Napjaté dění v Miláně. Leao si rýpnul do Fonsecy, i s Hernándezem mu hrozí lavička

Včera, 21:50
Aktuality
Theo Hernández s Rafaelem Leaem (© Gabriel Bouys / AFP)

Rafael Leao a Theo Hernández patřili v posledních letech mezi neohrožené stavební kameny sestavy AC Milán. Totéž si Rossoneri slibovali i od letní posily Tammyho Abrahama, Paulo Fonseca však s výkony této trojice není spokojen. Ve hře je tak velký třesk v základní sestavě.

Pokud bychom hledali příčinu tohoto dění, je na první pohled zřetelná: neuspokojivé výsledky. Z devíti zápasů vyhráli červeno-černí pod v létě jmenovaným Fonsecou pouze tři, v Serii A se krčí na šesté pozici a v Lize mistrů dokonce bez bodu až na dvaatřicáté. Od toho se napjatá atmosféra v klubu odvíjí.

Rýpnutí směrem ke klubovému trenérovi si - alespoň dle interpretace italských médií - Leao neodpustil ani během reprezentační přestávky. "Cítím zde veškerou podporu, trenér ve mně má velkou důvěru," odvětil portugalský křídelník na otázku, proč se mu v národním týmu daří lépe. Jako by snad chtěl naznačit, že v Miláně tomu je jinak.

Fonseca se údajně těmito slovy necítí dotčený, jeho vztah s Leaem je ovšem i tak přinejmenším vlažný. Podle listu Gazzetta Dello Sport ztratila hvězda uplynulých sezon status nedotknutelnosti a hrozí jí vypadnutí ze základní sestavy, a to už pro sobotní zápas s Udine. Totéž platí také o další tváři klubu Theu Hernándezovi, byť ten si za své nadávky rozhodčímu stejně v nejbližších dvou utkáních nezahraje.

Francouzský bek poprvé naštval svého šéfa už v září tím, že dal v derby s Interem najevo nespokojenost se svým stažením ze hřiště. Spolu s Tammy Abrahamem si nepomohli ani při poslední porážce na hřišti Fiorentiny, kdy oba neproměnili nařízené pokutové kopy, které přitom ani neměli zahrávat - určený byl totiž Christian Pulisic.

Americký ofenzivní univerzál se tudíž zřejmě bude více sehrávat s dalšími tvářemi. Na Hernándezovo místo si brousí Filippo Terracciano, větší minutáž v ofenzivě mohou dostávat Noah Okafor i Samuel Chukwueze.

Autor: Martin Vejdělek / football-italia.net, abola.pt

Komentáře (5)

Přidat komentář
Milan.B

Fonseca neni vhodny do AC..

Reagovat
Kadlitko

Ten brzy skončí

Reagovat
Rox

Foncesca musí okamžitě skončit dřív, než to cely rozjebe. Leao a Theo nejsou nevinný, ale nedivím se, že jsou nasraný. Foncesca vyžaduje nesmyslnou taktiku, která je zbytečně oba brzdí.

Reagovat
Bucky

Sotva Fonseca začal, už zase končí. Vedení už musí koukat jinde, když vidí, jak jim odrazuje největší hvězdy týmu. Nikdo si nechce vzít na triko rozesrání kabiny jen kvůli zachování trenéra, který zatím nejeví moc pozitivních signálů.

Reagovat
lajka30

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele