Neúspěch na Copa América mu zlomil vaz, USA odvolalo trenéra Berhaltera

11.07., 09:50
Aktuality
Gregg Berhalter končí na lavičce USA. (© AFP)

Na lavičce reprezentace USA skončil trenér Gregg Berhalter, ačkoli měl smlouvu až do domácího mistrovství světa za dva roky. Místo jej stály nepřesvědčivé výkony týmu na Copě América, kde Američané jako první pořadatelská země v historii vypadli už v základní skupině. O Berhalterově odvolání informoval americký svaz na svém webu.

Padesátiletý Berhalter vedl reprezentaci od roku 2018 s krátkou přestávkou kvůli aféře s domácím násilím. Během té doby Američané dvakrát triumfovali v Lize národů a jednou ovládli Zlatý pohár, na předloňském mistrovství světa v Kataru vypadli v osmifinále.

Jedním z kandidátů na uvolněné místo je bývalý reprezentační obránce Steven Cherundolo, který momentálně trénuje FC Los Angeles. "Už jsme začali hledat. Naším hlavním cílem je najít kouče, který maximálně využije náš potenciál směrem k MS 2026," řekl sportovní ředitel svazu Matt Crocker.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
raduinho

Vím, že mají v USA trest smrti, ale tohle je docela krutý.

Reagovat
Seydou Doumbia

Na USA celkem příšný trest, tohle bych čekal u vyhrocenějších týmu typu Kolumbie, ale těm se naštěstí daří.

Reagovat
Kily

V Kolumbii jsou trochu dál, tam je to kulka do hlavy bez jakéhokoli soudního procesu

Reagovat
Seydou Doumbia

No i tohle už bohužel vymizelo.

Reagovat
Rudnevs

Bohuzel? Neblazni…

Reagovat
Me2win

Reagovat
eleven11

Jürgen na scénu!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Matteus

Zasloužený vyhazov, přišel naopak až zbytečně pozdě. Za asi 6 let Berhaltera u kormidla nula úspěchů, poslední kapka byla prohra proti Panamě. Pokud USA neporazí je, na jaké jsou teda úrovni?

Infrastrukturou jdou nahoru a je jen otázka času, než bude mít jejich reprevětší množství talentovaných hráčů. A Berhalter se neukázal jako někdo, kdo by tenhle posun měl zvládnout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele