Nigérie se opět vydá německou cestou, reprezentaci převzal Labbadia

27.08., 10:07
Aktuality
Bruno Labbadia (© VfB Stuttgart)

Nigerijskou reprezentaci často vedou trenéři z Německa a už šestým v řadě se stal Bruno Labbadia. 58letému kormidelníkovi své místo přepustil Finidi George, premiéra ho čeká v rámci zářijové kvalifikace na Africký pohár národů.

Nigérie letos na africkém šampionátu skončila na druhém místě a smlouvu následně neprodloužil zkušený Portugalec José Peseiro. "Včera mi smlouva skončila. Bylo mi ctí trénovat Super Eagles. Bylo to 22 měsíců obětí, emocí a obrovského nadšení. Cítím pocit naplnění," řekl koncem února trenér, na jehož pozici se následně na několik měsíců posunul asistent Finidi George.

Labbadia býval vynikajícím útočníkem a góly střílel za Hamburk, Kaiserslautern, Bayern Mnichov, Darmstadt, 1.FC Köln, Bielefeld, Werder Brémy a Karlsruhe. Jako kouč vedl Hamburk, Leverkusen, Herthu nebo Wolfsburg a naposledy seděl na lavičce Stuttgartu, bez práce byl od loňského dubna.

58letý Labbadia bude v nadcházejících měsících navazovat na práci několika svých krajanů, nigerijskou reprezentaci totiž v minulosti vedli Karl-Heinz Marotzke, Gottlieb Göller, Manfred Höner, Berti Vogts a Gernot Rohr.

Autor: Tomáš Pavlík / transfermarkt.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
Rudnevs

Šanca pre Bruna, zbaviť sa tej nálepky, ktorú má. Niečo v zahraničí som mu vždycky “radil”, ale reprezentácia Nigérie je teda veľmi random Každopádne budem držať palce

Reagovat
Seydou Doumbia

Zajímavé že zrovna Nidžerii trénují Nimcy. Tak snad vítězství na APN a alespon čtvrtfinále MS, jinak gilotina.

Reagovat
Rudnevs

To su celkom velke ocakavania

Reagovat
Rudnevs

Nigerijski fans nie su moc nadseni, z toho co som cital, by si radsej priali nejakeho domaceho cierneho trenera. Dufam teda, ze ich “pekny Bruno” (tak sa mu v Nemecku hovori) nakoniec ocari

Reagovat
Seydou Doumbia

Snad hej, pod Peseirem se na to nedalo koukat, ale nakonec z toho bylo stříbro na APN. Potenciál tam je velký, jedná z afrických repre, která by na MS mohla zamarokovat. A nebo se sesypou, to je vždy bud a nebo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele