Můžeme si za to jen a jen sami, litoval Toppmöller po remíze s Plzní

Dnes, 13:02
Aktuality
Dino Toppmöller (© Eintracht Frankfurt)

Trenér Dino Toppmöller u postranní čáry jen nevěřícně a bezmocně máchal rukama a stejně jako celý stadion nechápal, jak fotbalisté Frankfurtu mohli v závěru úvodního utkání hlavní fáze Evropské ligy proti Plzni ztratit dvoubrankové vedení. Třiačtyřicetiletý kouč vyčítal svým svěřencům bohorovný přístup, přílišné sebevědomí a dvě podceněná autová vhazování, po nichž hostující outsider srovnal. Na tiskové konferenci po překvapivé remíze 3:3 zároveň lehce zkritizoval brankáře Kauu Santose, který chyboval před třetím gólem.

Vysoký favorit ještě v 85. minutě vedl 3:1 a směřoval k očekávané výhře. Pak ale snížil Prince Adu a ve třetí minutě nastavení umlčel většinu z 56 tisíc diváků vyrovnávací brankou Václav Jemelka. "Za stavu 3:1 jsme všichni měli pocit, že jsme už vyhráli. Ale tak to prostě není. Můžeme si za to jen a jen sami, byli jsme až moc bohorovní a sebevědomí a teď tu sedíme takhle," řekl viditelně zaskočený Toppmöller.

"Je to extrémně hořký výsledek, protože jsme vlastně odehráli celkem slušný zápas. Po gólu na 3:1 jsme ale nepředvedli dost. Bránili jsme nedbale a trochu naivně. Musíme se z toho zápasu hodně poučit, je potřeba, abyste po celou dobu zůstali bdělí," doplnil Toppmöller.

Aktuálně čtvrtý tým bundesligy inkasoval oba góly v závěru po dlouhých autových vhazováních soupeře. "Měli jsme šance na to, abychom zvýšili na 4:1, ale nepodařilo se nám to. Pak jsme příliš snadno ztratili jeden nebo dva míče, působilo to příliš ležérně a laxně. To by se nám nemělo stávat, tím dostáváte soupeře do hry. Je hořké, že nakonec dostanete dva góly po dlouhých vhazováních, ten poslední byl groteskní, to byla plácaná," zlobil se Toppmöller.

Při gólu na 3:3 špatným vyběhnutím výrazně zaváhal jednadvacetiletý brazilský brankář Santos, který zastoupil zraněnou jedničku a kapitána Kevina Trappa. "Možná byl až příliš hladový po míči. Nakonec to nebylo nejlepší rozhodnutí. Je to pro něj proces učení, když věci nejdou vždy tak, jak byste si přáli. To byl pro něj malý průšvih a teď jde o to ukázat reakci," řekl Toppmöller.

"Měli jsme na hřišti mladý tým. Chyběli nám tři kapitáni, na to bychom neměli zapomínat. Robin (Koch) jako šéf obrany, Mario (Götze) s jeho kontrolou míče. Pro kluky to nebylo jednoduché. Možná to přišlo v pravý čas, abychom si uvědomili, že stromy nerostou do nebe," doplnil trenér mužstva, které předloni celou Evropskou ligu vyhrálo.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele