Nemůžu uvěřit tomu, že jedeme domů, řekl kouč Rangnick po vyřazení Rakouska

03.07., 10:17
Aktuality
Ralf Rangnick (© AFP)

Velké zklamání prožil po úterní prohře 1:2 s Tureckem v osmifinále mistrovství Evropy trenér Rakouska Ralf Rangnick. Šestašedesátiletý Němec nemohl uvěřit tomu, že jeho výběr na turnaji skončil. Vyzdvihl tureckého gólmana Merta Günoka, jehož po zákroku v závěru nastavení přirovnal ke Gordonu Banksovi, který na mistrovství světa 1970 vychytal hlavičku legendárního Pelého.

O vítězství Turecka rozhodl dvěma góly stoper Merih Demiral, ten první dal už 57 sekund po rozehrání. V 67. minutě snížil střídající Michael Gregoritsch. Vyrovnat se ale už Rakušanům nepovedlo, přestože soupeře přestříleli 21:6.

"Když prohráváte o dva góly, není to snadné. Tým zkusil všechno. Dali jsme kontaktní gól a pak jsme měli dostatek času na srovnání. Když ale máte v brance Gordona Bankse, je to těžké," prohlásil Rangnick s narážkou na Günoka, který vynikajícím zákrokem zastavil cestu míče do sítě po hlavičce Christopha Baumgartnera v úplném závěru. "Potřebujete taky trochu štěstí. Pokud by Baumgartnerova hlavička skončila v síti, mohli jsme vyhrát," doplnil Rangnick.

Rakousko nečekaně ovládlo základní skupinu před Francií, Nizozemskem a Polskem a do osmifinále šlo v pozici favorita. "Byla to historická šance na výhru, na postup do čtvrtfinále, kde bychom hráli s Nizozemskem. Nemůžu uvěřit tomu, že jedeme domů. Věřli jsme, že naše cesta bude pokračovat," řekl někdejší kouč Hannoveru, Schalke, Lipska nebo Manchesteru United. "Těžko se to popisuje, nic ve mně není. Cítím se prázdný. Za pár dnů možná uvidíme, že jsme odehráli dobrý turnaji, ale ne teď. Chvíli to potrvá," uvedl Baumgartner.

Turecko oplatilo Rakušanům březnovou porážku 1:6 z přípravného utkání ve Vídni. "Byla to hrozná kaňka na mé kariéře. Na Rakousko jsem jako na soupeře čekal, abych to konečně mohl hodit za hlavu. Respektuju Rakousko, jejich trenéra, herní plán, taktiku. Ale my trenéři, stejně jako hráči, jsme soupeři. Hluboko uvnitř jsem měl v sobě pocit, že chci změnit ten březnový výsledek, i když šlo jen o přípravu. Na hráčích jsem viděl turecké srdce, to na této zemi miluju," prohlásil italský kouč Turků Vincenzo Montella.

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
Txapeldun

Rangnick je výbornej kouč, ale včera se ukázalo, že řada těch jeho hráčů jsou spíš (nad)průměráci, co se týče individuální kvality a to rozhodlo.

Reagovat
Transfermarkt

A já myslel, že rozhodlo špatné bránění rohových kopů

Reagovat
Novak.Usykovic

Rakušané nemohli uvěřit ani anschlussu před lety....

Jedou permanentně na vlně hypu, nastoupí na ně německý či turecký pes a pak se jenom diví.

Hans Krankl či Herb Procházka by včera trestali v těch šancích.

Reagovat
oli9

Rakousko lepší. Ten druhý poločas byl od nic dobrý... Bohužel 2 góly z rohů rozhodly a hlavně ten první byl teda darovany .. Škoda, fandil jsem jim

Reagovat
Sosi

Ta posledni hlava a nasledny zakrok, to byla fantazie

Reagovat
Rudnevs

Ja tiez nie. Rakusania boli lepsim timom. Turci hrali sikovne s tym, co mali a da sa povedat, ze vyuzili 100% svojich síl, plus im ešte zahralo šťastie. Pre Rakušanov zápas blbec, pri prvom góle sa to tam tak podivne poodrážalo, naopak vlastné šance sa nevyužili. Ale proste futbalovo lepší a mali postúpiť.

Ak mi to tu niekto ide argumentovať nakonzistentnosťou mojich názorov, tzn. zápasmi Angličanov a Portugalcov, ktorým som naopak v podobnom priebehu zápasu dosť očividne postup neprial, len by som dodal, že Angličania i Portugalci sú futbalové veľmoci, ktoré sem prišli s tým, že idú vyhrať a nakoniec predviedli nepresvedčivé výkony. Rakušania sú stále outsider, a v skupine predvádzali zaujímavý futbal, mohli byť príjemným prekvapením turnaja. To ich podľa mňa líši od Portugalska a najmä Anglicka.

Reagovat
Txapeldun

Já mám pocit, že Rakušanům vlezlo do hlavy, že vyhráli skupinu, Turkům předtím dali 6:1 a měli to mít v kapse. A trochu zapomněli na to, že Baumgartner, Gregoritch a Arnautovic nejsou Mbappé, Kane a Musiala (např.). A přesně o tom jsou turnaje, potřebuješ výjimečný momenty svých opor. A ti včera předvedli Günok, Demiral (Kadioglu, Güler), ne Rakušáci.

Reagovat
kattos

Ne, nevlezlo, prostě hráli naplno a nepodařilo se

Reagovat
Bakary3

Reagovat
PP

Reagovat
Txapeldun

No dobře, tohle bys mohl napsat na každej zápas na Euru, komentář úplně o ničem

Reagovat
andrew96

Tohle fakt nebylo podcenění. Turci se dobře připravili.

Reagovat
Benfica

Tak Portugalci proti Slovinsku hrali omnoho lepsiebako vcera Rakusko alebo Anglicko proti Slovinsku

Reagovat
lofin9

tak to si tých Portugalcov asi sledoval len na teletexte inak si to neviem vysvetliť

Reagovat
Benfica

Tak ked sa pozries aj na hodnotrnie timov na flashscore.. Portugalsko 7,9 (zatial najviac nanturnaji) Rakúsko 6,6.. navyse turci nehrali tak prizdisracksy, tak to rakusania mali lahsie

Reagovat
vodka

lol

Reagovat
Benfica

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Bayern +

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Rudy

Pokud nedostanes gola, nemuzes prohrat. To snad stale plati. Zlata se nedava za nejhezci highlight. Francie me treba vubec nebavi ale gola jeste nedostali. S 0 vzadu muzou byt naprosto v klidu.

Reagovat
Benfica

Reagovat
vitasrp

Gól samozřejmě už dostali.

Reagovat
Kucka

Reagovat
nani92

s lepším mužstvom by Ragnick dokázal veľké veci

Reagovat
John Obi Mikel

Hráli špatně. To jsme je víc potrápili my v deseti.

Reagovat
PP

Rakousko za mě nejpříjemnější překvapení turnaje. Škoda že to včera nedotáhli do srovnání. Nepochybuju, že by to zvrátili na svoji stranu. Turecko neslané, nemastné, nezábavné snad až na Ardu..

Reagovat
Txapeldun

Turci hráli, co potřebovali. Vedli od 1. minuty a pak dali góla na začátku 2. půle. Nebyl důvod víc otevírat hru. Podržel je gólman i obránci.

Reagovat
mistr129

Turecký highlight byla hajlovačka po gólu no, tak snad jim Nizozemci nedají další šanci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele