Mohli jsme dát pět gólů. Je to ponaučení, abychom venkovní zápasy hráli jinak, prohlásil Provod

29.08., 11:55
Aktuality
Lukáš Provod v souboji s Benjaminem Andrém z Lille. (© AFP)

Záložník Lukáš Provod litoval neproměněných šancí, kvůli nimž si Slavia nezahraje hlavní fázi Ligy mistrů. Pražané sice v domácí odvetě závěrečného 4. předkola porazili Lille 2:1, ale dvoubrankovou ztrátu z úvodního duelu ve Francii nesmazali. Sedmadvacetiletý český reprezentant novinářům řekl, že příště by jeho tým měl i venku hrát podobně jako v Edenu, kde soupeře zaskočil velkou intenzitou po celé utkání.

Nevymlouval se, cítil, že kdyby v prvním poločase hned v úvodní minutě proměnil šanci, mohlo se třeba aspoň prodlužovat. "Nevím, jestli to skočilo. Hřiště je na některých místech trochu měkčí. Přišlo mi, že mi spíše ujela stojná noha, ale na to se nechci vůbec vymlouvat. Měl jsem alespoň trefit bránu," řekl Provod. "Počítám to jako jednu z velkých šancí, které jsme měli proměnit. Vytvořili jsme si toho více než za poslední čtyři zápasy dohromady," doplnil.

Slávisté doplatili také na dvoubrankové manko z prvního utkání, které se hrálo ve Valenciennes. "Jeli jsme tam s jiným plánem, než jsme hráli teď doma. Tady jsme už věděli, že nemáme co ztratit. Kvůli tomu jsme je chtěli presovat a hrát hlavně ve vysoké intenzitě," prohlásil Provod.

"Zápasy doma nám celkově sedí. Přestože jsme prohráli o dva góly, tak máme v hlavě automaticky nastavené, že se to v Edenu dá zlomit. Viděli jsme, že to byla pravda. Mohli jsme dát pět gólů, takže je to pro nás velké ponaučení, abychom v zápasech venku hráli trochu jinak," uvedl rodák z Plzně.

Hlavní fáze Evropské ligy je pro něj důstojnou náhradou za nenaplněný sen. "Podle mě je to skvělý úspěch celého českého fotbalu, že jsme mohli vypadnout z play off a máme jistotu Evropské ligy. Je to parádní úspěch celého klubu," mínil Provod.

"Určitě by mi lépe zněla Liga mistrů. Na druhou stranu je to pořád splněný sen si zahrát Evropskou ligu. Těším se na její nový formát. Věřím, že do Edenu přivezeme velké zápasy a uspějeme v nich stejně jako v minulých letech. S tímto přístupem si zahrajeme Ligu mistrů za rok," věřil Provod.

Autor: ČTK

Komentáře (98)

Přidat komentář
delfin

Snad takhle, jako včera Slávie, bude hrát i Sparta v LM.

Reagovat
Profesor Ikebara

Doufám, že ne.

Reagovat
delfin

Definitivně positive?

Reagovat
Kluivert9

Ještě by tam Sparta tímhle stylem mohla něco uhrát...

Reagovat
DidusIneptus

Nechci! Chci, aby Sparta byla produktivní.

Reagovat
7kaka7

Tak jsem si pustil kousek toho údajného koncertu (sami Slávisté to označují jako nejlepší výkon za poslední roky) ...a klasika dlouhé nákopy dopředu, běhání, fauly (v prvních 10 min asi 5 faulů který zaváněli žlutou) problem dát si 3-4 přihrávky v řadě po zemi. Nastavení to samé, 2min z 5 balón ve vzduchu, a 2min na vlastní polovině. Tak jsem zase v klidu derby bude pravděpodobně zase nekoukatelná remíza a slávisté z toho budou vinit Spartu

Reagovat
Profesor Ikebara

S tvým komentářem by nesouhlasil pan Douděra. Ten po zápase tvrdil, že můžou porazit kohokoliv. Jako dali do toho vše, ale asi máš pravdu.

Reagovat
dede737

To jsou strasny kecy pochopim ze kdyz by jim dali bura ze tohle rekne, ale jestli muzes porazit vsechny tak proc ste nevyhrali v Lille? to je asi jako kdyz neudelas holku a budes ji tvrdit ze lepsiho v posteli nenajde

Reagovat
DidusIneptus

Kterej pan Doudera?

Reagovat
Lemond Laws

pustil jsem si kousek = hodnotím celý zápas

Reagovat
7kaka7

Pak se to přeneslo aspoň na zem? nejvíc zaznívalo, že Slavie měla brutální nástup do zápasu a drtivý tlak v závěru, tak mě to zajímalo a čekal jsem trochu víc než nákopy na Chorého nicméně ano, Zafeiris top

Reagovat
Bakary3

Jako žes čekal posledních 10 minut tiki-taka?

Reagovat
Lemond Laws

Tak asi v posledních 5 minutách dali břevno a mega tutovka Chytila a Juráska, nevím co by sis představoval jako větší tlak na konci...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Bakary3

A ještě to shazuje nakopy v nastavení, když honíš výsledek, to je solidní sračka

Reagovat
cr7sux

Reagovat
naheCZ

Všechno fauyi na útočné polovině při napadání. Tohle samé často dělají i top týmy (pamatuji si, že se to dost řešilo u City) a tam se to chválí...

Reagovat
Kucka

Rodri approves

Reagovat
mistr129

ten Douděrův na začátku si tedy mohl odpustit no

Reagovat
naheCZ

Holt děsná přemotivovanost, naštěstí neskončil jak Barák na EURU

Reagovat
doshcz

si prej dal dva redbully, tak to je tezky..

Reagovat
mistr129

při rozcvičce vypadal na víc než dva teda

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
delfin

Nikdo nebude nikoho vinit. Víš co je výborný, jaký zápasy čekají na týmy v pohárech. Hádej, kdo to bude mít o hodně snadnější?

Reagovat
PP

další idiot.. Vy tady snad máte hnízdo.

Reagovat
j_mrazik

Sparta to takhle hrála snad 30 let a najednou ti to smrdí? Vysokou lopatu jste měli na hrotu od nepaměti.

Reagovat
ACSeRw!n

jako mas samozrejme pravdu, ale fotbal se od te doby trosku zmenil, nemyslis ? anglicke tymy uz taky hrajou trosku jinak, nez na nakopy jako driv

Reagovat
j_mrazik

No ale v Anglii už taky většinou nehrajou Angličani, takže ten fotbal vypadá jinak.

U nás jsou spíš pořád místní hráči. Ale jo, v tomhle máš pravdu.

Reagovat
Pigeon

Velká impotence v útočné fázi, a to nemyslím jen zahozené šance. Dostat smysluplný míč do nebezpečných prostorů vypadal jak neproveditelný výkon ze strany Slavie. Také to rozptylování a brečení směrem k sudímu bylo zbytečné, hráči ztrácí soustředěnost a hrát se žlutou kartou je taky rozdíl. Viz. Bořil, který za své infantilní projevy dostal žlutou. Ale bojovali kluci, o tom žádná.

Reagovat
wiggum

Tak měli těch 5 gólů dát a nemuseli venku hrát jinak.

Reagovat
Rezignuj

Reagovat
Kucka

Reagovat
John Obi Mikel

On to byl dost dobrý výkon, místňáci tomu nerozumí, nebo to hodnotí bez sledování

Reagovat
kattos

Já doufám že už neuslyším ty řeči jak je Slavie nejlepší český tým. Hralí super ale prostě tohle je další zklamání

Reagovat
mistr129

Tak od doby co Slavii převzali Číňani byla pokaždé ve skupině evropských pohárů a za posledních 8 sezon včetně probíhající byla v Evropě 5x nejúspěšnější český klub

Reagovat
kattos

Jo, taky že jednu dobu Slavia byla nejlepší co naše liga měla.

Ale už tak 3 roky ne

Reagovat
mistr129

No já nevím, je to pořád hodně těsný souboj, za ty dvě předchozí sezony získala v lize v součtu o 2 body méně než Sparta, každý vyhrál jeden MOL Cup, a v Evropě loni Slavia o něco málo lepší (nepropadla do EL z LM, ale postoupila, plus vyhrála skupinu a skončila ve stejném kole jako Sparta) a předloni Slavia jasně lepší než Sparta.

Reagovat
kattos

A pak je tady Viktorka která vyhrála titul blíž než Slavia a v Evropě podobný. Slavie sice dokáže hrát hezky a ty výsledky nemá špatné, ale prostě Sparta je jasně výš

Reagovat
mistr129

Znovu, kde se promítá to, že je Sparta výš? Za dvě celé sezony a 5 zápasů z letošní k tomu, tedy za 75 zápasů, získala o 2 body víc.

Reagovat
kattos

Tím že vyhrála titul 2x za sebou? K čemu ti je to že má za ty sezony takhle bodově jinde? Sparta prostě umí ten titul urvat, Slavie s tím má očividně problémy když jim to před Spartou vzala trapná Viktorka.

To je přesně to o čem mluvím. Slavie má tady furt argumenty a takovou tu auru toho prostě týmu evrsopkému formátu ale pak nakonec skutek utek.

Přesně jako proti Lille, fotbal fajn, úspěch nebyl

Reagovat
mistr129

Ano, Sparta byla o ty 2 body lepší a titul po zásluze vyhrála, ale rozdíl je prostě 2 body z celkových více než 200, to je naprosto minimální.

A Slavia zase na rozdíl od Sparty (i Plzně) je každý rok minimálně ve skupině a v drtivé většině případů postupuje do jarní fáze. Sparta i v rámci těch posledních dvou let ve skupině KL chyběla.

Reagovat
delfin

V Lize nebo v pohárech? V lize je nejlepší ten kdo vyhraje titul, v pohárech je nejlepší ten, kdo dojde nejdál. Postup do LM bych přirovnal k čtvrtfinále EL.

Spokojen?

Reagovat
10

velkou část toho zápasu to byl fotbal jak někde ve Skotsku bez jakýkoliv fotbalovosti, jen vysoký nákopy na vysoký kopyto...nějaká kvalita od wingbacků, nebo i z křídel obecně, mi tam dost výrazně chyběla

Reagovat
j_mrazik

Tak od nás více než slušný ten střed zálohy, kdy jsme je skoro do ničeho nepustili. Jinak to bylo spíš ubojovaný. Bohužel máme buď hlavně bojovníky a nebo hlavně techniky. Kombinaci máme snad v Dorleym a Zafeirisovi. Zbytek je buď a nebo.

Reagovat
10

je to škoda, stačilo by jedno gólový křídlo...včera jsem si říkal, že s Olayinkou byste postoupili

Reagovat
j_mrazik

Jo, to je dost možný, ale zase by toho možná tolik nevybojoval jako perníkovej Douděra. I když Olayinka uměl oboje, to je fakt.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Po dvaceti letech postup do LM a furt nezvladat to, asi gen ACS

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

těším se, až dostanou Lille v hlavní fázi a vytřou si s nima, aby věděli, že to je opravdu těžký soupeř a ne jako Malmö

Reagovat
PBLead

Reagovat
verv

a bude to karma za vysmívání se Tvrdíkovi

Reagovat
delfin

Takže je určitě dostanete?

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Coutinho10

tentokrát za shazování kvality Lille, že Malmö bylo prý těžší soupeř....

Reagovat
verv

A to tady jako někdo říkal, nebo se to děje jenom v tvojí hlavě?

Reagovat
Bakary3

Tvl nechte toho... Co je to zas za kecy...

Reagovat
Coutinho10

tak ať neshazují náš výkon...

Reagovat
Lemond Laws

kup si kapesníčky a dej si pauzu od EF

Reagovat
Coutinho10

akce => reakce, víc bych to nepitval

Reagovat
Lemond Laws

reakce moc nezvládáš poslední dobou

Reagovat
Coutinho10

zkusím se od toho víc odprostit, protože to stejně ve většině případů nikam nevede

Reagovat
Coutinho10

vyznělo to ostřeji, než jsem chtěl

Reagovat
verv

ten by to potřeboval jako sůl. Oboje.

Reagovat
Coutinho10

ale no tak...

Reagovat
kilobyte

Nelíbí se vám vlastní medicínka?

Reagovat
delfin

Kdy má být los?

Reagovat
kilobyte

My ho máme dneska v 18:00. Vy zítra.

Reagovat
delfin

Dík.

Reagovat
Coutinho10

rozebrali jsme ve vlákně níž, jedno stačí

Reagovat
PBLead

Reagovat
Bakary3

Takový se vždy najdou, tak se jim mužem vysmát, když je to na místě a hotovo

Ale fakt nevím, že by tady někdo říkal, že Malmo je těžší.

Reagovat
Coutinho10

j, radši jednoduše smajlíka než se s nima pouštět do nekonečných diskuzí, který nikam stejně nevedou

možná ne úplně napřímo, hledat se mi to už nechce, ale bylo víc komentářů, který asi nevzali, že jsme reálně zhodnotili kvalitu Malma, ale pryč od toho

Reagovat
El Cid z City

Dost by situaci usnadnilo, kdyby někteří slávisti pochopili rozdíl mezi mistrovskou a nemistrovskou častí, pak by skončily ty řeči, že Sparta měla šteští na los.

Reagovat
Coutinho10

neboj, to my víme, nicméně i tak porovnání se neubráníš

Reagovat
El Cid z City

Dost slávistů v okolí to nevědělo, proto.

Reagovat
Coutinho10

aha, jako jsou lidi, pro který to je asi moc informací a nechtějí si zjišťovat info, jak to je, pokud to neví, ale spíš bych čekal teda pár jedinců, protože takto to je už dost let

Reagovat
Cottage

Vždyť to nikdo netvrdí. V úterý tady jeli Slavisti, že Malmö i Sparta hrajou hrozně a jakou mají smůlu, že dostali zrovna Lille, což měli pravdu, ale Spartě to prostě na postup stačilo, uhráli to, až na jednu chybu v obraně s přehledem.

Včera hrála Slavie výborně, Lille to totálně podcenilo a pak už se do toho nedostali, bohužel chybělo málo a Slavie by šla dal.

Na druhou stranu ani vteřinu toho zápasu nebyla v pozici, kdy by postupovala nebo aspoň vyrovnala. Na to reagujou Sparťani, že to tak dobré od Slavie nebylo a že Lille hralo na úrovni Malma, což je nesmysl, ale to že si frajeři z Lille mysleli, že maj nahráno je prostě fakt. Nastoupili jak k pratelaku.

Reagovat
Coutinho10

právě směrem k té tvojí předposlední větě se vracím, že to je nesmysl, že Lille je na úrovni Malmö nebo tak jako hrálo tak, ale ne proto, že by bylo na jejich úrovni, ale že jsme je k tomu donutili....jak k tomu oni nastoupili, to je jejich věc, ale srovnávat je kvalitou s Malmö je nesmysl

a ti, co si to myslí, že měla Sparta těžkýho soupeře, tak to poznají ve skupině, co to znamená těžký soupeř

Reagovat
Cottage

S tebou je to teď ale těžké, pro tebe co udělá Tvrdik, Slavie nebo Slávisti je svaté a nedělají, neříkají nebo se nechovaji taky někdy úplně jak debilove, stejně jako třeba někdy Spartani

Reagovat
Coutinho10

tak stadión Eden = ráj = posvátný místo, takže to je svatý, takže to ti nebudu rozporovat

jinak samozřejmě, i u nás je pár jedinců, co nejsou nejostřejší tužky, i tu na EF jednu takovou kontroverzní postavičku v posledních týdnech máme, takže ne vše je zalité sluncem no

Reagovat
kilobyte

Takže jste vypadli kvůli karmě, protože jste shazovali kvality Malmö?

Reagovat
Coutinho10

my jsme neshazovali Malmo, my jsme jenom reálně zhodnotili jejich kvalitu, která byla neporovnatelně horší než jsme od nich byli zvyknutí

...samozřejmě, neměli jste to zadarmo, museli jste předvést dobrý výkon, ale nemuseli jste se nějak rapidně přetrhnout, jako jsme museli my

Reagovat
kilobyte

Reálná kvalita je, že jeden z toho zápasu bude hrát LM. Takže kecy typu, že ani jeden tým nemá na LM, není zhodnocení kvality, když tu LM jeden bude hrát.

Vy jste se hlavně museli přetrhávat, protože jste posrali první zápas. Sparta hrála dobře už první zápas, tak se nemusela nikam honit.

Reagovat
Coutinho10

pokud se bavíme teď o vašem zápase s Malmö, tak já netvrdil nebo netvrdím, že na LM nemáte....nevím, jestli někdo od nás něco na tento způsob psal, klidně dej příklad, ale nejsem si toho vědoměj...jediný, co tak já psal a i ostatní, že Malmö bylo slabý, čili vás neprověřilo natolik a cestu do LM vám usnadnilo, za tím si stojím

Jo, souhlas, 1. zápas se výsledkově nepovedl, tušil jsem hned, že je obrovská škoda, že jsme neprohráli pouze o gól, ale i tak bylo blízko ten postup udělat

ještě k vám v Malmö, ano, měli jste nahráno, ale z toho důvodu, že trochu štastný góly, hlavně ten 1. a impotence Malmö, který doma hodně zklamalo a potvrdilo to, co jsme tvrdili, že vám ta cesta do LM byla hodně ulehčena, což není samozřejmě vaše chyba, uhráli jste si to, jste tam, my ne

Reagovat
kilobyte

A to je ono. Malmo bylo slabé, hodně nám to usnadnilo a měli jsme štěstí. Zatímco vy jste přejeli silné Lille a vypadli jste jen kvůli smůle.

Malmo sice nemá kvality jako Lille, ale nevypustilo ani minutu. V obou zápasech v obraně zdvojovali a šli do každého souboje naplno. To že se do ničeho nedostali je i zásluhou obrany Sparty (hlavně koncentrace) a ne jen tím, že neměli kvalitu. PAOKu dali gólů dost.

Lille přijelo do Prahy skoro jako na výlet a mysleli si, že už postup mají jistý a nic se nemůže stát. Do soubojů skoro nechodili a v hlavách už asi měli zápas s PSG. Osobně mě dost překvapilo, jak k tomu přistoupili. Myslel jsem, že to pro ně bude zápas podzimu. Ale dost to podcenili.

Reagovat
Freedo

Tohle je tradiční kilobyte nesmysl. "Malmo šlo do každého souboje naplno a Lille do soubojů skoro nechodilo". Ve skutečnosti dle statistik na flashscore mělo Lille 15 tackles (Malmo 13), 19 clearances (Malmo 14) a jen o jeden faul méně (Lille 15 a Malmo 16).

Reagovat
kilobyte

Nevím, jak to počítají. Ale třeba na sofascore má Malmo 14 tackles a Lille 10. Ono už z logiky toho, že Malmo potřebovalo útočit a hrálo více na míči, tak by mělo mít o dost menší číslo než Lille, který bránilo náskok.

Ve výsledku když vypustíš jeden souboj, tak tě stejně za chvíli bude čekat jiný. Takže to nejde odehrát bez souboje, ale pokud ses na ten zápas díval, tak jsi musel vidět, že hráčům Lille se do těch soubojů nechce.

Reagovat
Kluivert9

A Slavia by v EL mohla přejet Malmö

Reagovat
Coutinho10

na to bych se upřímně těšil, ať je to fér

Sparta - Lille, Slavia - Malmö

Reagovat
10adam

Kapesníček?

Reagovat
jackinho10

Reagovat
naheCZ

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Salfovic

Po trapnejch devatenácti, posrali to jak u titulu

Reagovat
Losinho

Udělali velkej úspěch, tak si rovnou i kopnou všude okolo. Stejně jako po titulu snad po 10 letech.

Tyhle neúspěšný týmy to tak mají.

Reagovat
Sigma Olomouc

Musíme proměňovat šance.

Reagovat
DidusIneptus

Že jste mohli dát pět gólů? Nemohli! Jelikož jste kopyta v zakončení!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele