Neuer nepomýšlí na konec kariéry. Pokud mě to bude bavit, chci pokračovat, hlásí

26.08., 18:44
Aktuality
Neuer by si rád zachytal i v další sezoně. (© ČTK / imago sportfotodienst / Grant Hubbs)

I navzdory ukončení reprezentační kariéry hvězda Bayernu Mnichov Manuel Neuer (38) brankářské rukavice na hřebík pověsit nehodlá. V neděli prohlásil, že plánuje hrát i po skončení aktuální sezony, kdy mu v bavorském celku vyprší kontrakt. Rozhovory ohledně prodloužení smlouvy teprve očekává.

Neuer má mezi třemi tyčemi Bayernu smlouvu do konce sezony, na odchod do fotbalového důchodu se ale nechystá. "Do této sezony nevstupuji s myšlenkou, že se po ní rozloučím... Pokud ji dokončíme s novým trenérským týmem a novým impulsem úspěšně, znamená to, že mě to bude bavit. A pokud mě to bude bavit, určitě budu pokračovat," řekl v rozhovoru pro německý magazín Kicker.

Na začátku minulého týdne prohlásil, že se sice cítí být schopen Německo reprezentovat i na mistrovství světa 2026, ale že kapitolu u národního týmu uzavírá, aby se mohl plně soustředit na Bayern. "Samozřejmě jsem po tomto rozhodnutí trochu smutný, ale zároveň je to i velká úleva," poznamenal vítěz z roku 2014, který v národních barvách od roku 2009 ochytal 122 utkání.

Dle brankářské jedničky jsou jednání o prodloužení smlouvy s Mnichovem ještě daleko, čas ale prý přijde. Očekává se, že jeho nástupcem bude Alexander Nübel, který má s Bayernem podepsáno do roku 2029, v současné době je ale do roku 2026 zapůjčen ve Stuttgartu. Klubu je Neuer věrný už od roku 2011, kdy přestoupil z mateřského Schalke. S bavorským celkem získal jedenáct bundesligových titulů a dvakrát ovládl Ligu mistrů, jejíž finále bude letos Mnichovská Allianz Arena hostit.

Neuer je po Tonim Kroosovi a Thomasovi Müllerovi třetím vítězem z roku 2014, který toto léto reprezentační tým opustil. V minulých dnech se s ním rozloučil také kapitán Německa Ilkay Gündogan, který kvůli zranění mistrovství světa 2014 vynechal.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (15)

Přidat komentář
Jardman

Stejnak jses furt dobrej more

Reagovat
Irek

Je... a navíc i sympaťák

Reagovat
Beči

S tím Nübelem teda nevím. Neřekl bych, že si za rok Bayern jako novou jedničku vezme 29-letého gólmana, který navíc za mě ani nepatří mezi užší gólmanskou TOPku. Ale třeba se pletu.

Reagovat
Pankrac

Však já si už roky říkám, že to bude jako s Kahnem.

Nübel je vlastně Rensing

a Ulreich je Butt

Jen by se letos měl vyloupnout nějakej mladej německej gólman, jako byl právě Neuer v Schalke abyy bylo deja-vu dokonáno

Reagovat
Mr.Mike

Kovar

Reagovat
kattos

Ty vole a to tam byl ještě Kraft ne? Jako hrozně mladej byl sezonu jednička a pak se hrozně propadl.

Asi nejslabší brankář co byl sezonu jedničkou v takovýmhle týmu

Reagovat
Rudnevs

Celú sezónu asi nie, ale chvilku ho tam staval van Gaal miesto Butta a vyzeralo to tak, ze by mohol byt novou jednotkou. Vtedy fans Bayernu aj celkom vehementne protestovali proti Neuerovi a obracali sa na to, ze maju Krafta.

Reagovat
Pankrac

Na něj jsem úplně zapomněl , díky za připomenutí

Reagovat
Jason_

može prestupit na zaver kariery v mestskemu rivalovi mnichov 1860 su na poslednom mieste 3 ligy

Reagovat
Rudnevs

Späť do Schalke

Reagovat
Jason_

Stále si pamätám ako spieval tú piesen že nikdy neprestupi do bayernu

Reagovat
Rudnevs

Zapredal dušu za uspech

WIR WÜRDEN NIE ZUM FC BAYERN MÜNCHEN GEHN!

Reagovat
smazaný uživatel

Mám s ním fotku. Dobrej kluk, pozval mě i na pivo na Oktoberfestu.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
kattos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele