Musíme hrát víc jako tým, nabádal Ancelotti po remíze s Mallorkou

19.08., 08:30
Aktuality
Carlo Ancelotti (© AFP)

Fotbalisté Realu Madrid na úvod nového ročníku La Ligy remizovali s Mallorcou 1:1 a za obhajobou titulu vystoupili rozpačitým výkonem. Trenér Carlo Ancelotti (65) proto po utkání nemohl být spokojený. "Měli jsme si počínat mnohem lépe, máme štěstí, že jsme neprohráli," prohlásil zkušený italský kouč.

Ancelottimu se výkon jeho svěřenců na Mallorce vůbec nepozdával. "Nejsem spokojený. Nechci se na nic vymlouvat. Měli jsme si počínat lépe, k zápasu jsme vůbec nepřistoupili dobře. Na druhou stranu víme, že nám ten zápas může pomoct do budoucna. Můžeme si z něho hodně odnést."

Italský stratég viděl mezery hlavně v obranné hře svého týmu. "Zápas jsme začali dobře, ujali jsme se vedení a hru jsme vcelku kontrolovali. Ve druhém poločase nám chyběla rovnováha mezi obranou a útokem, což nás nakonec mohlo stát všechny body," připustil Ancelotti.

"Nebyl to dobrý zápas. Jsme velmi ofenzivní tým, ale to neznamená, že můžeme zapomínat na obranu. Ta je pro nás stejně důležitá jako útok," dodal trenér, který v minulé sezoně dovedl Real k ligovému titulu i poháru pro vítěze Ligy mistrů.

Statistiky zápasu. (©Opta by Stats Perform)

I přes nespokojenost s vývojem Ancelotti dlouho věřil své základní sestavě. Za úvodních 87 minut sáhl k jedinému střídání. Těsně před koncem pak poslal na hřiště Ardu Gülera, Brahima Díaze a Lucase Vázqueze, na vstřelení vítězného gólu už ale zbývalo málo času.

"Možná jsem mohl střídat dřív, ale viděl jsem to tak, že hráči ze základní sestavy stále mohou týmu něco dát. Každý na to má svůj vlastní názor. Vloni jsem na startu sezony taky příliš nestřídal. Se startem Ligy mistrů ale přijde víc možností pro hráče z lavičky," řekl Ancelotti.

Zkušený trenér je přesvědčený, že utkání nerozhodla kondice jeho základních pilířů, ale chybějící koncentrace. "Měli jsme se na zápas víc soustředit, být více pohromadě. Nebyl to fyzický problém, ale mentální," prozradil Ancelotti.

"Vůbec jsme nefungovali jako tým. Nejmarkantnější to bylo při napadání, které nám vůbec nevycházelo. Snaha o zisk míče je problémem všech, ne jen útočníků, záložníků nebo obránců. Tohle hráči musí pochopit. Musíme zlepšit kolektivní nasazení," dodal zkušený kouč na závěr.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Celta Vigo
1
1
0
0
2 : 1
3
Rayo Vallecano
1
1
0
0
2 : 1
3
FC Barcelona
1
1
0
0
2 : 1
3
4
UD Las Palmas
1
0
1
0
2 : 2
1
Sevilla FC
1
0
1
0
2 : 2
1
6
CD Leganés
1
0
1
0
1 : 1
1
Girona FC
1
0
1
0
1 : 1
1
CA Osasuna
1
0
1
0
1 : 1
1
Getafe CF
1
0
1
0
1 : 1
1
Real Betis
1
0
1
0
1 : 1
1
Athletic Bilbao
1
0
1
0
1 : 1
1
RCD Mallorca
1
0
1
0
1 : 1
1
Real Madrid
1
0
1
0
1 : 1
1
14
Espanyol Barcelona
0
0
0
0
0 : 0
0
Atlético Madrid
0
0
0
0
0 : 0
0
Villarreal CF
0
0
0
0
0 : 0
0
Real Valladolid
0
0
0
0
0 : 0
0
18
Valencia CF
1
0
0
1
1 : 2
0
Deportivo Alavés
1
0
0
1
1 : 2
0
Real Sociedad
1
0
0
1
1 : 2
0

Autor: Livesport.cz / David Olivares

Komentáře (86)

Přidat komentář
nani92

možno by stačilo, ak by sa všetci netlačili na pozíciu LW

Reagovat
misinho7

vcera to tak realne bolo no

Reagovat
kilobyte

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
oli9

Reagovat
hornito

Reagovat
Kucka

Reagovat
zidane78

Reagovat
king23

Mno, včerejší zápas měl lepší i horší momenty.

1.) Carajal byl úplně mimo, ten snad nedal kloudnou přihrávku, která by nešla na nohu soupeři a nepamatuji ani dobrý centr z pravé strany, což je něco, co ho vždycky zdobilo. Doufám, že si jenom vybral špatný den, protože tohle byla tragédie.

2.) Nejsem si jistý, kdo z dvojice Tchouameni/Valverde má mít primárně na starosti odebírání míčů a rozbíjení protiútoků soupeře. Nedělá to (dobře) ani jeden. Hráč typu Casemiro v nejlepších letech citelně chybí.

3.) Mbappe má skvělé náběhy a úžasné zpracování míče v rychlosti, měl pár takových záblesků i včera. Musíme se naučít tuto jeho přednost využívat a posílat mu míče, které potřebuje.

4.) Souhra Vini/Mbappe/Rodrygo - bylo tam vidět i pár geniálních momentů, věřím, že jak se spolu víc sehrajou, tak to bude koncert. Je třeba neházet flintu do žita po pár (jednom) nepovedených zápasech.

5.) Carlo mě s těmi pozdními střídáními neskutečně sere. Co tam asi tak Arda, Lucas a jiní stihnou udělat za 3 minuty utkání? Stejný vzorec dneska i v superpoháru. Jediný, kterému zjevně věří a posílá ho tam dřív je Modrič, jasně legenda, ale hráč co fakt minuty už zas tolik nepotřebuje a upřímně ani v jednom zápase žádnou přidanou hodnotu nedoručil. Ty minuty mohl mít v klidu Arda.

Reagovat
smazaný uživatel

Modrič včera pohybově vůbec nezvládal, až mě to zhrozilo. Za poslední dva roky šel v tomto ohledu neskutečně dolů.

Reagovat
sensei25

No Modric je hotovy veru.Vek nezastavis.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kaja900

Luka je právě ten co by měl chodit třeba na posledních 5 minut a ne jako první z lavičky.. snad se Carlo poučí a bude tam dávat Ardu atd. dřív příště

Reagovat
king23

Reagovat
janinho

s tymi striedaniami ma Carlo neskutocne serie. v 85.min tam hodit 3 hracov, to je normalne ze provokacia. Vini bol 20 minut pred striedanim na facku, na co siahol to dojebal. ti 3 tam mali ist okolo 70.minuty a mozno by sa nieco zmenilo.

Reagovat
kaja900

Reagovat
Laliga

Carlovi to obočie po tejto sezóne už nikdy neklesne späť do prirodzenej polohy.

Reagovat
Kryptos_

Reagovat
Csaplárova past

Real titul, Mbappé 26 gólů. Není pochyb

Reagovat
MystycMac

Nereálne hneď prvé kolo naznačilo že Real nebude nejak veľa gólov dávať Bellingham ktorý vie dávať góly hra oveľa hlbšie tam keď da 6-7 gólov bude rad...Rodrygo to neje záruka gólov ten 2 zápasy da gol potom dva mesiace bránu netrafí...Vini nemá strelu ani zakončenie aby dával nejak veľa gólov a Mbappe je otázka ...Real nasťahovaní v 16 v posledných minútach a on na LW rohu 16 stoji, takým štýlom jak hrajú tímy v LL betonaž tak tam veľa gólov nedá, Mbappe je brejkoví hráč zišiel by sa im skôr Haaland. Lewa bude top strelec LL nečudoval by som sa keby dal 30 aj viac ak bude mať ešte kopec penalt.

Reagovat
CHONG

Já se divím, že se po loňsku ještě vůbec pouštíš do nějakých predikcí

Reagovat
misinho7

Reagovat
sensei25

Tak Halland by Vam viac pasoval do systemu ako Mbappe.O tom netreba diskutovat.Mbappe nienje hrotak a v podstate hrate bez 9tky.Carlo nie je Pep aby toto hral.

Reagovat
Laliga

Hlavne by nám pasoval viac Haaland než Vini. Kyliana by som nechal

Reagovat
sensei25

Cierneho Petra by mal dostat Rodrigo.A jedneho z dvojice Mbappe/Vini naucit hrat cez nohu.Vini je vyborny,podla mna lepsi ako Mbappe.A pred nimi keby je Halland,tak vtedy by to bol brutal.

Reagovat
Laliga

Reagovat
MystycMac

Vini lepši dribling ma ale nemá zakončenie/strelu Mbappe to ma lepšie...

Reagovat
Csaplárova past

Minulou sezónu pro ně absence devítky nebyl problém, proč by tomu tak mělo být letos? Barcelona silnější není, větší problémy může představovat Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

Minulou sezónu hrál devítku v podstatě Bellingham a v hlavně byl v týmu Joselu.

Reagovat
Csaplárova past

Když se udělala devítka z Bellighama, tak proč by se nemohla udělat z Mbappého? Navíc když ve středu hřiště nastupuje v klubu a často v repre. Typově takových hráčů hrajících na hrotu je v Evropě celá řada

Reagovat
Laliga

Judovi tá pozícia skvele sadla, no Kylian je oveľa nebezpečnejší s krídla ako na hrote. A pozíciu ako hral Jude on hrať určite nebude. Určite by som si rád pozrel rozostavenie z minulého roka, akurát v predu miesto dvojice V-R by to teraz mohlo byť M-V. Vini aj tak nemá zakončenie, takže by som radšej nechal hrať jeho cez nohu

Reagovat
Y.N.W.A

Los Galacticos #2

Reagovat
unk

#3

Reagovat
Tomik111

První poločas byl podle mě dost slušný. Spíše to nezvládli v hlavě a po první brance si začali až nesmyslně nahrávat místo střely z vápna. Na oko hezký, ale účel nulový. Na Mallorce se Realu vždycky hraje těžce a vsadil jsem na remízu, když to bylo první kolo. Chce to postavit na více minut Ardu, který tomu dá nějakou myšlenku a tempo. Z té útočné trojky je za mě suverénně nejpřínosnější Rodrygo. Střídání v 88. minutě asi netřeba komentovat. Radši ztratit body v prvním kole, dokud je čas něco měnit než až se naplno rozjedou všechny soutěže.

Reagovat
misinho7

prislo mi ze Rodrygo bol najviac efektivny alebo jeho hra bola najviac efektivna..

Vini tam nezmyselne kluckoval do piatich a to iste Mbappe. Mallorca ich dobre branila a oni sa aj tak do toho pustali.

Reagovat
unk

Vini aj Mbappe dokazu 1v2 v pohode, ale tam bolo 3+ obrancov, kedze na lavom kridle boli vzdy minimalne 2 nasi utocnici. Fungovat by to mohlo, keby Jude nabiehal na center, ale to by sme zas horeli v obrane. Prace je tam dost

Reagovat
misinho7

ja viem ze dokazu ale oni sa pustali do 4+..a kedze Mallorca vedela ze vsetko pojde z tamat tak tam ich bolo vela a bol problem...

Chybalo mi aj nejake prenesenie na pravu stranu alebo aj strela z dialky. No je tam hodne prace.

Reagovat
kaja900

Nechápu proč to všichni zkoušeli z leva a nezkoušeli to taky z druhý strany.. vždyť takhle by nešlo hrát každý zápas, útočit jen z jedný strany a střely z dálky mi taky chyběli no, Rudiger a Militao to zkusili z dálky a pak na konci Luka x metrů nad, ale nechápu že to nezkoušel nikdo jiný.. Carlo bude mít teda co dělat no.. ale měl by začít u sebe a naučit se konečně dřív střídat

Reagovat
misinho7

Carlo ma co robit mozno nakoniec zisti ze naozaj vsetci hrat nemozu. Ked mali chut tak vpredu im to slo a sance si vedeli vytvorit ale horela obrana, celkovo to bolo nevyrovnane a vobec tam nebola kompaktnost.

Carlo mal fungujuci tim a teraz to musi cele prerabat znova

Reagovat
LyEX

No ja neviem, veľmi podozrivo sa to začína podobať PSG kde sa lopta akýmkoľvek spôsobom musela dostať na niekoho z trojice v predu a snáď niečo vymyslia, chýba mi ten prechod cez kreatívneho záložníka (Ardu by mal začať zapracuvávať na úkor niekoho z tchoua, valverde, bellingham), lebo často sa dostali pred šestnástku a začali sa tam motať. Brahim vždy keď hral niečo dokázal vymyslieť, tiež by som ním neplýtval.

Reagovat
Well

Juda bych určitě nestřídal, zvyká si na novou roli, jediný byl schopný vymyslet něco do toho bloku a ještě přerušil velké množství protiútoku.

Reagovat
misinho7

Jude bol zas vyborny

Reagovat
sensei25

Jude bol zas vyborny?Aj si pozeral ten zapas,ci zasa len tak tliachas?

Reagovat
smazaný uživatel

Včera snesl z ofenzívy přísnější měřítko jenom Rodrygo, což je taky v podstatě náš nejkreativnější hráč základní sestavy v současnosti.

Reagovat
misinho7

pls nereaguj na mna, nemam chut sa hadat, borec bol vsade a svedci tomu aj hodnotenie..

Reagovat
Well

Hlavně nechápu to jeho krytí míče, má na zádech 2 protihráče a skoro nikdy ten míč neztratí. V tom je naprosto výjimečný, v jakých situacích je schopen udržet míč nebo vybojovat faul.

Reagovat
misinho7

to krytie ma naozaj vynikajuce

Reagovat
sensei25

Kolega ja netvrdim ze Jude nie je dobry.Je to top hrac,ale tvrdit za kazdych okolnosti ze hral vyborne je trosku cez ciaru.Vxera hral vselijako mozne,len nie vyborne.

Reagovat
LyEX

Súhlasím, že z tej trojice bol najkreatívnejší dopredu a vedel si to odmakať aj dozadu, jeho by som tiež určite nechal. Za mňa skôr ten Tchou, prišlo mi, že nebol nikde, taký Valverde by vedel zvládnuť nižšiu pozíciu minimálne rovnako dobre.

Reagovat
imp.

Realisticky je pro Gulera v zakladu misto na ukor jen jednoho hrace a tim je Rodrygo. Nikdo jiny si na lavicku sednou nepujde.

Reagovat
Mateo16

Jeden scenár tu ale ešte je a je dosť reálny zranenie obrancu a Tchua do obrany a záloha

Guler - Valverde - Bellingham

Musel by preskočiť ale Modrica co nemusí byť až tak zložité ako Rodryga

Reagovat
Manik...

Taková sestava by mě zajímala. Chtěl bych viděl Valverdeho na DM.

Reagovat
2miguel1

Nikdy sa nevyplaca šprtať do niečoho, čo funguje.

Reagovat
vceradnesazitra

Chybí jim Ronaldo

Reagovat
herbage

Ohledně toho pozdního střídání. Hráči Realu stepovali u lajny od 81. minuty, ale vystřídali až v 87. minutě, protože se hrálo celou dobu bez přerušení. To jsem už dlouho neviděl

Reagovat
Laliga

a aj nadstavený čas sa asi čakal dlhší vzhľadom na tú občerstvovaciu pauzu. Rozhodne tam pôvodne šli na " prinajmenšom štvrťhodinku".

Reagovat
herbage

Trochu mi přišlo, že tomu šli všichni na hřišti naproti. Hráči Realu, protože chtěli trenérovi ukázat, že to otočí ve stávající sestavě, hráči Mallorci, kteří věděli, že sestava Realu na hřišti je impotentní a nově příxlchozí by to mohli změnit a rozhodčí, který držel celý zápas jeden metr a nechával hru plynout, tj. pouštěl hraniční zákroky

Reagovat
Laliga

Ale ono je to asi jedno, to už bol taký kŕč, že keby hrali aj 120 minút tak ten gól nedajú. To čo tam na konci predvádzali "čerstvý hráči" keď sa ponúkali kto zacentruje, až to napokon nezvládol nikto, bola taká čerešnička na torte toho záveru

Reagovat
sensei25

Zaloha+4hraci vpredu ktory branit nebudu.To nemoze fungovat.

Reagovat
Laliga

Kto je ten 4-ty akoze?

Reagovat
M.Vaza

Jude a Rodrygo jdou vždycky dolů, max Vini a Kylián a tam zůstávají

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Well

Když Real útočí je tam patrne 4-3-3, v obranné fázi to přechází více do 4-4-2.

Reagovat
ACSeRw!n

bez zalohy to pujde tezko Carlo

Reagovat
Di Stéfano

No … po tej stredajšej Atalante , včera trosku vytriezvenie . Carvajal zjavne nie je vo svojej koži , ten by včera nenahral a nenacentroval poriadne ani keby sa hralo do rána . Záloha úplne ale že úplne vypojená, žiadne ukľudnenie a zakladanie útokov . Kreativita nula bodov , Tchouameni a Valverde na to nahradiť Toniho momentálne nemajú a obávam sa že ani mať nebudú . Jeden z nich bude sedieť na lavičke a na ihrisku budeme potrebovať niekoho typu Kroos resp Modrič z pred 5-10 rokov . Vini včera triet zjavne mentálne neustál ten tlak tribún a nedarilo sa na jeho pomery ani Judeovi. A tie striedania ? To je škoda písať …. V 60. Minute mali ísť hore okrem Modrića minimálne aj Diaz a snáď aj Güler a s Lucasom. Poslať ich tam na nadstavený čas zjavne nebolo najlepšie riešenie.

Reagovat
ciernyribiz

chvilu potrva kym sa hraci bez letnej pripravy dostanu do tempa. zacat trenovat tyzden pred zaciatkom sezony je masaker, Tchou, mendy valverde, carvajal, mbappe aj cama aj ked sa zranil maju toto vlastne pripravne zapasy. podla mna chyba od Carla ze ich vsetkych pcha do zakladu. Mal to rotovat arda, brahim, modric, ceballos. minimalne jeden vzdy v zaklade a ostatnym postupne pridavat minuty. len ze sam povedal ze s rotaciou zacne az ked zacne LM. takze cely august bude rovnaky zaklad.

Reagovat
Luka3enko

Hele nejsem fanoušek Realu, ale byl jsem teda včera překvapený ze sudích. V tv nebyly ani moc opakovačky, takže to píšu jak jsem to viděl, ale přišlo mi, že tam jako bylo pár hraničních zákroků na červené karty pro Mallorcu a pár možných penalt pro Real. Jak všude vždycky čtu, že se přepískává Realu, tak jsem si říkal, že tady by sudí ani nemusel moc čarovat a v klidu by si to obhájil.

Jmenovitě penalta, za jedno podražení ve vápně, zatažení bellinghama při rohu, kdy šlo vidět natažený dres a pak ruka (která mohla být u těla), červená za prošlápnutí kotníku Viniho a za jeden faul na Mbappého při úniku. Neříkám, že se to mělo pískat, ale překvapilo mě že vůbec neintervenoval VAR a ani tv neopakovala některé ty věci.

Reagovat
Well

No mě spíš překvapil ten hodne vlhký trávník, nevím jestli to tak zkreslovaly záběry kamer, ale přišlo mi, že to misty až zpomalovalo hru. Jestli to tak opravdu bylo, tak travnikar zaslouží uznání.

Reagovat
Laliga

Bolo to podmáčané, ktovie čo sa tam prehnalo pred zápasom, možno tam boli nejaké búrky. U spomínanej akcie s možným faulom na Mbappeho to bolo krásne vidieť, ako za sebou v tej rýchlosti zabúdal loptu, Vini takisto viackrát na to doplatil.

Reagovat
ciernyribiz

nic sa neprehnalo, travnik naschval pred zapasom a aj cez polcas polievali ako blazni. nakoniec im to pomohlo

Reagovat
Laliga

U zákroku na Viniho bolo hlavne vtipné ako vyletel tréner ako čert z krabičky, nasrdený že sa to vôbec pískalo Ruka tam nebola. Judea si nevybavujem, Mbappe bol súboj ktorý mohol pískať, pretože bolo evidentné že je rýchlejší a obranca robí všetko preto aby ho spomalil. Napokon mu ešte trafil aj nohu mám dojem, nechápem prečo ani len opakovačky poriadne nedávali, ťažko potom povedať či to bolo "málo na hvizd".

Ale vo všeobecnosti to nebolo nič hrozné. Včera to rozhodca zvládol pomerne dobre, keď uvážim na aké výkony sme v LL od arbitrov zvyknutý

Reagovat
Luka3enko

Ok, díky za odpovědi, jako la ligu sleduju jen občas. Respektive, jak jsem zvyklý teď, když běžela jen česká liga, že se každá kravina řeší VARem a rozhodčí jsou ultra přísní, tak to byl pro mě "kulturní" šok.

Co musím říct, že fakt miluju na la lize je ta okamžitá infografika během hry v real time během hry. To mají podle mě nejlíp zpracované ze všech lig co jsem viděl. Taková blbost, ale mně se to hrozně líbí.

Reagovat
wyqinac

to s tim Mbappem podle me vypadalo, ze prvni kontakt byl jeste pred vapnem a na cervenou to nebylo, takze se k tom var vracet nemohl

Reagovat
One-Real

Viděl jsem až 2 poločas, Rudigerova rozehrávka něco šílenýho, jen za těch 45 min minimálně 4x, spíš víc, nahrál soupeři

Reagovat
Vinci

Díky za posranej tiket kaspari na to se fakt nedalo koukat jak hrál Real. Věřím ze Joselu na hrotu místo mbappeho by fungoval lip

Reagovat
Jason_

erá galacticos, možu sa poraziť len sami ale su toho schopní ked neostanu v hlavach normálni

Reagovat
772jozef

Reagovat
Mateo16

Victor Roque ma dohodu s Sportingom na prestup 30 mega plus bonusy. Nič moc pre Barcelonu ale aspoň cashflow

Betis vstupuje do hry , peniaze nemáme ponúkame však hosťovanie v klube v boji o 4-6 miesto a bude hrať základ

Otázka na fanúšikov FCB chcete jeho predaj a už sa nevráti alebo hosťovanie a o rok je späť??

Za mňa FCB je na to extrémne financne zle a zoberie aj 30 mega aby mal ako taký cashflow ale bude to chyba

Reagovat
jitrnica

Embappe super pohyb bohužel Vinicius ukázkově ingoroval každé jeho náběh, servis po Messim, Neymarovi ,nebo Mařenovi bude mít o dva úrovně horší

Reagovat
Mateo16

Ďalšia bomba

Atletico za svoje úplne hlúpe nákupy Galleghera ide predať Rodriga Riquelmeho

Za 25 mega good job

Reagovat
Profesor Ikebara

Proč Carlo? Jen hrajte pořád stejně, mě se to líbilo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele