Modernizace stadionu brněnské Zbrojovky bude zatím skromnější, než bylo v plánu

12.07., 13:43
Aktuality
Městský fotbalový stadion Srbská (© FC Zbrojovka Brno)

Plánovaná modernizace stadionu v brněnské Srbské ulici, kde hraje Zbrojovka Brno, bude zatím o něco skromnější. Místo investice za 80 až 90 milionů korun zahrnující kromě jiného zastřešení několika sektorů nyní město počítá s úpravou za 20 milionů korun. Týká se výhradně technologického vybavení stadionu. Snahou je oslovit více možných zhotovitelů, řekl dnes ČTK mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek.

Radní města v lednu schválili zadávací řízení na zhotovitele, jenž zajistí projektovou dokumentaci i stavební úpravy zahrnující zastřešení sektorů, nové sedačky, osvětlení i ozvučení. Práce měly po etapách trvat do roku 2026. V květnu nicméně vedení města zadávací řízení zrušilo, neboť se přihlásil jediný zájemce. Následně město projektovou i zadávací dokumentaci revidovalo. Nové zadávací řízení na technologické vybavení areálu schválili radní ve středu.

"Týká se výhradně technologického vybavení stadionu. Nezahrnuje zastřešení hlavní tribuny ani dalších sektorů včetně toho pro hostující fanoušky. Oproti původnímu záměru chybí rozšíření plošiny pro televizní kamery, vybudování vjezdu ze Srbské ulice, ošetřovna pro diváky i soustava mobilních buněk se zázemím pro hráče, delegáty, rozhodčí či novináře," sdělil Poňuchálek.

Město nyní zvlášť soutěží technologickou část se záměrem pokusit se tím přispět k rozšíření okruhu potenciálních dodavatelů. Nové zadávací řízení zahrnuje modernizaci všech vstupů pro veřejnost, které mají turnikety se systémem kontroly lístků. Dále je v plánu renovace ozvučení uvnitř i vně stadionu s připojením na nezávislý zdroj elektřiny či instalace nového umělého osvětlení. Práce mají být hotové do léta 2025 a město odhaduje, že budou stát 20 milionů korun.

Stadion je nutné modernizovat, aby vyhovoval aktuálním standardům Fotbalové asociace České republiky a Ligové fotbalové asociace. Jestliže by areál certifikací neprošel, nemohl by hostit zápasy první ani druhé ligy či mezinárodní utkání. "Aby stadion splňoval všechny podmínky, bude nutné postupně provést také další úpravy, které v aktuálním zadávacím řízení zahrnuty nejsou," doplnil Poňuchálek.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Dron

komedie

Reagovat
vceradnesazitra

Koupí nové koše na odpadky, to stačí

Reagovat
Greny

Stačilo by kdyby tekla teplá voda bylo dostatek mýdla na WC aby sis mohl umýt ruce

Reagovat
vceradnesazitra

Teplá voda bude 2053

Reagovat
wwwx

Stačí napojit pisoáry na kohoutky a teplé vody bude habaděj.

Reagovat
kasparko

To mi pripomina kdyz jsem jako dite hral Roller coaster tycoon a lidi zacali picovat, tak jsem tam hodil par kosu a smetaku a bylo dobre

Reagovat
LyEX

a projekt manažér bol bratranec? Nekompetentní ľudia fakt akože máš k dispozicii z iných projektov alebo zo zväzu k dispozícii podklady, na základe ktorých vieš zadávať zakázku a podať návrh na začatie konania, ale nie dodatočne zistíš, že v podkladoch nemáš polovicu veci

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kepy_FCB

o

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Tlustej Pedro

Tak hlavně, že bude hala za 6 Za 6 se dá postavit fotbalový stadion, hala i Švancarova socha ze zlata v nadživotní velikosti.

Reagovat
didosh

Ty pičo to je fakt možné jen v Brně...

Reagovat
Axelrose

Začíná se nám rýsovat nový seriál, tentokrát z Brna.

Uvidíme, jestli se to protáhne stejně dlouho jako v HK a jestli bude po letech výsledek alespoň tak povedený, jako ten Hradecký

Reagovat
John Obi Mikel

Tvl to není skutečné jméno

Poňuchálek

Chudák musel zažívat ve škole peklo

Reagovat
Moshe Dajan

Vaňková je opravdu gigantická kurva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele