Nechápu ho, asi rozdíl v generacích, pustil se bývalý útočník Chelsea Sutton do Sterlinga

20.08., 18:04
Aktuality
Raheem Sterling (© AFP)

Raheem Sterling (29) byl koučem Enzem Marescou (44) vynechán z nominace Chelsea na úvodní zápas Premier League proti Manchesteru City. Anglický křídelník to nevzal s noblesou a okamžitě se vydal do médií, kde skrze svůj kemp vydal prohlášení. Bývalý útočník Blues Chris Sutton (51) se k celé situaci vyjádřil v rozhovoru a nebral si servítky.

Sutton nemá pro chování Sterlinga příliš pochopení. Jen několik hodin před výkopem zápasu mezi Chelsea a Manchesterem City (0:2) vydali zástupci hráče nespokojené vyjádření do médií. Bývalý anglický reprezentant měl ale situaci řešit úplně jinak, myslí si bývalý útočník Blackburnu a Chelsea. O své postřehy se podělil v rozhovoru pro fotbalový portál Tribalfootball.

"Je to jen další hráč. Přichází nový manažer a má právo vybrat si fotbalisty, jaké uzná za vhodné. Sterling, který prý chce mít v celé situaci jasno, je naprosto směšný. Nevybarvil se v nejlepším světle. Také se vyjádřil k tomu, že má smlouvu na tři roky. Nevím, jaký to mělo smysl," řekl nynější moderátor BBC.

"Dále zmínil, že začal s přípravou o pár týdnů dřív, aby se dal do pořádku. To by měl dělat tak jako tak, ne? Nechápu, kam tím míří. Možná to je rozdíl v generacích. Nic takového by se podle mě nestalo v době, kdy jsem hrál já," pokračoval Sutton. Ukázal také prstem na lidi, kteří jsou v hráčově osobním týmu.

"Vysoce postavení fotbalisté mají v dnešní době větší zastoupení, ale je jasné, že to bylo i Sterlingovo rozhodnutí. Nejednalo se o situaci, v níž by musel něco zveřejňovat. Je zřejmé, že se kvůli celé situaci cítí naštvaný, ale abychom byli spravedliví vůči Marescovi, má k dispozici více než 40 hráčů," přemítal Sutton.

"Situace s hráči je pro trenéra jako noční můra. Chce začít pozitivně, ale není to jednoduché. Má k dispozici Colea Palmera. Má také Pedra Neta, Mychajla Mudryka a v týmu je i Christopher Nkunku. V Chelsea je tolik fotbalistů, kteří se ucházejí o určité pozice. Kouč musí někoho vynechat," dodal a zamyslel se nad otázkou, jestli je Stamford Bridge pro Sterlinga již uzavřená kapitola.

"Trenéra se na to po zápase zeptali. To, že tak dlouho váhal před odpovědí, myslím, vypovídá samo o sobě. Otázkou bude jeho plat. Blues se ho možná snaží vymanévrovat, aby mohli uvolnit nějaké peníze a jít znovu utrácet. Ale jeho mzda je astronomická, kdo bude chtít takového hráče přijmout?" pochybuje Sutton o možnosti Sterlinga prodat.

Co se týče samotného zápasu, z něhož byl Sterling vynechán, Citizens si podle Suttona zasloužili chválu. "Byl to nekompromisní výkon od polorozpadlého City, jehož standardy jsou vysoké. Vzpomeňte si, jak blízko titulu byl Arsenal v minulé sezoně. Gunners předvedli proti Aston Ville jeden špatný poločas, a tím to pro ně skončilo. Pep Guardiola prostě umí vyhrávat tituly. Stále nachází nové cesty," uvedl.

"Právě prodali Juliána Álvareze. Phil Foden zvládal nastoupit jen z lavičky. Kyle Walker se sotva vrátil do tréninku. I bez Rodriho byl klub z Manchesteru stále ve velké pohodě. Myslím, že psychologicky mají tu víru a sebevědomí, že prostě budou dominovat. Naváží na to, co se jim dařilo v předchozích čtyřech sezonách," zakončil Sutton vyhlídkami na nový ligový ročník.

Autor: Livesport.cz / Jacob Hansen

Komentáře (20)

Přidat komentář
Salfovic

Chudák Sterling přišel do Chelsea vyhrát zlatou mičudu a teď se ani nevejde na lavičku

Reagovat
icka

Kéž by na lavičku.

Reagovat
Sigma Olomouc

Ta jeho prdel je moc široká no

Reagovat
FC Porto FC

Navíc přišel Felix, čímž se situace Sterlinga ještě zhoršila

Reagovat
_Franklin_

a to nam vubec nevadi

Reagovat
eder

Sterling je prachobyčejný prostitut. Ať táhne do hajzlu!

Reagovat
Csaplárova past

Sterling > Mudryk

Lukaku > Jackson

Reagovat
Bandita_Harry

Toto platí všeobecne, ale nie v Chelsea

Reagovat
Regolit88

Co se týká Suttona, nikdy nezapomenu na jeho gól v LM proti Barceloně - ve videu č. 9:

https://www.youtube.com/watch?v=oGtkpFkiJBo

Reagovat
Talker

Takhle - Sterling neměl přicházet ani. Jeho odchod mi vadit vůbec nebude. Je to fajn utility hráč, když máš nadupanou ofenzivu a potřebuješ tam někoho, kdo bude nabíhat do koncovky, ale v té situaci nejsme. Je to podobné jako Havertz loni nebo předtím Willian. Mít Saku/KdB/Palmera+1, tak by to smysl dávalo.

Chybět mi nebude, pokud se nám ho podaří někomu střelit.

Sutton se na to kouká optikou minulého století, kdy komerčnost fotbalu byla o 2 úrovně níže a byť konkurence byla urputná, tak je to úplně jiný svět, který on úplně nestíhá.

(Tohle je kopie toho, co jsem psal u minulého článku).

Tohle je výsledek toho, že nakoupíš téměř 40 hráčů a pak se snažíš kotel vypakovat za každou cenu a spousta těch hráčů je někde mezi - možná budou součástí ačka, byli na pre-season, hráli tam, třeba i dobře, ale možná se koupí ještě jedna posila, která je nahradí nebo se vedení rozhodne, že ten plat je moc vysoký a chtějí se ho zbavit...

Sterling viděl, jak se jednalo s tou generací, která přišla před ním, že nejlepší hráč předchozích let Mount byl vypakován a ještě se to hodilo na něj, teď se dělá to samé s Gallagherem, který byl většinu zápasů kapitánem, Chilwellem, Chalobahem a dalšími.

Tohle musí zákonitě u těchto hráčů vytvořit fakt toxickou atmosféru, protože prakticky celé léto nevíš, na jaké straně budeš. Jestli budeš v základu, na lavičce, součástí ačka nebo tě vyšoupnou kompletně.

Takže já vůbec neočekávám od těch hráčů nějakou loajalitu či profesionalitu, protože klub nemá vůči těm hráčům žádnou také.

Reagovat
LFCreds

Reagovat
1joni

Reagovat
celeb

odchod nebude vadit? No ja neviem, ci nahodou nebudes skor oslavovat, ak sa vam ho s tym platom podari zbavit.

Ja som bol velmi spokojny, ked sa pratal z City. On je dost 'specificky' a velkym problemom je psychika a zvladanie stresu. V zapasoch o vsetko pravidelne zlyhaval - bol k nicomu, len stale simuloval a rozhadzoval rucickami.

Goly si potom nahanal voci slabsim timom, tam tlak necitil.

Reagovat
icemike

Celá tvá idea ale padá na faktu, že Mount nebyl vypakován. Chtěl s fotrem odejít do úček

Reagovat
Talker

Sorry, tohle neberu. Tam reálně nabídka od nás nebyla, nabídli mu akorát prodloužení o rok, což je urážka.

Reagovat
Greaber

Ty poslední dva sloupce to je dost smutný a drsný příběh, ale bohužel tak to teď u nás je

Reagovat
Nieuwendyk

Raheem je sympaťák, Rashford je z*d

Reagovat
Ladas321

Otázka je jestli to bylo rozhodnutí Marescy a nebo rozhodnutí vedení Chelsea, které se snaží Sterlinga vyštvat.

Reagovat
risk je zisk

Nemohli vybrat lepší fotku

Reagovat
Profesor Ikebara

Je prostě jiný no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele