Nemůžu říct na Irsko jediné křivé slovo, přeju mu to nejlepší, řekl po výhře Rice

08.09., 11:13
Aktuality
Declan Rice (© AFP)

O výhře anglických hráčů 2:0 nad Irskem v Dublinu na úvod Ligy národů rozhodli svými góly Declan Rice a Jack Grealish, kteří v minulosti právě Irsko reprezentovali. Z nevraživosti domácích fanoušků si nic nedělali.

"Bylo to takové, jak jsme s Declanem očekávali. Nemůžeme říct nic špatného. Oba jsme si tu dobu (reprezentaci Irska) užili," řekl Grealish po sobotním zápase televizní stanici ITV. "V rodině mám hodně Irů, takže z mé strany tam nebyla žádná zlá krev," uvedl záložník Manchesteru City, který nastupoval v irských barvách v mládežnických výběrech včetně jednadvacítky.

Rice odehrál tři utkání i za seniorskou reprezentaci Irska. Od roku 2019 však hájí barvy Anglie, za kterou odehrál už 59 zápasů a získal s ní dvě evropská stříbra.

V sobotu záložník Arsenalu otevřel v 11. minutě skóre zápasu, gól ale neslavil. "Z dědovy strany byli všichni Irové. Už tu sice nejsou, ale myslím, že by to bylo neuctivé," řekl Rice televizní stanici Sky Sports. "Hrál jsem za Irsko a mám na to pořád skvělé vzpomínky. Nemůžu říct jediné křivé slovo a přeju jim to nejlepší," uvedl na adresu sobotního soupeře.

U anglického týmu prožil úspěšnou premiéru prozatímní kouč Lee Carsley, jenž rovněž reprezentoval Irsko, za které odehrál 40 utkání. Před zápasem si dokonce šel omylem sednout na lavičku domácích. "Vylezl jsem z tunelu a zahnul doprava. Jak víte, strávil jsem na lavičce hodně času, takže přesně vím, kde to je," uvedl žertem v rozhovoru pro televizní stanici RTÉ.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Pankrac

Jsem staromódní, jednou nastoupím jako reprezentant jediný země, tak už pak nedělám přestupy.

Sám bych mohl reprezentovat 2 země, ale vzhledem k tomu, že jsem vyrůstal a dostal výchovu a hodnoty tady, tak bych nikoho jinýho nedokázal reprezentovat.

Reagovat
Damis

Sám bych mohl reprezentovat 2 země, ale neměl jsem talent

Reagovat
Pankrac

Jestli to je narážka na mě a nemluvíš o sobě, tak ano, konkrétně ve fotbale jsem tolik talentu na reprezentaci neměl. Kdybych projevil zájem, tak bych si na reprezentační dres nejspíš šáhnul, ale nebyl by českej, na ten jsem neměl v ničem

Reagovat
Zdechlina

A jaký dres by to byl?

Reagovat
didosh

taky by mě zajímalo....Český a Slovenský?

Reagovat
Pankrac

Nene, Slovenko to není. Je beru pořád za bratrskej národ

Hele, mám důvodu proč to nikomu neříkám, ale je to normálně Evropa, pár států vedle, žádná exotika

Reagovat
jenage

Rusko?

Reagovat
Pankrac

Pankrácov

Reagovat
Zdechlina

Maďarsko

Reagovat
Pankrac

Reagovat
Ranger65

Nesnáším hráče co nehrajou za svou zemi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele