova smesne, pokohl navrat Chalobaha, ale ted je treba zjistit jestli Badiashille a Disasi jsou jen prumeraci nebo systemem.

S chalobahem nepocitam, teb pujde urcite pryc a nechapu ze ho vubec zacal stavet(i kdyz ukazal ze v letosni sezone to byl mnohem lepsi stoper nez vsichni nasi stoperu.

Reagovat
EZ

Arteta, Maresca, ETH - vsetko byvali asistenti guardiolu.

Vizionár.

Reagovat
SunFells

ten Hag nebyl Pepův asistent

Reagovat
EZ

Ano, trenoval B tim, tusim vsak? Ale niekde som cital, ze ho volali "Mini Pep" a celkom si adoptoval jeho filozofiu (?) za obdobie co bol v Mnichove.

Reagovat
SunFells

Reagovat
andkoo

bohuzial asi par lekcii vynechal alebo zle pochopil

Reagovat
Talker

Maresca... Nevím, no. Moc ho neznám, má za sebou sezonu a půl koučování v dospělém fotbale, kdy z prvního byl vyražený po necelé půl sezoně a v druhém měl imba tým v pozici PSG/Bayernu, kdy je titul prakticky povinnost.

Z těch kandidátů (McKenna, RDZ, Maresca, Frank) bych bral asi nejvíce McKennu, protože ten fakt předčil veškerá očekávání a nebyl vlastně ani daleko od toho skončit před Marescou s týmem, který má 8x nižší wage bill a žádného hráče z PL.

Stát se může cokoliv, může být špička, ale nějak nevím, jak jsme se k němu dostali.

- v Leicesteru i Parmě pracoval se zkušenějšími hráči, kdy tam měl leadership od borců jako Vardy. Teď bude mít U-24 squad, kde mu odchází Silva jako zkušený mazák a Gallagher jako jednoznačný lídr toho letošního týmu.

- v Leicesteru hrál s asi nejsilnějším týmem, co v té soutěži byl za X let. V tu chvíli můžeš hrát poziční fotbal, protože máš lepší hráče, než kdokoliv jiný. U nás tu dominanci mít nebude.

- Co tak poslouchám, tak má problém zbourat nízký blok. Což bude pro nás problém taky.

Na druhou stranu by měl být schopný dát dokupy defenzivu a vytvořit tam funkční systém. Nejvíc se bojím, že to bude vypadat jako za Tuchela nebo Sarriho, tj nebude se na to dát koukat, protože tam bude 1000 přihrávek do stran a dozadu bez nějaké invence.

Reagovat
Me2win

Tak s mladým týmem by neměl mít problém, když byl v City U23. Trénoval třeba Palmera, Laviu, Trafforda, McAteeho, Delapa. Kvůli tomu si ho cenil i Guardiola, podle nějakejch reportů mu i Maresca v áčku pomáhal s taktikou, takže to žádnej mamlas určitě nebude. Spíš se bojim naší toxický fanbase, která chce všechno hned. S tím jeho stylem problém být může, ale lepší než Pochettinovo hra bez taktiky.

Reagovat
EZ

hmm, to som si vlastne neuvedomil, ze trenoval Palmera ci Laviu.

Reagovat
Maximm9

''Spíš se bojim naší toxický fanbase, která chce všechno hned''

A ty nejsi toxicky na Pocheho ?

Reagovat
Me2win

Poch je dobrej kouč, fajn strejda, ale rozhodně ti nevyhraje trofeje. Jeho střídání, taktika... Prostě nic co by tě mělo uchvátit. Nehledě na jeho minulost u Spurs, zvláštní vyjádření na tiskovkách, styl kterej nesedí našim hráčům... On nebyl to dlouhodobý řešení, který potřebujeme. Marescovi věřim, sám uvidíš.

Reagovat
Talker

Tvl Maresca lepší trenér než Poche po jedné sezoně v Champu a půlsezonním průseru v druhé italské lize.

Reagovat
fenixLFC

vitaj vo svete kde sa precenuju plesati manazeri ktori s najlepsimi timami dokazali vyhrat champ

Reagovat
Talker

Já spíš tipuju, že je z jednoho webu, kde se nakazil od těch místních, kteří vyřvávali, jaký je Poche zločinec. Oni by brali jako upgrade i Rooneyho.

Reagovat
Me2win

Tak ono plácat se kolem 10. místa 3/4 sezóny ti moc optimismu nepřidá. Posledních pět zápasů se snažit je pěkný, ale třeba i v pohárech ukázal, jak na to nemá - neporazil unavený City ani děti z Liverpoolu. Jsem rád, že vedení vidí, jak špatnej kouč to je, a že se jeho systém vůbec nehodí k našim hráčům. Enzo F. třeba konečně nebude běhat někde na podhrotu a Chillwell nebude na křídle. Enzo

Reagovat
Me2win

Respektive špatnej kouč na vyhrávání trofejí. Na semknutí týmu možná ujde... Ale tam bych skončil.

Reagovat
fenixLFC

jojo pretoze kouc s odtrenovanych 68 zapasmi ktoreho jedinou "trofejou" je vyhra v champe s o tri triedy najlepsim kadrom, ktory sa snazi hrat nieco uplne ine nez na co je postavena vacsina kadra a ktory uz v predchadzajucom posobisku pindal na to kvoli comu odisiel aj poche je lepsia volba

Reagovat
Me2win

A já třeba věřim, že je, a to ve většině věcí nový vedení kritizuju .

Reagovat
Talker

Je v prdeli, že přihazuješ nové a nové argumenty, které jsou blbější a blbější a k tomu opakuješ píčoviny, na které jsem ti reagoval. Tohle je nekonečná smyčka.

Chilwella jsem ti vysvětlil. Budeš to omílat ještě 10x nejspíš. Enzo hrál na CM - ne na pivotu, ne na AM. Hráli jsme 4 reálně 4-1-2-3, když už chceš formaci, podhrot jsme neměli, spíš 2 advanced CM. Než vytáhneš ještě Gallaghera na křídle, tak hrál LCM, ne křídlo.

Viz výše - já psal, že budeme ztrácet na první místo 10 bodů po 10 kolech (bylo to 9 bodů ), následně budeme mít kupu zranění a na konci sezony budeme dohánět ztrátu a skončíme někde na 4.-6. místě.

Ne, že by to bylo úplně jasné, ale bylo to úplně jasné, že tohle bude průběh, jen to bylo o něco horší, protože NÁM CHYBĚLO V PRŮMĚRU 8 HRÁČŮ NA ZÁPAS.

Co se týče pohárů, tak to už je fakt demence a nějaká mantra. "Děti z Liverpoolu" měly o rok a půl vyšší věkový průměr a rozhodl třicátník VVD, takže tahle pohádka nesedí, ať se na to koukáš jak chceš. Nehledě na to, že být lepší v zakončení a řešení šancí, tak jsme klidně mohli vyhrát jak proti Liverpoolu, tak proti City - jenže to bys musel mít k dispozici více, než 5 hráčů do ofenzivy, že jo.

Jenže tohle lidem, kteří papouškují píčoviny z chelsea-fc.cz, facebooku nebo odkud jsi prostě nevysvětlíš, protože to odmítají pochopit.

Reagovat
Talker

Mimochodem vedení pustilo Pochettina ne proto, že by byl špatnej kouč, ale protože chtěl mít vliv na přestupy (držet Silvu, Gallaghera, získat vysokého záložníka).

Další demence, co si opakujete.

K tomu, že sedí hráčům více, než Pochettinovi - prakticky jediný hráč, kterému vyloženě bude sedět více Maresca je v tuhle chvíli Enzo. Zbytek bych řekl, že je to 50/50 nebo pro Pocheho.

Takže další píčovina.

Já neříkám, že Maresca bude průser, spíš že je vtipný, že ho berete jako lepšího kouče, než toho, co dostal do špičky Tottenham a vyhrál titul s PSG.

Reagovat
Me2win

Tak ono vyhrát s PSG trofej ve Francii... Nemluvě o tom, že jednou ligu nevyhrál s Messim, Mbappém a spol. ... To je taky umění. Já osobně jsem rád, že Pochettino je uzavřená kapitola a máme tady zajímavýho perspektivního kouče a ne dinosaura z Tottenhamu .

Reagovat
Talker

Vyhrát s PSG trofej ve Francii a zvlánout 3 velká ega je nevýznamné, ale vyhrát LC s Leicesterem, který má Vardyho, Perreiru, Winkse a další hráče, kteří jsou na úrovni středu PL, ne o ligu níže... To je umění!

Jsi fakt mimon.

Reagovat
Me2win

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
icka

Reagovat
TopinB

Reagovat
vitasrp

Jen bych podotknul, že ty týmy neporáží trenér, ale hráči na hřišti. Takže i když zvolíš lepší taktiku, seš lepší, máš šance, ale neproměníš, jako kouč s tím nic neuděláš.

Reagovat
Me2win

Jasný no, ale tím nesmyslným střídáním a taktikou si zrovna taky dvakrát nepomohl. Prostě připosraná mentalita bohužel .

Reagovat
Talker

Když máš v průměru 3 seniorní hráče na lavičce, z toho 2 stopery... Tak se těžko střídá.

Reagovat
Me2win

Nepřeháníš to s tím Pochem? Úplně průměrnej trenér.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Talker

Je rozdíl trénovat U-23 proti jiným U-23 a trénovat U-23 proti seniorským týmům.

Reagovat
Me2win

Ještě bych zmínil, že ta Pepovo taktika nám může sedět, hráči jako Enzo, Caicedo, Lavia, Nkunku by z toho měli těžit, naopak třeba Chilwell jako inverted LB si nedokážu představit, Gallagher to má asi taky sečtený, možná i Disasi.

Reagovat
EZ

skor je otazka, ako viedol Leicester, nie?

Reagovat
Me2win

Tam hrál v podstatě tu Pepovo taktiku. Levej obránce se stáhl do obranný 3, pravej obránce se vysunul do zálohy, takže to bylo při držení míče 3-2-4-1. Myslim, že Pereira se tam vysouval do zálohy.

Reagovat
Talker

Tohle jsem taky viděl někoo postovat. Jen se zapomíná dodat, že hrál systém ala Pep pár let zpátky, než si pořídil hrota, tj nejpomalejší v lize. A opět dodám - on to mohl hrát právě díky tomu, že měl obrovský rozdíl v kvalitě proti zbytku ligy, kdy to uhraješ občas čistou kvalitou. Je otázka, jak to bude fungovat proti týmům, které jsou na podobné úrovni, jako ten jeho.

Ono to může odnést více hráčů, třeba Jackson, který hodně těžil z toho přímočarého Pocheho fotbalu, kdy jsme mu krmili náběhy. Stejně tak i třeba Noni nebo Mudryk, kteří se dost mizerně rozhodují a ztrácí míč a nabíhají do hráčů.

Tam fakt z těch ofenzivních hráčů vyloženě sedí jen Palmer (a Nkunku) do pomalého fotbalu a ten sedí do jakéhokoliv systému. I ten Nkunku ti zahraje v obou stylech dobře, jak jsme viděli.

Třeba právě Jackson může být v prdeli, pokud zatlučeme soupeře do vápna, protože ve vápně je povětšinou hodně průměrný díky svému mizernému rozhodování a zakončení.

Je otázka, co Gusto/Chilwell, kteří hrají dost přímočaře a jejich schopnosti vynikají na lajně. Stejně tak i Caicedo se za mě rozjel nejvíce, když dostal volnost a nebyl svázaný systémem a tím, že musí bránit za dva v té záloze.

Jediní, kdou budou vyloženě profitovat, jsou podle mého stopeři (protože ti většinou vypadají lépe, když zatlučeš soupeře do vápna), Cucu (který ale vypadal skvěle i na konci pod Pochem) a Enzovi.

Reagovat
Me2win

Jo taky jsem četl, že neměl plán B, takže to bude něco jako Sarri a jeho styl na držení míče. To všechno se ale může vyvíjet, když dostane čas, najde alternativy... Podle mě ten náš kádr je taky rozhodně kvalitní, do top 4, když se nikdo nezraní a koupí se ještě útočník, ta kvalita v týmu určitě je, mnohem větší než v Leicesteru. Proti City třeba určitě nebude dominovat, ale se Spurs, United, Liverpoolem pod Slotem bychom měli hrát minimálně vyrovnanou partii. Zbytek ligy je k poražení, takže to bude o zraněních, posilách a jak rychle ho vemena typu Maduekeho a Jacksona pochopí.

Reagovat
Talker

Ten kádr rozhodně kvalitní je, jen je otázka, jestli do pozičního fotbalu zaměřeného na držení míče.

Ten rozdíl v kvalitě vidím spíš v tom, že Leicester x drtivá většina LC je asi jako PSG/Bayern jejich liga. To je rozdíl oproti tomu, kde jsme my v porovnání se zbytkem ligy. Ten rozdíl v kvalitě mezi námi a PL bude prostě menší, než Leicester vs LC.

Reagovat
vitasrp

Wtf? Co má kvalita hráčů společnýho s tím, že můžeš hrát “positional play”?

Tam není vůbec žádná souvislost, to vůbec netuším, co se tím chceš říct.

Reagovat
Talker

Špatně napsáno - myslím to tak, že když máš vyloženě kvalitnější hráče než zbytek ligy, tak je jednodušší dominovat, protože děláš méně chyb než soupeř a řešíš situace lépe.

V tu chvíli můžeš hrát "jakýkoliv systém", pokud je funkční, protože je ten rozdíl v kvalitě velký. Samozřejmě pokud tam máš někoho, kdo je úplně neschopný, tak nevyhraješ tu ligu, není to tak úplně by default.

Reagovat
vitasrp

Tak pro Chelsea je furt pozitivní, že s nejlepší. kádrem dokázal pracovat tak, že to neposral a vyhrál.

I v Chelsea bude mít lepší kádr než většina ligy, furt tam tu výhodu ve větším talentu bude mít.

Reagovat
vodka

zajimave bude, koho obsadi do pozice Winkse/Rodriho, Enzo na to aktuálně nemá a bylo by to i mrhání jeho potenciálem,Jorgihnho je už vedle...

Reagovat
Me2win

Lavia by se tam hodil.

Reagovat
Kinky7

Tak nejenom že hodil ale on ho kdysi doporučoval jako budoucího následovníka Fernandinha

Reagovat
vodka

omg, na toho jsem zapomněl, že tam je ok, otázka vyřešena

Reagovat
vitasrp

No, to určitě není. Protože Lavia - Caicedo, Fernandez je možná hezký na papíře, ale s invertovaným bekem se to hrát nedá, protože bys na podhrotu najednou měl Caiceda i Enza. A ani jednoho z dvojice Caicedo/Enzo nemůžeš posadit, když každý stál 100 mega+.

Těch možností, jak se to dá poskládat, je strašná spousta a bude zajímavý sledovat, co z toho vybere.

Reagovat
vodka

já jsem myslel pro tu roli, je mi jasné, že všichni tři spolu hrát nebudou.

Reagovat
SunFells

Caicedo má dobré přednosti k invertování z beka a předpokládám, že i tak ho chtěl Arteta využít.

Reagovat
Busby babes

tak on preci nemusi hrat uplne to same, ne? Kazdej trener se prizpusobuje tomu, co ma k dispozici.

Reagovat
vodka

to sice jo, ale zrovna o Marescovi psali, že podobný profil hráče vysloveně chtěl.

Reagovat
Talker

Tak problém je v tom, že Leicester byl prostě v situaci, kdy měl (podle mého) vyloženě nejsilnější kádr v té lize.

Oproti tomu nad námi jsou 3 kluby, které mají lepší kádr, další 2-3 budou mít +- srovnatelný a pak pár, které nejsou až tak daleko.

Reagovat
vitasrp

Stejnem jdeš do 80 procent zápasů s tím, že máš převahu v hráčský kvalitě, takže je nutný s tím umět pracovat. V těch 20 procentech se pak uvidí, tam počítám, že párkrát dostaneme šišku.

Reagovat
Me2win

Reagovat
fenixLFC

lenze je rozdiel ked mas v 80% prevahu v hracskej kvalite (co teda nebude mat ani tu ale to nechavam stranou) a tym ze mas v 80% zapasoch trebars dvoj az trojnasobnu kvalitu oproti tomu zvysku. inymi slovami nejde len o to ci je ten kader silnejsie ale aj o kolko. a v pripade leicesteru bol rozdiel v kvalite az absurdny

Reagovat
Me2win

Tak jsme si zapřeháněli .

Reagovat
fenixLFC

yup, to si vravim o tych tvojich nezmysloch o marescovi. leicester mal naozaj o niekolko urovni lepsi kader nez zvysok ligy (mozno s vynimkou dalsich zsotupujucich, proti ktorym bol ale tiez podstatne silnejsi)

Reagovat
Me2win

Což má třeba i Pep... Je to fail, že vyhrál ligu? Tuchel měl taky nejlepší tým a rozpočet a jak dopadl... Pochettino nebyl schopnej vyhrát ligu s PSG (!!!) . Tak se klidni.

Reagovat
Talker

Rozdíl je, že na té TOP úrovni v rámci PL jsou ty rozdíly menší u většiny hráčů (kromě pár jednotlivců, kteří jsou fakt na úplně jiné úrovni). Když to zjednoduším, tak Leicester byl 17. nejbohatším týmem světa, dokáže přitáhnout talenty, dokáže si udržet kvalitní hráče a reálně ho v boji o hráče porazí možná 20 týmů na světě (ta TOP20 + arabové).

Kdežto spousta klubů v Champu žije prostě na 10x menším budgetu a většina přestupů jsou zadarmo nebo na úrovni české ligy, pokud se jim nepodaří střelit hráče za obrovské prachy. Naopak jakmile se hráč ukáže, tak ho většinou někdo koupí.

Reagovat
_Franklin_

Noo to jsem na to zvedav teda

Reagovat
Maximm9

Manchester United staff have been emailed today and invited en-masse to take redundancy.

United are giving employees just 7 days to make a decision as part of Sir Jim Ratcliffe's attempts to cut costs and to get all employees back to the office.

Ten to tam seka jako Elon, kdyz prebral Twitter

Reagovat
Busby babes

jo no, jsem zvedavej na reakce... Nejsem si jistej, jak jsme v poctu zamestnancu vychazeli ve srovnani s ostatnima klubama

Reagovat
iamek

Než city snad 2x tolik. Jednou tady byl graf.

Reagovat
Busby babes

ja mel prave dojem, ze jich mame hodne, ale nebyl jsem si jisty. Ono pak taky hodne zalezi, kolik delaji "brigadnici" v den zapasu. Nektere kluby to maji outsourcovane, my myslim ne

Reagovat
kitas

Druholigový tréner do Chelsea ? Ten môže len prekvapiť.

Reagovat
Man__United

EXCLUSIVE: 2 key INEOS figures are now advocating for Ten Hag internally, is the understanding. At first they were uncertain, but after meeting with all the players and key staff, they have developed a more favorable view of Erik. [@SamC_reports] #mufc

Reagovat
Busby babes

ani na moment neverim, ze nejakej trouba z United Stand ma jakykoliv info z okruhu lidi z INEOSu.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Dawon

Se kazdy trouba tedka snazi na tom silenstvi prizivit...no a nekteri z nich se samozrejme zakonite v tech svojich tipech musi trefit a pak z toho budou nejakou dobu zit

Reagovat
j_mrazik

Na té fotce to vypadá, jak kdyby mu nějaký fanda zezadu zakrýval pusu.

Reagovat
772jozef

Ono dostať Leicester z champu je pekné ale kto v Champe mal lepší káder, zázemie atď ?

Reagovat
Kinky7

Southampton možná

Reagovat
fenixLFC

ani nahodou. hodnotou bol leicester pred leedsom a sotonom a dalsi tim (hull) bol na polovicnej urovni a aj to vdaka hostovacke Carvalha. pokial si pamatam spravne tak ani zazemim kedze leicester nedavno otvaral nove treningove centrum ci akademiu ci co to bolo. v mzdach to taktiez dominoval leicester, o cca 10 mega pred sotonom, dalsich 10 mega naspat soton a az potom o dalsich 20 mega (takze tretinove mzdy oproti leicesteru) prvy z mimo zostupujucich. on ten rozdiel bol tak obrovsky ze by sa dalo diskutovat o tom, ci to nebol fail ze to nevyhrali uz podstatne skor ako tri (?) kola pred koncom

Reagovat
Me2win

Asi stejnej fail jako že City vyhráli o 2 body před Arsenalem . Ono vyhrát Championship kde hraješ 46 zápasů je easy vlastně .

Reagovat
fenixLFC

citanie s porozumenim nebude tvojou silnou strankou

Reagovat
Me2win

Fotbal zase nebude tvou .

Reagovat
fenixLFC

jojo, ja som v tejto diskusii ten kto ukazuje totalnu futbalovu neznalost

Reagovat
Me2win

My víme.

Reagovat
fenixLFC

zatial si dokazal ze nevies vobec nic. ale nevadi

Reagovat
Me2win

Dobrý dobrý, nebreč hned . Nevím jestli tě Poch rajcuje nebo ti Chelsea nedá spát, radši běž komentovat Liverpool .

Reagovat
Kinky7

Psal jsem možná... Fail to rozhodně nebyl protože vyhrát Championship není nikdy fail.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele