Na ME s novou smlouvou, De la Fuente pokračuje u španělské reprezentace

05.06., 09:10
Aktuality
Luis de la Fuente (© AFP)

Luis de la Fuente během následujících dní odhalí konečnou nominaci Španělska na letošní evropský šampionát a následně se bude koncentrovat výhradně na svou práci. 62letý kouč oficiálně podepsal novou smlouvu, u národního týmu bude pokračovat do MS 2026.

Původní kontrakt byl platný jen do letošního léta a jeho součástí byla opce na další dva roky, kterou představitelé aktivovali již během února. V případě úspěchu v kvalifikaci De la Fuente povede Španěly i na nejbližším mistrovství světa, to za dva roky uspořádají USA, Mexiko a Kanada.

"Jak jsme oznámili již v únoru, RFEF informoval trenéra národního týmu o prodloužení jeho smlouvy, stejně tak pokračují i členové jeho trenérského týmu," sdělil španělský svaz.

De la Fuente za sebou má působení u mládežnických výběrů Španělska a krátce se mihl na lavičce Deportiva Alavés. U seniorské reprezentace po mistrovství světa v Kataru nahradil Luise Enriqueho a rychle se dostal pod tlak.

Španělé loni koncem března prohráli ve Skotsku a tisk spekuloval o rychlém konci, odpověď byla rázná a evropská země nastartovala sérii výher. Kvalifikaci o postup na ME do Německa proplula suverénně a navrch přidala triumf v Lize národů.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele