Myslel jsem si, že to v Barceloně bude jiné. Teď se ale soustředím na Betis, řekl Vitor Roque

08.09., 19:03
Aktuality
Vitor Roque doufá v lepší kariérní zítřky. (© Profimedia / Brazil Photo Press / Alamy)

Útočník Vitor Roque (19) se stal hráčem Barcelony v lednu 2024 a už o necelých osm měsíců později odešel na hostování do Realu Betis. Brazilský mladík nyní přiznal, že jej chování klubu vůči jeho osobě zaskočilo.

Roque zamířil ke Kataláncům za 30 milionů eur z Atheltika Paranaense. Přišel jako obrovský talent jihoamerického fotbalu, který se měl v Barceloně vypracovat mezi elitu. Příliš startů v základní sestavě Blaugranas si však neužil, konkrétně jen tři. Celkem zasáhl do 16 soutěžních zápasů, ve kterých nasbíral přes 300 minut (331 v La Lize a 36 v Copa del Rey) a připsal si dva góly.

Nedostal příliš prostoru a času, aby prokázal svou hodnotu a kvalitu. Trenér Xavi i jeho následovník Hansi Flick dávali v sestavě přednost jiným. Roque nyní poprvé prolomil mlčení o svém neslavném působení v klubu.

"Bylo to pro mě těžké. Nějaké příležitosti jsem dostal, ale ne tolik, na kolik jsem si myslel. Ale mám čistou hlavu. Teď se soustředím na Betis a děkuji Bohu za příležitost znovu obléknout národní dres," citoval ho deník Diario AS.

"Myslel jsem si, že to v Barceloně bude jiné. Ať už ve způsobu, jak mě chtějí využít v zápasech, tak v přístupu klubu a v tom, jak se mnou bude vedení mluvit. Ale už je to pryč," líčil nadějný hráč, který ve čtvrteční přípravě odehrál za brazilskou reprezentaci do 20 let s kapitánskou páskou při výhře 2:1 nad Mexikem 82 minut.

Roque přiznal, že vyhledal psychologickou pomoc, aby se se svou situací vyrovnal: "Byl jsem na terapiích u mentálního kouče. Pomáhal mi vždy, když jsem procházel nějakým neúspěchem, už od mých 16 let. Hodně mi to pomohlo."

Talentovaný forvard dále hovořil o tom, co se dělo po jeho odchodu z Barcelony: "Snažil jsem se pochopit, proč se děje spousta věcí, o kterých tady nebudu mluvit. V Betisu mě přijali velmi dobře, jsem šťastný, že jsem tady a že mám možnost hrát."

Roque debutoval za sevillský klub 1. září proti Realu Madrid (0:2), na Estadio Santiago Bernabéu odehrál 33 minut. Trenér Manuel Pellegrini mu dle všeho bude dávat šance i nadále, konkurenty mladíka v boji o místo v útoku jsou Chimy Ávila, Cedric Bakambu, Aitor Ruibal a Juanmi.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Martin Lehotský

Komentáře (20)

Přidat komentář
Jason_

Reagovat
Csaplárova past

V 19 se cítit ukřivděný, že tě klub pošle na hostování ... roste nám tady nová celebrita

Reagovat
Sigma Olomouc

Podle něj hlavně nedostal pořádně šanci a chování od vedení k němu dobré nebylo.

Reagovat
Csaplárova past

To je v nadpise, ale v článku není nic konkrétního, takže jsem z toho jelen

Reagovat
Mateo16

o to hostovanie nejde ide o to ze snim pozametali vsetky dlazky

Reagovat
Messi14

Na TM je cenovka dokonce 40m€.

Za tolik (i kdyby jen 30) nekupuješ (obzvlášť FCB), aby ten týpek leštil lávku, nehrál a pak šel na hostovačku.

Samozřejmě trochu blbost chodit do disfunkčních klubů, ale to už je asi druhá věc

Reagovat
j_mrazik

Barcelona kupuje i za 55 mio na lávku, i když ví, že ho bude mít problém zaregistrovat a za týden nebudeš moct kupovat barevné tonery do tiskárny.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
fenixLFC

Alebo mu pri prestupe slubovali ze bude hracom acka a ze bude mat vyssie vytazenie. V takom pripade by to bola opravnena reakcia

Reagovat
Tuxedo

Asi za ním prišlo vedenie že či si nechce znižiť plat na 10 eur ročne??

Reagovat
Ranger65

Když hrál tak hrál slušně ale přes Lewu prostě zatím cesta nevede

Reagovat
Larsa28

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Sigma Olomouc

Ban

Reagovat
Manik...

Juchůů

Reagovat
Pepe1911

Já mám rád kurvy a ne osamělé ženy kdyby to byly kurvy tak na to kliknu a vyplnim číslo kreditky, takhle nic

Reagovat
Witcher

Hložek poseděl rád mentalita

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Crustyq

Na tréninku musel asi působit hodně špatně, když mu Xavi ani Flick nedali vůbec šanci. Celkem fail od skautů.

Reagovat
AlevsakNevadi

ono vyzerá že asi bude kokot lebo podľa mna zakazdym co hral ,hral dobre. A zrazu po tej cervenej karte co nemal ani dostat ho totalne odrezali.

Reagovat
blaugrana

V Betise by mal dostat dostatok priestoru a ak ano tam neprerazi a skonci na lavici, tak to bol dalsi fail zo strany Barcy a vyhodene miliony.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele