Nejdůležitější ze všeho je být připraven, říká navrátilec João Mário

30.10.2018, 13:31
Aktuality
Inter Milán včera po několika měsících znovu vyloupil Řím a uspěl na půdě Lazia, z hlavního města si tentokráte odvezl nečekaně vysokou výhru 3:0 a svůj podíl na ní měl i João Mário. Portugalský záložník se překvapivě objevil v základní sestavě, jednalo se o jeho první letošní start...

Pětadvacetiletý fotbalista vydržel na trávníku 56 minut, než ho nahradil Borja Valero. Jednalo se o jeho první start za Nerazzurri od 5. ledna a souboje s Fiorentinou.

"Dobře jsem se připravil, snažím se trénoval naplno každý den, abych si vysloužil svou šanci. Nejdůležitější ze všeho je být připraven. V tomto zápase byla řada na mně a jsem velmi šťastný," nechal se slyšet João Mário.

João Mário přišel do Interu koncem srpna 2016 za čtyřicet milionů eur z lisabonského Sportingu a loni na jaře hostoval ve West Hamu. Následně měl Milán opustit, nenašel se ovšem žádný vhodný klub, který by byl ochoten splnit finanční požadavky klubu a hráče a ten tak zůstal na severu Itálie. Sám si příliš nepomohl před několika měsíci, v jednom prohlášením uvedl, že se mu nezamlouvá italský fotbal.

"Hodně jsem vyrostl. Jako člověk rostete především ve složitých momentech a já jich za sebou mám dost. Snažím se být lepší, stát se jiným člověkem a jiným hráčem. Řekl jsem, že chci přeměnit pískot fanoušků v potlesk a jsem rád, že mě odměnili potleskem, když jsem byl střídán, za to jim děkuji. Teď pro mě bude důležité být připraven neustále, budu tak muset pracovat ještě tvrději," uvědomuje si.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snáď sa uvedomil.

Reagovat
Inter Eterno Amore

určite hej .. ale základ pri Radjovi aj tak nebude hrávať .. tipujem, že najbližše si zahrá až v Coppe

Reagovat
smazaný uživatel

Gabriel Batistuta na žádost novinářů srovnával své krajany Icardiho a Higuaína:

"Pro Argentinu je tu jakási bitva mezi Icardim a Higuaínem. Mauro má větší šance, protože je mladší. Moc se mi líbí. V zápase ho skoro nevidíte, ale vždycky skóruje. Fanoušci Interu musí být šťastní, že ho mají ve svém týmu."

Reagovat
Inter Eterno Amore

veď sme šťastní .. aj keď mnohí chcú, aby robil to čo Fenomeno

Reagovat
Inter Eterno Amore

Inter predal na sobotňajší zápas s Janovom už 65 000 lístkov ak by sme mali vlastný štadión tak by sme zarábali najviac v ITA

Reagovat
Votas

Problém je, že na tenhle zápas udělal Inter speciální akci pro fankluby, kdy lístky stojí asi jenom 10 euro. Už loni to takhle měl na zápas v každé půlce sezóny. Ale nic to nemění na tom, že máme holt dlouhodobě nejlepší návštěvnost v Itálii a krvácíme z nájmu Meazzy. Ale zase ten stadion je úžasnej.

Reagovat
cresposuper

Nemyslim si, ze krvacame z najmu- malo by to byt cca 15 mil. za rok, to dostanes za derby s Milanom a Juve a zapas s Barçou.

Reagovat
Votas

nekrvácíme na platbách za nájem, ale na tom, co je spojený s tím, že ten stadion používáme jenom na ten náš zápas a právě i z prodeje lístků jde údajně nějaký procento (nemalý) městu.

No a ještě když to takhle napíšeš, že vlastně 3 nejvýdělečný zápasy nám pokrývají jenom nájem a ten příjem z nich teda jakoby nebyl, tak to je dost smutný. Na zápasu s Chievem tolik nevyděláš a náklady na zajištění zápasu nebudou o moc menší.

Reagovat
cresposuper

O percente pre mesto som nevedel. Na druhu stranu ti chodi +- 50 tisic ludi aj na slabsie zapasy, co nikto v Serii A nema.

Kazdopadne odhliadnuc od vsetkych ekonomickych uvah je ten stadion fantasticky, moc si neviem predstavit, ze by som siel na derby na nejaky iny stadion.

Reagovat
Nuno čomes

Ono by to stejně nebylo. Než vyřešíš pozemek, odkoupíš pozemek, uděláš projekt, postavíš stadion.. Bohužel než se tady tohle zrealizuje, jestli vůbec někdy, budou ten nájem muset vykrýt jinak.

Reagovat
Nuno čomes

* nebylo hned.

Reagovat
andycek1

Keby máme väčší štadión tak by sme boli určite by najnavštevovanejší klub v ITA

Reagovat
Inter Eterno Amore

Ste nevedeli pravidelne zapĺňať ani Delle Alpi... aj keď kvôli CR7 by ste zrejme tú laťku zvýšili

Reagovat
andycek1

Nie kvôli CR7 kvôli tomu že sa postavil nový štadión, keby máme aj pri prvej sezóne tak veľký štadión ako San Siro tak mávame minimálne návštevnosť 60-65k a teraz ani nehovorím... si pamätam tak 2014 keď sa hovorilo že o zápas Juve-AC bol záujem 80k ľudí

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak mimochodem - proč se stavěl tak malý stadion? Na transfermarkt je uvedena kapacita cca 40 tisíc.

Reagovat
Nuno čomes

Protože by ho nezaplnili.

Reagovat
10

Nikdo nečekal, že ten efekt stadionu bude tak velkej, v tý době hrálo Juve Serii B a moc si vyskakovat nemohlo, na Olimpico pak chodilo v průměru 20-25k, na novým stadionů je za těch 7 let průměrná obsazenost 95%, v době, kdy dlouhodobější nadprůměr ligy je 60%.

V době plánování stadionu i na Inter, kterej má největší část fanoušků v Miláně a okolí Lombardie, což je nejlidnatější část Itálie, chodilo v průměru 55k, takže těch 41.5k míst v tý době dávalo smysl dávalo. Stadion je každopádně připravenej na expanzi, o který se poslední roky začalo mluvit intenzivněji.

Reagovat
10

"ani Delle Alpi"...což byl pro fanouška s přehledem nejhorší stadion v Evropě asi tak ze 150 důvodů, i tak tam za celou dobu existence byla průměrná návštěvnost 41k, což je docela zázrak

Reagovat
Inter Eterno Amore

Výhovorky, ale ok beriem je možné, že máš pravdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele