Nezdar proti Řecku rozvířil spekulace, Angličané údajně jednají s Tuchelem

Včera, 22:03
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Thomas Tuchel je od letního odchodu z Bayernu Mnichov bez angažmá a je otázkou, jak dlouho to ještě bude platit. Jméno německého kouče je spojováno s prací v Anglii, mluví se o Manchesteru United a čerstvě také o tamní reprezentaci.

Informaci přinesla stanice Welt TV, Tuchel s anglickou FA už měl zahájit jednání a vše je údajně v pokročilé fázi, v dohledné době by mohla být dohoda stvrzena také podpisem.

Albion dlouhodobě vedl Gareth Southgate, který na lavičku usedl v září 2016 a dvakrát s národním týmem dokráčel až do finále evropského šampionátu, kde Angličané nestačili na Itálii a Španělsko. Vedle toho se Anglie dostala až do semifinále světového šampionátu v roce 2018. Celkem Southgate u kormidla stál ve 102 zápasech (61 výher, 24 remíz, 17 porážek), rezignaci pak oznámil letos v polovině července a reagoval tím na kritiku směřující především k neatraktivní hře.

Dočasným trenérem Anglie aktuálně je Lee Carsley a pod velký tlak se dostal díky včerejší porážce od Řecka. Ve strukturách anglické reprezentace pracuje od roku 2020, kdy původně vedl tým U20. Poté se bývalý záložník Evertonu a Derby County v roce 2021 stal manažerem U21. Carsley dovedl svůj tým loni v létě k triumfu na Euru U21, když ve finále porazil Španělsko 1:0 a zajistil Anglii první titul v této soutěži od roku 1984.

Tuchel anglické prostředí dobře zná díky více než rok a půl dlouhému působení v Chelsea. Pokud se spekulace potvrdí a podepíše smlouvu, stane se teprve třetím zahraničním trenérem Albionu v historii, před ním si důvěru vysloužili jen Švéd Sven-Göran Eriksson (2000 - 2006) a Ital Fabio Capello (2008 - 2012).

Autor: Tomáš Pavlík / transfermarkt.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Toto muselo byť jasné každému

Reagovat
raduinho

Reálně by s ním hráli o titul na MS.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele