Můžeme snít, ale musíme zůstat nohama na zemi, brzdil španělský trenér nadšení

25.06., 10:44
Aktuality
Luis de la Fuente (© AFP)

Navzdory jasnému triumfu ve skupině na mistrovství Evropy v Německu brzdí trenér španělských fotbalistů Luis de la Fuente nadšení. Na tiskové konferenci po výhře 1:0 nad Albánií prohlásil, že jeho výběr může snít, jak chce, ale zároveň musí zůstat nohama na zemi a nesmí se dosavadními výsledky nechat unést.

"La Roja" prošli skupinou B bez zaváhání a inkasované branky. Postupně porazili obhájce světového bronzu Chorvaty 3:0, úřadující evropské šampiony Italy 1:0 a stejným poměrem i v pondělí Albánce, proti nimž nastoupili téměř kompletně náhradníci. Španělé už po dvou utkáních měli jistotu prvenství v "béčku".

"Všichni můžeme snít, ale musíme zůstat nohama na zemi. To, že jsme považováni za favority, nám nic nezaručuje. Oceňujeme skutečnost, že si lidé váží naší práce a že poznali talent této generace. Díky tomu se na nás dívají jako na dobré mužstvo," řekl De la Fuente.

Triumfu ve skupině si cenil. "Je mimořádně těžké vyhrát všechny tři zápasy ve skupině a navíc v nich udržet nulu. Nesmíme se tím ale nechat unést. Víme, jak to ve Španělsku funguje: jeden den jste na vrcholu a další nic neznamenáte," uvedl třiašedesátiletý Španěl.

Mužstvo z Pyrenejského poloostrova vyzve v nedělním osmifinále v Kolíně nad Rýnem jeden z celků, který obsadí třetí místo. Na soupeře si musí počkat, může jím být i Česko. "Máme krátkou dobu na přípravu na dalšího soupeře. Určitě se máme v čem zlepšit, takhle jsme si to v kabině nastavili. Nejsme spokojení, náš kádr je hodně ambiciózní. V každém případě ale budeme mentálně připraveni a dáme do toho vše, abychom tuto překážku (osmifinále) překonali," prohlásil bývalý hráč Athleticu či Sevilly.

Naopak pro Albánii, která v kvalifikační skupině za sebou nečekaně nechala Česko i Polsko, turnaj skončil. Balkánská země získala jediný bod za remízu s Chorvaty. "Moji hráči nechali na hřišti všechno a budou si to pamatovat do konce života," uvedl po prohře se Španělskem trenér Albánie Sylvinho.

"Stálo to za to. Bojovali jsme a udělali maximum. Země je na nás hrdá. Musíme si zvyknout na podobně náročné turnaje. Chorvatsko, Itálie i Španělsko mi způsobily značný bolehlav. Vedli jsme si ale dobře. Neměnil bych to, zkušenost to byla úžasná. Hrát proti těmto třem týmům bylo k nezaplacení. Hlavně proti Španělsku, to se nedá vyvážit zlatem," řekl padesátiletý Brazilec.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele