Nejstarší hráč ligy Jindřišek prodloužil s Bohemians smlouvu o rok

21.06., 14:28, aktualizováno 21.06., 14:58
Aktuality
Josef Jindřišek (© Bohemians Praha 1905)

Historicky nejstarší hráč první fotbalové ligy Josef Jindřišek prodloužil s Bohemians 1905 smlouvu o další rok. Pražané o podpisu s třiačtyřicetiletým kapitánem a záložníkem informovali na klubovém webu se startem letní přípravy.

Jindřišek hraje nejvyšší soutěž od sezony 2003/04. Čtyři ročníky strávil v dresu Jablonce a dva v Olomouci, v Bohemians působí od roku 2009. V první lize dosud nastoupil do 442 zápasů, v nichž vstřelil 25 gólů. V minulé sezoně si s "Klokany" zahrál 2. předkolo Evropské konferenční ligy. Vršovický celek se v pohárech představil po 36 letech.

Loni v říjnu Jindřišek překonal Pavla Zavadila a stal se nejstarším hráčem, který kdy v samostatné lize nastoupil.

Bohemians po čtvrtečních testech na FTVS dnes první tréninkem zahájili přípravu na sezonu. Zatím bez trenéra Jaroslava Veselého, který jako asistent působí u české reprezentace a je s ní na mistrovství Evropy v Německu.

Na startu přípravy nechyběly ani nové tváře. Z Jablonce přestoupili do Ďolíčku záložník Dominik Pleštil a útočník Václav Drchal. Po konci smlouvy v Dunajské Strede se do Bohemians vrátil záložník Aleš Čermák. V kádru "Klokanů" je i další záložník Vladimír Zeman, který minulou sezonu strávil na hostování v druholigovém Táborsku. Až následující týdny ukážou, jestli se v týmu udrží.

Pražany opustili tři útočníci: Tomáš Necid odešel do druholigového Žižkova, David Puškáč posílil Jablonec a Erik Prekop přestoupil do Ostravy. Obránce či záložník Daniel Köstl zase zamířil do Ružomberoku. V týmu už nebudou působit ani Matyáš Kozák, David Huf a Michal Beran.

Bohemians se na začátku července vydají na soustředění do Slovinska, kde se utkají s maďarským Paksi a Lokomotivou Záhřeb. Na cestě zpět vyzvou ve Vídni tamní Austrii, v Ďolíčku se pak v generálce na nový ligový ročník střetnou s Trenčínem.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
fabec1222

Kolik toho tak reálně ještě může v sezoně odehrát? Už letos spíš paběrkoval. Nebude už spíš jen takový stmelovač sestavy a naskočí v případě nějakých větších výpadků?

Reagovat
Firkraag

Vzhledem k tomu, jak příšerně jsme hráli a ambice asi žádný mít nebudeme, tak klidně může dát celou sezonu v základu

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Salfovic

A pořád bude patřit k tomu lepšímu

Reagovat
Witcher

Už by ho mohli kopnout doprdele

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Salfovic

Chudák Matějovský, takhle by musel hrát ještě dva roky, aby vytvořil dědkovské rekordy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele