Mustafi pověsil kopačky na hřebík, přeskočí na trenérské řemeslo

25.06., 11:59
Aktuality
Shkodran Mustafi (© AFP)

Shkodran Mustafi vzdal snahu o další návrat na zelené trávníky. Stále teprve 32letého německého obránce dlouhodobě trápila zranění a po roční pauze se nakonec rozhodl pro odchod do důchodu, ve fotbalovém prostředí se ale bude pohybovat i nadále.

Mustafi prošel mládežnickými akademiemi Hamburku a Evertonu a hodně na sebe upozornil výkony v dresu Sampdorie. V létě 2014 ho koupila Valencia a o dva roky později za něho 41 milionů eur zaplatil Arsenal, s nímž se hned dvakrát radoval z triumfu v FA Cupu.

Další sezony už tolik povedené nebyly a svou roli sehrály časté zdravotní problémy. Na jaře 2021 Mustafi neúspěšně pomáhal Schalke k záchraně v 1. Bundeslize, v následujících dvou ligových ročnících paběrkoval v Levante a loni koncem června loňského roku mu druholigový španělský celek neprodloužil kontrakt.

Někdejší německý reprezentant a mistr světa z roku 2014 se dlouhé měsíce nevzdával snu o návratu. "Tenhle měsíc mi bude 32 let, ale mám za to, že jsem stále dostatečně mladý a nechybí mi energie ani motivace. Návrat na hřiště je mým největším narozeninovým přáním," nechal se slyšet v průběhu dubna.

Zásadní změnu musely přinést až uplynulé měsíce a Mustafi nakonec ukončil aktivní kariéru. Bez práce ale dlouho nebude, 1. července nastupuje jako asistent trenéra německé reprezentace do sedmnácti let. "O trenérské dráze jsem uvažoval už delší dobu. Chci využít všechny své zkušenosti a předat je hráčům ve všech reprezentačních výběrech Německa," sdělil.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
Nizzie

Fuu ještě teď mi pěkně zvedá tep, když si vzpomenu na to jeho skvostné bránění rozhodčího u nás.

Reagovat
Gunner14

Ruka nahoře a hráč ve vápně

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Gunner14

41 mega v 2016 a stál víc než Saliba a Gabriel mazec, že Wenger musel tolik šetřit a pak vyplázl takovou pálku za Mustafiho

Reagovat
kattos

Ten hráč měl techniku, fyzické předpoklady, zkušenost ale prostě furt byl hroznej v hlavě prostě nedokázal mít ten klid

Reagovat
PP

klid? On v té hlavě nemá vůbec nic.. Hrozně hloupý hráč, přitom jak řikáš - parametry měl na skvělého stopera. To kombo Xhaka - Luiz - Mustafi bylo jak žonglování s granátama..

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Kucka

Reagovat
monkej

Fuj, oblieva ma studený pot, keď si na to spomeniem, pritom Mustafi mal celkom solídnu prvú sezónu v páre s Koscielnym. Inak to bola katastrofa...

Reagovat
Mass

Ve Valencii hrál s Otamendim a taky dobrý. On asi potřebuje hrát s nějakým "uklízečem" a ne trdlem jako Luiz.

Reagovat
j_mrazik

Vedle Luize vypadali i Terry nebo Thiago Silva jako hrozný vemena.

Reagovat
herbage

U Xhaky jsem trnul při každém skluzu, jestli náhodou nedá sáňky a u dvojky Mustafi a Luize se člověk bál každého míče do vápna nebo souboje 1 na 1 kdekoliv na vlastní polovině hřiště

Reagovat
herbage

dneska je jen opačný problém. Když neodebere míč ve středu pole Rice, tak pak buď White, Saliba nebo Gabriel, pokud ani to ne, tak to chytí Raya a pokud i tak je to gól, tak dáme 5 na opačné straně hřiště

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
raduinho

Mistr světa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele