Nehráli jsme na úrovni Ligy mistrů. Máme mnohem na víc, kritizoval Friis po remíze s FCSB

07.08., 08:08
Aktuality

Trenér Lars Friis si myslí, že Sparta v úvodním domácím utkání 3. předkola Ligy mistrů s FCSB nepředvedla výkon hodný úrovně "milionářské" soutěže. Je si jistý tím, že jeho svěřenci mají na víc. Řekl to na tiskové konferenci po remíze 1:1. Podle něj Pražané musejí být v odvetě, která je v Bukurešti na programu za týden, klidnější na míči.

Rumunský tým poslal na Letné do vedení v 61. minutě Joyskim Dawa, za domácí odpověděl střídající sparťan Victor Olatunji. "Když se podívám na nás, máme velmi dobrý kádr, ale myslím si, že nikdo dnes nehrál na úrovni hodné Ligy mistrů, jak individuálně, tak týmově. Vím, že máme mnohem na víc. I za tím si za týden v Bukurešti půjdeme, protože tam chceme svést mnohem lepší bitvu, která dopadne v náš prospěch. A stoprocentně tam jedeme zvítězit," uvedl Friis.

Jasno má v tom, v čem obhájci českého titulu potřebují přidat. "Musíme být klidnější na míči, vyvíjet větší tlak, nejen individuálně, ale i jako tým. Dobré je, že z minulé sezony máme podobné zkušenosti. Hráli jsme venku proti velkým týmům a taky jsme takové velké výzvy zvládli. Jsem si dost jistý, že zvýšíme kvalitu na míči a to nám hodně pomůže," mínil osmačtyřicetiletý Dán.

"Dnes jsme v žádném případě nepřevedli nejlepší výkon. Dívám se ale na to pozitivně, máme co zlepšovat. Pojedeme do Bukurešti vyhrát. Můžeme být minimálně o dvě úrovně lepší," prohlásil Friis.

Autor: ČTK

Komentáře (26)

Přidat komentář
Sosi

Takže Stanciu nekecal... a to se mu všichni smáli...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mato178178

co hovoril?

Reagovat
kilobyte

V čem?

Reagovat
Sandstorm

Chybělo tomu tempo, přesnost, aktivita...je fakt že kouskovaná hra Rumunů tomu moc nepomáhala, ale hlavně ve druhém poločase bych čekal, že Sparta převezme iniciativu, ale o tu se snažila až po inkasovaném gólu. Přitom kvalita by měla být jednoznačně na straně Sparty, ale hráči mi přišli strašně pomalí, bez zápalu... prostě jako by byli ještě na přípravným kempu.

Reagovat
ratusek

Navíc střídání přišla pozdě. Čekal jsem, že tam Olatunji s Krasniqim přijdou daleko dříve.

Ta cesta do LM je na dřívější poměry lehká. Friis může za týden ukázat, zda je nebo není trenér hodný Sparty. Co však nechápu je to, že se po změně trenéra dozvídáme, že se pro hráče nic nemění, že měli dost často pocit, že je trénuje Friis nebo že to mají minimálně 50/50 s Priskem a pak vidíš tu hru a ta je uplně jiná. Taková těžkopádná, nebyla tam ta lehkost a to přitom odešel jeden jediný hráč a naopak přišla velká utočná síla.

Na druhou stranu Priske taky začal výbuchem a jak to dopadlo, tak Spartani uvidí no

Reagovat
Lemond Laws

Lehká..

Co se to tady rozjelo, že PAOK je hratelný soupeř

Reagovat
Pepe1911

Hratelný ano, lehkej určitě ne

Reagovat
10

"kvalita jednoznačně na straně Sparty" jsem před podobným zápasem slyšel tisíckrát...a vždycky mě to děsí, protože jsem přesně čekal, že kvalita na míči a v rozehrávce pod tlakem bude naopak na straně Rumunů, což se taky potvrdilo...a pokud Sparta těmhle řečem před zápasem uvěřila, tak se ani nedivím, že to včera takhle vypadalo

Reagovat
jackinho10

Reagovat
ACSeRw!n

hodnoty kadru dle TM - Sparta 72M, FCSB 32M

pocet hracu na EURO/Cope 2024 - Sparta 6, FCSB 3

Sparta mistr 10. nejlepsi souteze v Evrope. FCSB 29.

tak ti nevim no na koho strane je kvalita

Reagovat
10

tak ti nevím, na co jsme včera koukali, no...žádnej jednoznačnej rozdíl jsem neviděl, resp. viděl, ale ne takovej, kterej bychom si přáli

Reagovat
ratusek

Včera tam bylo strašně moc chyb. Asi podlehli tomu tlaku. A samozřejmě přišla Vindahlovinka, která je stála gol. Psal jsem to několikrát, že je to drahý golman jen na ligu, tam by to odehrál stejně i Vorel, Zadražil, předtím třeba Letáček a další kvalitní golmani z naší ligy. Protože v Evropě z něj nejde ta jistota. Na druhou stranu bylo by ekonomické jen kvůli pohárům kupovat extratřídu do brány? Je pravda, že by se borec zaplatil postupem do LM, ale počítejte s tím a pak když to nevyjde, tak je ekonomický průser.

Utočný trojzubec je zadrhlý, unavený. Kuchta uplně k ničemu. Což ukázal několikrát i loni, ale nějak ty goly dával. Akorát si myslím, že měl odejít do MLS nebo kdo ho chtěl a na hrotu to zkusit s Tucim, protože ten je jinak uplně k ničemu. Do odvety do utoku minimálně Krasniqi a Olatunji, ikdyž Olatunji je lepší až jako žolík, tak těžko říct.

Celkově to ze začátku ligy drhne jak Slavii tak i Spartě. Čím to? Preciado zatavený z Copy. Zbytek zatavený z EURA.

Reagovat
kattos

Vindahla měli prodat a vzít na 2-3 roky Hladkého který je lepší než Vindahl a mezitím si najít někoho mladého.

Reagovat
FC Porto FC

1:1 je dobrý výsledek z venku ale takto je to málo, v Rumunsku to bude peklo

Reagovat
jaris7

Baluta hrál skvěle.

Reagovat
lampas

Nedopadlo to výbuchem, ale tak nějak lze cítit, že tenhle tým na úspěch v Evropě letos nemá.

Reagovat
$dolar$

Ja bych nebyl takovej optimista, porad tam muze Sparta vyhrat, treba i pres penalty. Ale snad se to nestane.

Reagovat
10

Včera mi proti předchozím sezonám přišlo, že obě křídla byla bez míče mnohem víc uprostřed hřiště a kraje hřiště tak byly primárně o hře WB. Díky tomu často nebylo moc možností na přihrávku, protože křídla i Kuchta byli obsazení (plus teda hráli dost alibisticky na schovávanou u obránců).

Nevím, jestli to byl záměr a Sparta teď pod Friisem takhle hraje (viděl jsem jí poprvé v sezoně), nebo se Birma s Haraslínem báli hrát, ale čekal bych, že na to trenér zareaguje.

Reagovat
ACSeRw!n

stridal kurva pozde, o tom zadna.. minimalne Krasniqi tam mel bejt mnohem driv

Reagovat
Petr325

Za mě bych uvítal, aby si Haraslín z Birmančevičem prohazovali pozice - Birma byl na levé straně lepší, co přišel Krasniqi.

Hráli moc staticky, ale zase FCSB to zavřela dobře a co jsem obdivoval, byl jejich klid na míči a první dotek => prudké míče, vysoké míče a oni je okamžitě zalepili

Škoda, že nevyšla tutovka Haraslína, nebo Sorensena, ale jet do Rumunska s prohrou v zádech, tak bych nám šance nedával skoro žádné.

Reagovat
ACSeRw!n

to, ze je Birma vlevo lepsi se vi, ale Haraslin neni vubec schopnej hrat zprava, tam je uplne nulovej.. proto se ani netoci

Reagovat
Luka3enko

ty jo přemýšlím jestli se někdy zkusil haraslín napravo a fakt si to asi nepamatuju

Reagovat
Me2win

Předkola jsou prostě vždycky na piču a o nervy, venku to budou muset ubojovat, podle mě postoupí.

Reagovat
Pablos

Tvl normální příspěvek

Reagovat
Martin2626

Cigoši bukvice doma porazí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele