Nejrychlejší a nejvytrvalejší hráč na evropském šampionátu? Statistikám vládnou Slovinci

02.07., 19:41
Aktuality
Benjamin Šeško (© AFP)

Sice už na evropském šampionátu nepřidají ani minutu, přesto zanechali Slovinci v Německu velmi dobrý dojem. Dva jejich hráči dokonce vévodí fitness statistikám Eura. Pokud by proměnil jednu ze dvou velkých tutovek, zřejmě by byl Benjamin Šeško za národního hrdinu, který poslal Portugalsko z Eura domů. Jenže útočník Lipska pokaždé selhal v zakončení.

Na turnaji však přesto zanechal (alespoň prozatím) jasnou stopu svou velkou zbraní - výbušnou rychlostí. Dosud je totiž nejrychlejším hráče Eura. V zápase mu byla naměřena rychlost 35,9 km/h. V německé lize, kde hraje za RB Lipsko, by to však hbitému hroťákovi v uplynulém ročníku stačilo sotva na top desítku.

Nejrychlejší hráči Eura 2024 (©Livesport)

Takřka na stejné úrovni na Euru pak jsou německý křídelník Leroy Sané a rumunské křídlo Valentin Mihaila s rychlostí 35,8 km/h.

I česká reprezentace má však v elitní desítce sprinterů svého zástupce. Osmým nejrychlejším hráčem turnaje je obránce David Jurásek, jemuž byla naměřena rychlost 35,1 km/h a je tak o desetinu rychlejší než francouzský fofrník Kylian Mbappé, kterému bylo naměřeno rovných 35 km/h.

Těsně za hvězdou, která přestoupila do Realu Madridu, je obránce Tomáš Holeš, který běžel rychlostí 34,7 km/h. Třetím nejrychlejším Čechem pak byl Lukáš Provod (34,2 km/h).

Mezi maratonci vede také Slovinec

Slovinsko však kraluje i další fitness statistice. Záložník Adam Gnežda Čerin je největším maratoncem šampionátu. Středopolař Panathinaikosu ve čtyřech zápasech naběhal 51,2 kilometru. V elitní desítce však není sám. Za Slovince se do ní s 46 kilometry probil i krajní obránce Žan Karničnik, který obléka dres Celje.

Největší maratonci Eura 2024 (©Livesport)

Druhým mezi maratonci pak je Stanislav Lobotka, jenž ve slovenském dresu nastřádal 50 kilometrů rovněž ve čtyřech zápasech. Třetí místo drží Declan Rice z Anglie, který je těsně pod padesátkou s hodnotou 49,2 km.

Z českých hráčů asi nepřekvapí, že nejaktivnější běžec byl kapitán Tomáš Souček, který ve třech duelech naběhal 37,1 km. Za ním se seřadili Vladimír Coufal (35,2 km) a Ladislav Krejčí (32,9 km).

Autor: Livesport.cz / Jakub Dvořák

Komentáře (4)

Přidat komentář
Modi6

Srovnejte statečný boj Slovinců s Portugalci s tím, co předvedli naši. Naši vyděšení týdny předem. A podle toho to na tom hřišti taky vypadalo. Čím to? Že by trenérova chyba??

Reagovat
Benfica

Tak to bolo dost podobne, ako slovinci mali trochu viac odvahy do utoku, ale inak to iste

Btw sa kritizuju timy ako Anglicko, Francuzsko, Portugalsko, Nizozemsko atd.. ale Slovinsko zanechalo dobry dojem pritom je ovela narocnejsie hrat proti betonarom ako betonovat..

A vo finale sa ludia stazuju na slabe zapasy..

Reagovat
JackDaniels.

Pekarík je proste macher... 37rokov. takmer ziadne zápasy v sezóne, len tréningy a 5. miesto na ME v nabehanych km + výborne výkony. Klobúk dole pred jeho profesionalizmom. Priklad pre mladsich, aj preto by bolo super keby ukončí v Žiline.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Výbušná rychlost není maximální tvl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele