Naší povinností je reprezentovat. Jsme oběti, ne viníci, řekl k nabitému programu De la Fuente

08.09., 13:46
Aktuality
Luis de la Fuente se vyjádřil k ožehavému tématu. (© Reuters / Zorana Jevtic)

Hlavní trenér Španělska Luis de la Fuente (63) před nedělním zápasem Ligy národů proti Švýcarsku prohlásil, že hráči musí plnit své reprezentační povinnosti i přes nabitý kalendář. Právě nemilosrdný program vyvolává mezi širokou veřejností obavy o zdraví fotbalistů.

Úřadující mistři Evropy se v Ženevě utkají se Švýcarskem. Oba týmy v úvodních zápasech soutěže ztratily body. Španělsko uhrálo se Srbskem bezbrankovou remízu, zatímco svěřenci trenéra Murata Yakina odcestovali z Dánska se dvěma červenými kartami a porážkou 0:2.

"Čeká nás velmi těžký soupeř. Patřili jsme k týmům, které na mistrovství Evropy hrály nejlépe," řekl de la Fuente na sobotní tiskové konferenci. "Uvidíme dva týmy na velmi vysoké úrovni, možná v jednom z nejdůležitějších zápasů, které se v Evropě v současné době mohou hrát. Máme v plánu zlepšit naše silné stránky a minimalizovat ty soupeřovy," dodal.

Hvězdy si stěžují na kalendář

Přítomní novináři se neváhali španělského trenéra zeptat, co říká na zvýšené vytížení fotbalistů a jeho dopady na národní tým. "Na hráče myslíme prioritně. Ale i oni musí reprezentovat. Kalendář byl schválen, řídíme se jím. Hrajeme za naši zemi, za národní tým, měli bychom tomu přikládat důležitost, kterou to má. Každý chce reprezentovat a je to i v zájmu klubů. My jsme oběti tohoto programu, ne viníci," řekl ke stále více rezonujícímu tématu.

De la Fuente také dodal, že by nesouhlasil s omezením reprezentačních povinností, aby ochránil výkonnost hráčů na klubové úrovni. "Naší povinností je reprezentovat zemi, nasazovat nejlepší hráče a usilovat o vítězství. Máme obrovskou odpovědnost, velkou prestiž, kterou musíme hájit," řekl lodivod evropských šampionů a vzápětí dodal: "Jediný způsob, jak toho dosáhnout, je využít ty nejlepší. Kromě toho musíme být spravedliví a nebyl bych, kdybych některé chránil více než jiné jen kvůli jejich klubu."

V nedělním utkání by se do sestavy Španělska mohl vrátit záložník Rodri, který je od finále Eura 2024 proti Anglii mimo hru kvůli zranění. Ani Manchester City s ním zatím nemohl počítat.

"Zdraví je pro nás vždy prioritou. Trénuje a dříve nebo později bude muset začít hrát. Pokud uznáme za vhodné, že musí nastoupit, bude to bez jakéhokoli rizika. Ale fotbal je takový, v zápase se může stát cokoliv," uzavřel hlavní trenér výběru země z Pyrenejského poloostrova.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (97)

Přidat komentář
Grupma

A co zrušit ME a nahradit ho Ligou Národů? Týmy hrají se soupeři podobné výkonnosti. Svůj vrchol v podobě final four to má taky. Nejde kvůli jednomu zápasu ztratit celý turnaj...

Reagovat
Pharrell

Zrušit ME a nahradit to LN ? Co to je za blbost omg ??

Reagovat
Pipo123

Ideálne sa vysrať na celú repre, aj tak ten repre futbal stojí za hovno

Reagovat
2miguel1

Nech sa zruši ta Liga Narodov. Nech je len kvalifikacia na ME, MS a pred turnajom zo dva priatelske zapasy.

Reagovat
Kluivert9

Kde by si někteří ale pak honili statistiky...

Reagovat
smazaný uživatel

Už žádné přáteláky proti Curacau, Indonésii a Salvadoru.

Reagovat
7-Real-17

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Cotton

Proč? Repre zápasů bylo vždy 10 za rok, není důvod ten počet snižovat.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Benfica

Zrusit ligove zapasy a odvety v domacich poharoch. Repre sutaze zu ok ako su teraz

Reagovat
Laliga

Myslíš nudné?

Reagovat
fenixLFC

jojo zrusit ligove zapasy v prospech reprezentacii

Reagovat
Benfica

Myslels som ligove pohare

Reagovat
M.Vaza

To je nějaký plačící týden teď? Nechceš tam jet, nejezdi tam, nikdo jim kvér u hlavy nedrží, určitě se najde jiný, který pojede rád..

Reagovat
Csaplárova past

Jojo, podle této logiky by nemusel jet nikdo, protože se jim nechce. Ale chápu - na gauči s mobilem v ruce se to nejlépe hodnotí

Reagovat
Benfica

Tak od nas Rafa Silva a Joao Mario ukoncili repre karieru "predcasne" nedavno Courtois.. a urcite hracov bude viac..

Reagovat
Csaplárova past

Courtois ale kvuli neshodam s trenerem, ten chtel prave hrat ... a ten zbytek nevim

Reagovat
Benfica

Tak vzhladom na jeho vyjadrenia z minulosti je trener len skor taka saskarna, aby sa mal na co vyhovorit

Reagovat
Martin2626

reprezentovat není povinnost.

Reagovat
fenixLFC

ale je

Reagovat
Remt

Jak je to tedy s tou "povinností" reprezentovat. Když mě jako hráče povolá repre, tak musím jet? Několikrát se stalo, že se hráč omluvil z repre srazu protože byl po zranění a chtěl se dát do kupy aby odvedl následně dobrou práci pro svůj tým. A takový hráč se už pak do repre třeba nepodíval Tak jak to je? Je to fakt o dohode hráče a repre trenéra? Protože nemám iluzi o tom, že repre zajímá jestli je jejich klíčový hráč na 100pro ready po zranění nebo ne, prostě ho potřebují, tak ho využijí a když si obnoví zranění tak je jim to fuk. Viz tento rozhovor.

Reagovat
M.Vaza

Nemusí. X krát někdo nechtěl pod někým hrát, asi stejně jako v hokeji atd.

Reagovat
fenixLFC

uz som to pisal inde- ked je hrac povolany, tak musi ist. ked by nesiel, tak mu hrozi (myslim ze od FIFA) trest aj na ostatne sutaze. cize v tomto ohlade o tom rozhoduje trener. ked sa ale hrac omluvi tak sa to vacsinou akceptuje a hrac povolany nie je. pretoze aj z jeho pohladu je tam zbytocne mat hraca ktory tam byt nechce a sral by na to. na druhu stranu presne to riziko co spominas tam stale je a mnoho ludi si povie ze si ten hrac narodny tim nevazi

manazer narodneho timu jednoducho uprednostnuje zaujem narodaku pred zaujmami hracov. preto sa povolavaju hviezdy aj na uplne zbytocne repre zrazy proti nejakym san marinam a podobne. aj keby ich nenasadil tak ich chce mat v time aby trenovali so zvyskom anrodaku a zohravali sa na dolezitejsie zapasy, aby im vtlkol svoju taktiku a obecne vyuzival vsetok cas co ma s timom

to, nakolko o tom rozhoduje vedenie zvazu/trener vypoveda pristup napriklad maroka ktore aj napriek tomu ze u mazraouiho sa tvrdilo ze je zraneny/ po zraneni a nestihne to a nemoze ist, poslalo svojich lekarov a ti povedali ze pride a uplne zengovali tvrdenie klubu vo vlastny prospech. pripadne reprezentacia nemusi absolutne nijak akceptovat dohodu s klubom o hernom vytazeni a moze si robit cokolvek.

Reagovat
DelPiero137

Som nevedel ze repre moze prebit rozhodnutie klubu nepustit hraca. Kazda strana ma pravdu v urcitom smere.

Reagovat
Csaplárova past

Haha, ale jakmile by se postoupilo na MS, chtěl by jet každý. Najednou by jim ani nevadilo, že měli za klub třeba 70 zápasů

Reagovat
Cotton

Reagovat
fenixLFC

uzasne prirovanie, tak na urovni "ked sa im nepaci nech idu makat za pas" MS ti pridavaju maximalne 7 zapasov za sezonu a aj tento pocet je pre maximalne 104 hracov, realne ich je tak 50. naproti tomu ucast v kvalde a sranda sutaziach ako liga nadorov ti pridava 10 zapasov za sezonu, aj ked sa nekvalifikujes a zvysuje to pcoet zapasov neporovnatelne vyssiemu poctu hracov. MS/ME ti sezonu predlzuju a davaju menej casu na regeneraciu, co sa ale riesi tym ze hraci, ktori su na repre dlhsie tak zacinaju prirpavu pozdeji. naproti tomu kvalifikacne zapasy ti zvysuju mnozstvo zapasov pocas roka a obmedzuju ti regeneraciu medzi jednotlivymi zapasmi. nehovoriac o tom, ze MS/ME ti pridavaju maximalne 7 zapasov raz za dva roky, repre pauzy 10 zapasov za sezonu.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Talker

On je nesmysl, že repre povolávají nejlepší hráče neustále na bezvýznamné přáteláky jako je liga národů. Samozřejmě je do základu nacpou a odehrají 90 minut pokaždé.

Klidně by mohli omezit tohle, že hráč by neměl odehrát více než XY repre zápasů (3-4?), během ročníku (vyjma velkých turnajů). Nebo hráči, kteří hrají ligu národů (nemám šajna, jak se hraje) tak nebudou hrát přáteláky. Respektive klub může říct ne, pokud vidí, že ten hráč je přetěžovaný .

S Kantem to byl třeba extrém, zranil se na srazu, 3 měsíce to léčil, odehrál za klub 100 minut během 3 zápasů před další repre přestávkou a jel na další sraz aby se znova zranil, protože mu tam navalí 180 minut během 4 dnů.

Reagovat
Csaplárova past

Někteří tam hrají o postup na MS a ty to nazveš bezvýznamným přátelákem ...

Reagovat
Talker

Zrušit a hodit to do normálních kvalifikací, které se furt hrajou tak jako tak ,ne?

Nesmyslné mít to splitnuté.

Reagovat
Cotton

Reagovat
Cotton

A proč omezovat zrovna počet repre zápasů, kterých je maximálně 10 za rok? Proč neomezit počet zápasů, do kterých může hráč nastoupit v klubu? Pak by ti nejlepší nemuseli hrát třeba MS klubů nebo superpoháry.

Reagovat
fenixLFC

na zaciatok kvoli tomu ze kluby su zamestnavatelmi hracov, nie reprezentacia a ucastou v tychto klubovych sutaziach prinasaju naspat cast prostriedkov, ktore do nich klub investuje. realne navrhujes aby ten kto nesie vsetko riziko a financnu aj zdravotnu zodpovednost limitoval "pracovnu dobu" svojich zamestnancov preto, aby mohli nerusene "pracovat" pre niekoho ineho a prinasat zisk niekomu, kto realne nenesie ziadne financne ani ine nasledky. nehovoriac o tom, ze v klube mozu pracovat s rotaciou hracov, davkovat im treningovu aj zapasovu zataz a detailnejsie s nimi pracovat. co sa v reprezentacii ani nahodou nedeje kedze narodne timy zdaleka s hracmi nepracuju tak detailne.

Reagovat
Cotton

Tak to ale vždycky bylo a vždycky se národní týmy braly jako normální věc. Kdyby to bylo každý měsíc, tak nic neříkám, ale pětkrát do roka na týden vezmeš klubu hráče a na 99% se nic nestane. Naopak jako větší problém vidím tahat hráče na klubové přáteláky do Ameriky nebo Arábie.

Reagovat
fenixLFC

na klubove priatelaky do ameriky alebo arabie nejazdi casto cely tim a tento vyjazd prinesie klubu a samotnym hracom ovela ovela viac ako repre pauza. nehovoriac o tom ze tieto pripravaky su dolezite na to aby nabrali kondiciu na celu sezonu. ty realne porovnavas zataz ked nemaju ziadne ine zapasy s pridanim dalsich, casto zbytocnych zapasov, uprostred dalsieho velkeho mnozstva zapasov. a znova to dame do perspektivy- za 10 mesacnu sezonu mas tieto pauzy 5 krat, september, oktober a november su doslova kazdy mesiac....

Reagovat
Benfica

Reagovat
Mönchengladbach

Co máš pořád s max deseti zápasy za rok? Naše repre jich má letos celkem třináct a to na Euru vyfičela nejrychleji, jak to šlo.

Reagovat
Cotton

Kromě Eura a MS je vždy 10 zápasů. I kdyby to bylo 15, tak je to pořád nic v porovnání se zbytečnými klubovými zápasy.

Reagovat
Csaplárova past

Zajímalo by mě, kteří hráči podle tebe odehráli zbytečné klubové zápasy a kdy to bylo. 15 zápasů v repre je nic v porovnání se zbytečnými klubovými zápasy ... takže si jako myslíš, že hráči hrají více jak 15 zápasů za klub, které jsou zbytečné? No já snad blbě vidím

Reagovat
fenixLFC

jojo je to nic, co na tom ze 15 zapasov je stvrtina vsetkych zapasov ktore v anglicku mozes odohrat ked sa vsade dostanes do finale uplne vidim ako sakces od radosti keby musis robit tyzdenne dalsich 10 hodin navyse, ved je to nic s tymi 40 co mas normalne

Reagovat
Čenda

Takze o par komentu vys je pro tebe argument "di makat za pás" k smíchu, ale najednou týdne 10 hodin navíc je argument? Jakej kreten musíš bejt

Reagovat
Aldeano

Reagovat
fenixLFC

tvl ty si fakt neuveritelne vypatlany ale to ze nechapes kontext alebo citacie, to uz sme si zvykly. skus si to precitat raz a mozno ti dojde ze to je primer k jeho tvrdeniu ze 15 zapasov k 60 je nic

Reagovat
Čenda

já nekomentuju jeho tvrzení, ale tvou pokryteckou argumentaci, ty vejce. Tudíž se čtením bys tu měl začít spíš ty. Aloha.

Reagovat
Čenda

Jinými slovy, mele sračky, ale král hipokryt a hlavní dement jseš tu ty. Na koment, kde se vysmívám tvýmu pokrytectví, mi mylne vycitas něco, co sám nedelas, krása

Reagovat
fenixLFC

ty si strasna guma aspon sa nauc zmysel slova pokrytectvo ked uz nevies citat s porozumenim.

ale aby to pochopil aj dement ako ty- on tvrdi, ze 15 zapasov v tom celkovom pocte sa uz strati. nestrati, predstavuje to stvrtinu maximalneho poctu zapasov, ktore hrac v anglicku moze odohrat ked vsade dojde az do finale (neratajuc odvety v poahroch ktore sa uz vacisnou zrusili). inymi slovami to je ako povedat, ze 10 hodin k 40 hodinovemu pracovnemu tyzdnu (co je taktiez stvrtina) sa uz strati.

Reagovat
Čenda

Kámo ty si úplně mimo zkus to znova. Myslím číst. Přemýšlení asi necháme na později.

Reagovat
fenixLFC

to ze premyslanie nechas na pozdeji si vravis evidentne uz od narodenia. ale whatever

Reagovat
Cotton

Já tvrdím, že těch 15 zápasů repre za rok (většinou je to míň) není problém, protože v tom kalendáři byly vždycky a všichni jsou na ně zvyklí. Naopak rozšiřování LM, MS klubů, superpoháry na jiném kontinentu, to jsou ty novinky, kvůli kterým si hráči stěžují na vytížení.

Reagovat
Cotton

Ale těch 10/15 zápasů je úplně normální součást "pracovní doby" top fotbalisty. Repre týmy si jen tak nevymyslely, že budou hrát kvalifikace a turnaje, bylo to tak pořád. Dejme tomu, že v tom tvém srovnání je hra v klubu 30 hodin a hra za repre 10 hodin (dohromady 40). To naopak kluby přidávají zápasy a cestování.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Benfica

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Benfica

Tak uz len to, ze hraju LN najlepsi hraci naznacuje ze to neni bezvyznamny zapas

Obmedzenie repre zapasov je totalna volovina, ked sa anglickym klubom nepaci mnozstvo zapasov co hraju ich hraci nech si take pravidlo spravia v domacich sutaziach..

Reagovat
kilobyte

Proč by se měli přizpůsobovat ti, kdo tu srandu platí? Jako pokud chceš, aby co nejdříve vznikla Super liga, tak tohle je určitě směr, který nás k ní přiblíží.

Reagovat
Benfica

Repre zapasov nie je viac ako bolo pred rokmi.. cisto s fanusokovskeho pohladu mi je jedno co kolko stoji a kto kolko plati, chcem vidiet kvalitny repre futbal kde sa o nieco hra, aj mimo MS a ME.. LN sama o sebe nepridala mnozstvo zapasov, len sa zrusili nepodstatne zapasy..

Reagovat
kilobyte

Nepřidali zápasy, ale přidali soutěžní/podstatné zápasy. Takže těm tahounům ty zápasy přidali. Dřív se klidně v přáteláku protočili 2 sestavy. Teď se místo toho hraje LN, kde se navíc hraje o další místa na MS/ME. Takže už to trenéři tolik nerotují.

Když vznikne super liga, tak už moc kvalitního repre fotbalu mimo MS a ME neuvidíš.

Reagovat
Benfica

Tak to je pointa LN

Superliga ma velmi daleko k nejakemu vzniku.. a ak by to bolo menej repre zapasov, tak co uz, ostane viac casu na ine

Reagovat
kilobyte

Abychom se s tou SL nedivili. Kdyby Angláni nevycouvali, tak už by tady byla.

Reagovat
Benfica

Tak urcite, nie je realne v najblizsich 2-3 rokoch

Reagovat
kilobyte

To si nemyslím, že to není úplně reálné. Mě trochu děsí ten klid kolem toho. Loni na konci roku "vyhráli" soud a v únoru vyšli s tím novým formátem. Pak se některé kluby vyjádřili proti. Ale teď už je dlouho od toho klid. Minule když o SL nebylo dlouho slyšet, tak jí právě pak z ničeho nic oznámili.

Reagovat
Benfica

Tak to, ze vyhrali nejaky sud este neznamena ze moze len tak vzniknut.

Novy format mohli oznamit, ale co z toho ak sa kluby (az na RM, FCB, a Juve) nechcu zucastnit..

Reagovat
kilobyte

Dává jim to větší šanci, když na ně UEFA/FIFA nebudou mít páky.

To jestli chtějí a nebo nechtějí se může změnit během pár dnů. Viz první oznámení SL. Navíc oznamovat svoji účast by pro kluby teď nemělo smysl. Takže jestli se jim povedlo někoho zlanařit, tak to spíše drží v utajení.

Reagovat
Benfica

Väčšia šanca síce hej, ale aj tak je to veľmi nepravdepodobné v blízkej budúcnosti. Lebo kluby si predsa len plánujú veci s výhľadom na ďalšie sezóny..

napríklad u nás sa kalkuluje či bude LM priamo alebo len s predkolom a s potenciálnym vyradením, čo ak by bola sezóna bez LM, už od kvalifikovania sa, sa manažment teší na € z MS klubov a to bolo isté už niekedy skôr. Už pravdepodobne teraz sa rieší, akého hráča zo základu bude trebalo predať budúce leto a kopec ďalších vecí.. a prípadna učasť v nejakej superlige (čo sa aj spomínalo v súvislosti s Benficou) by znamenla hodne veľa zmien.. a jo, stále manažment môže pripravovať plán B, ale aj tak nevidím, že by sa to pre klub dalo spraviť hneď.

Jop, kluby ktoré by sa potenciálne chceli zapojiť môžu zahmlievať a tváriť sa, že nie. Na to čo sa deje v zákulisí asi majú ošetrené, aby nevyplávalo do médií.

Reagovat
kilobyte

Já bych byl klidnější, kdyby se občas řešilo, že přišla třeba nějaká nabídka a klub jí odmítnul. Takhle to vypadá, že buď ten projekt uspali. Ale to mi pak nesedí, proč pracují na jeho přijetí u fanoušků. Třeba tím, že chtějí dát vysílání zadarmo. A nebo se jim daří přemlouvat kluby a ti o tom logicky mlčí.

Reagovat
Benfica

ale tie správy o odmietaní môžu byť tiež len také mlženie..

vysielanie zadarmo, tu nebude naveky. Možno prvú sezónu. EHF mala do teraz prenosy tiež zadarmo a dnes prišiel mail, že to bude za 46€ na rok a to sa hádzaná stala len o trošku viac populárnejšia (1 000 000 divíkov na Eure a nové rekordy v sledovanosti v TV, cez 20k na final4 ženskej LM atď...) ale vysielanie zadarmo bude na veľa ľudí platiť aj tak, ale to zadarmo bude určite iba dočasné, na vytvorenie fanbase, ktorá bude aspoň zvažovať platiť predplatné..

napríklad ja s tou EHF nechcem mať moc peňazí v takýchto hlúpostiach, ale zasa 46€ na rok nie je zasa tak veľa na druhej strane veľa zápasov by malo byť na SportTV, čo do teraz mali geoblokáciu aj na zápasy, ktoré boli zo záznamu + netuším ešte aké zápasy budú davať v portugaslkých TV a aké geo obmedzenia fungovali tu, ale už len to, že to zvážujem ukazuje, že ma majú načatého.. a o to sa budú snažiť aj so superligou a budu to mať omnoho ľahšie, lebo futbal je omnoho globálnejší šport s omnoho viac ľuďmi ochotných platiť a ľudí čo im nevadí na všeliakých predplatných mať kopec peňazí

Reagovat
Cotton

Navíc repre často sledují lidi, co se o klubový fotbal nezajímají. Zrušit nebo omezit repre by znamenalo, že fotbal o tyhle diváky přijde.

Reagovat
Benfica

Noo ja.. ked nehra Benfica tak ma ten zapas nezaujima

Naopak LN prvy level pozeram pravidelne, aj ked nehra Portugalsko

Reagovat
Cotton

Reagovat
Talker

Tak nejlepší hráči ji hrají, protože nemají úplně jinou možnost. Stejně tak nejlepší hráči hráli/hrají v obyčejných přátelácích, protože trenéři repre chtějí vyhrávat. Sice to trošku prorotují, ale furt budou hrát core týmu

Reagovat
Benfica

No a tak to je fajn, uz aj tak repre zapasy su vzacnostou tak nech hraju najlepsi

Reagovat
DelPiero137

Dobry napad s tym poctom odohranych zapasov

Ale chcelo by to upravy ako pises, na velky turnaj len kvlada, LN moze byt pre sirsi repre kader bez vplyvu na kvalifikaciu. Zaroven by to chcelo postretit hracov aj v klube. Nemusia odohrat vsetky sranda pripravne pohare kvoli prachom, ani kazdy ligovy pohar a pod.

Reagovat
r.mrazik

Vlastně by nebylo od věci, zavést maximálně počet povolání do repre třeba Benem roku / dvou let na přátelsky utkání / ligu narodu. Aspon by dostalo šanci více hráčů v těch zápasech o hovne.

Reagovat
Uwe háže buly

Toto se nelíbí uživateli Tomáš Souček. Chce hrát.

Reagovat
r.mrazik

Toma doma nechtějí

Reagovat
fenixLFC

to sa nikdy nestane pretoze FIFA/UEFA by prisli o prachy z udalosti kde by sa neucastnili najlepsi hraci. ja len dufam ze sa im to zosype na MS klubov kde si snad europske kluby povedia ze vezmu prachy a poslu becko

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Uwe háže buly

To by bylo nejlepší, ale ani to se nestane

Reagovat
kilobyte

Určitě to mají ošetřené, aby tam nemohli poslat béčka.

Reagovat
Jason_

Ligu narodov treba brať ako priatelske zápasy a je to vybavene, nech sa tí najlabší dostanu celkom hore a potom to zrušia

Reagovat
Benfica

Tak take Slovensko ide prikladom ale u top timov sa to nestane

Reagovat
Cotton

Má pravdu, národní týmy mají pořád stejně zápasů (10 ročně) už několik let. Proč ten počet snižovat? Naopak kluby hrají přes 50 zápasů ročně včetně blbostí jako superpoháry v Saúdské Arábii.

Reagovat
DelPiero137

+ MS klubov

Reagovat
Cotton

Reagovat
Larsa28

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Martin2626

to je dobře, ať čekají.

Reagovat
Ranger65

Reagovat
vagneris

Má to jednoduchý řešení. Reprezentace by měla od povolání hráče platit 100% jeho platu až do doby než se vrátí do klubu schopný nastoupit. V případě dlouhodobého zranění by měla reprezentace navíc zaplatit klubu rozdíl v hodnotě hráče před a po zranění.

Z pohledu klubu je hráč nákladný aktivum podílející se zásadním způsobem na chodu klubu a pokud mu ho reprezentace zničí nebo poškodí, měla by platit.

Reagovat
Benfica

A ked sa hrac zrani v klube, tak by tu hodnotu mal zaplatit klub repre takto by repre zarobili kopec panazi

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Ranger65

Zrušte repre fotbal , nechte jenom mundial

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele