Nizozemsko je před Eurem ambiciózní: Chceme turnaj vyhrát, hlásí Gakpo

06.06., 13:55
Aktuality

Talent, ale i silné přátelství. Nizozemská reprezentace bude na blížícím se Euru spoléhat vedle individuální kvality i na týmovou soudržnost, která by jí mohla po 36 letech znovu vynést titul mistrů Evropy. Ofenzivní univerzál Liverpoolu Cody Gakpo (25), jenž zazářil v dresu Oranjes na světovém šampionátu v Kataru, věří souboru trenér Ronalda Koemana (61) až na zlato.

Po delší době a obměně kádru se v nizozemském týmu zase blýská na lepší časy. Defenzivu drží pohromadě kapitán Virgil Van Dijk z Liverpoolu, zálohu režíruje Frenkie de Jong z Barcelony, přičemž v útoku operují Memphis Depay z Atlétika Madrid a zmiňovaný Gakpo. Poměrně perspektivní mančaft doufá, že se mu povede zopakovat vítězství z Eura 1988, které se rovněž konalo v Německu.

"Očekávání jsou velká," uvedl Gakpo v rozhovoru pro ESPN a vzápětí dodal: "Myslím, že máme na papíře velmi dobrý tým s velkými jmény."

"Myslím si, že jsme jako skupina velmi kompaktní. Už se známe dlouho a hodně od sebe očekáváme, víme čeho je každý hráč schopen," řekl o aktuálním týmu Gakpo. "Nevím, jak nás vnímá okolní svět, ale my chceme dosáhnout nejvyššího možného cíle, kterým je vyhrát Euro. Bude to velmi těžké, ale věříme si," prozradil sebevědomý forvard.

Přípravu na šampionát zahájí Nizozemci přátelským zápasem v Rotterdamu proti Kanadě. Generálka čeká Oranjes rovněž před domácím publikem proti Islandu. V Hamburku pak 16. června vstoupí Van Dijk a spol. do turnaje zápasem proti Polsku.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (25)

Přidat komentář
AjaxFans

Hopelijk

Reagovat
kissak

chtít můžete, ale to chce každej

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Uwe háže buly

Jestli bych si na někoho měl vsadit, tak na Nizozemsko.

Reagovat
Seydou Doumbia

právě že já vůbec a to jím fandím neumím si představit že by tenhle tým vyhrál titul

Reagovat
Top5scout

Obrana vyhráva tituly a tu majú nadupanú.

Reagovat
Seydou Doumbia

Až příliš presrana dobrými jmény. Dokáže to trenér poskládat správně? A bude to proti top repre fungovat? O obojí trochu pocuybuju.

Reagovat
Top5scout

Tak ja od nich nečakám pekný futbal, len si myslím, že bude efektívny.

Reagovat
772jozef

Je to možné synku

Reagovat
martin.b

Nizozemsku dorůstá zajímavá generace, ale v ofenzivě mají pořád velký rezervy. Po hodně dlouhé době mají kvalitní rovnou dva golmany, obranu mají co do jmen snad nejlepší ze všech, směrem dopředu to už trochu slábne, v záloze to stojí a padá s Frenkiem, ale v Serii A jim hrají kvalitní doplňky k němu, o útoku nevím co si myslet, Gakpo ani Depay konstantní výkonnost letos moc neměli, Simmons bude asi jejich největší ofenzivní hrozba.

Reagovat
JeséRodriguez

Simmons a Koopmeiners mají za sebou skvělé sezóny. Na RW by zase mohl hrát Frimpong, kterej se přes Dumfriese na RWB stejně nedostane. Špatnou sezonu neměl ani Malen, kterej by mohl hrát klidně druhé křídlo. Největší problém bude asi na hrotu, kde by se jim hodil Zirkzee.

Reagovat
Largo

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Depay je takový lídr ofenzívy, ten by hrál tak či tak. A pokud budou chtít změnit styl hry tak tam je věž Weghorst nebo hovado Brobbey. Ale i tek Žirkzé by se hodil. Pořád je to proti Van Persie-Huntelaar brutální downgrade. Rád bych tomu týmu věřil, ale jejich individuální výkony nekorespondují s formou v reprezntačním týmu jako celku.

Reagovat
JeséRodriguez

Depay by je mohl potahat...Frimpong dneska na křídle, ale ta sestava asi není úplně vypovídající...jinak sorry, ale ti hráči z nizozemské ligy (teď narážím na Brobbeyho) mi přijdou na tu úroveň slabí. Vždycky si vzpomenu na tradičně nulového Bergwijna. myslím teda na ty velké zápasy

Reagovat
Seydou Doumbia

u koho z těch ofenzivních hráčů si můžeš říct - jo to je jeden z nej hráčů světa, ten to může v klíčových momentech rozhodnout? mi tam prostě chybí nějaký persi, snajdr nebo robben...depay to vše neutáhne a ten zbytek je slušný, ale nikdo není ten top hráč ani lídr

Reagovat
Acrocephalus

Jestli narazi na nas, jedou dom.

Reagovat
Rezan

Reagovat
Hachim Mastour

Držíme palce, Oranjes

Reagovat
Zyqen

Oranjes Let's Go!

Reagovat
juveforever

Prajem im to ale s Koemanom ťažko

Reagovat
oli9

Ono Nizozemsko není takový válec jako Francie.. Ale klidně můžou jít až do finále... Oni jsou totiž schopni například od Angličanu chytnout 5:0 ale také je 4:0 porazit.. Prostě nepředvídatelny, silný soupeř

Reagovat
Kucka

Sebevědomé, ale vlastně proč ne, letos tam vyložený favorit není a Oranjes bych titul i přál.

Reagovat
elChe

Normální vítězná mentalita... já úplně teču, jak slyším třeba naše hokejisty mlít kokotiny ve stylu "hrát o medaile bude úspěch"

Reagovat
mistr129

Tým, který za posledních 10 let a 16 zápasů na velkých turnajích prohrál v základní hrací době JEDNOU, a to proti panu trenéru Šilhavému. Nevyzrála na něj Brazílie, Španělsko ani 2x Argentina, ale pan trenér ano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele