Návrat po 38 letech. Rumunsko povede ostřílený trenér Lucescu

06.08., 13:02
Aktuality

K rumunské reprezentaci se po 38 letech vrací Mircea Lucescu. Devětasedmdesátiletý kouč bude mít za úkol dovést národní tým na mistrovství světa v roce 2026. Rumunský svaz dnes představil nástupce Edwarda Iordanescua na tiskové konferenci.

Lucescu vedl Rumunsko hned v úvodu své trenérské kariéry v letech 1981 až 1986. S týmem postoupil na mistrovství Evropy v roce 1984 z kvalifikační skupiny, v níž byla i československá reprezentace. Na světový šampionát v roce 1986 se rumunští fotbalisté těsně nedostali.

Bývalý dlouholetý rumunský reprezentant pak vedl Dinamo Bukurešť, v němž strávil velkou část hráčské kariéry, a výrazně se jako trenér prosadil i v zahraničí. Koučoval Brescii, Inter Milán, Zenit Petrohrad či Galatasaray a Besiktas Istanbul. Naposledy vedl Dynamo Kyjev od roku 2020 do loňského listopadu. Na Ukrajině v letech 2004-2016 trénoval také Šachtar Doněck, s kterým získal osm ukrajinských titulů a v roce 2009 vyhrál Pohár UEFA (dnešní Evropskou ligu).

Iordanescu skončil u rumunského týmu po mistrovství Evropy v Německu, kde jeho svěřenci podlehli v osmifinále Nizozemsku 0:3.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Damis

V 79 trénovat. Krásná práce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele