Návrat do rodné Kolumbie: Falcao po 15 letech v Evropě posílil Millonarios

20.06., 23:13
Aktuality
Radamel Falcao se loučí s evropskými trávníky. (© AFP)

Radamel Falcao po vypršení smlouvy v Rayu Vallecano po dlouhých 15 letech opouští evropské trávníky. Osmatřicetiletý kanonýr si poprvé zahraje profesionální fotbal v domovské Kolumbii, dohodl se na spolupráci s Millonarios FC.

Rodák ze Santa Marta nastupoval za malý madridský celek od roku 2021, většinou ale plnil roli náhradníka, v uplynulé sezoně LaLigy jedinkrát skóroval, i proto neprodloužil smlouvu.

Falcao sice nepověsí kopačky na hřebík, rozhodl se však po dlouhých 15 sezonách vrátit do Jižní Ameriky, kde na sebe v minulosti upozornil za Bocu Juniors. Kanonýr přezdívaný El Tigre si vyzkouší působení v rodné Kolumbii, nastupovat bude za úřadujícího mistra Millonarios FC.

Bývalý kolumbijský reprezentant v Evropě debutoval za FC Porto, následně prošel Atlético Madrid, AS Monaco, Manchester United, Chelsea a Galatasaray. Celkově vzato Falcao na evropské scéně nastoupil do 481 zápasů, ve kterých si na konto připsal 262 gólů a 48 asistencí.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
EURO2024

Legenda na dvou světadílech.

Reagovat
Witcher

Mě baví jak si tenkrát ubral pár let a pořád se v tom jede

Reagovat
LeonardoUžoa

Mám za to, že na sebe upozornil v River Plate, ne v Boce.

Reagovat
Tlustej Pedro

Samozřejmě, že hrál za Los Millonarios, který kojot to psal Miloval River, doporučuju video na youtube, kde si zpívá chorály na hřišti ,,Falcao cantando con la hinchada de River"

Reagovat
Tlustej Pedro

A hrál v CARP už od 15 let.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele