Mladík Camarda se stal profesionálem, AC Milán s ním podepsal tříletou smlouvu

20.07., 19:15
Aktuality
Francesco Camarda (© AFP)

Álvaro Morata včera přestoupil z Atlética Madrid do AC Milán a v kabině Rossoneri by se měl potkávat i s Francescem Camardou (16), talentovaný útočník dnes podepsal svůj první profesionální kontrakt.

"AC Milán oznamuje, že Francesco Camarda podepsal svou první profesionální smlouvu. Nadále bude vyrůstat v mládežnickém týmu a v klubu zůstane do 30. června 2027," stojí v oficiálním prohlášení.

Camarda dominuje v mládežnických týmech, na svém kontě má přes 400 branek a do historie se zapsal koncem listopadu. Tehdy nastoupil na poslední minuty souboje s Fiorentinou a ve věku 15 let a 260 dní se stal nejmladším hráčem, který kdy okusil Serii A, o několik dní později si připsal druhý a zatím poslední start.

Je to skvělý kluk, velmi dobře přistupuje k tréninkům a my čerstvou krev potřebujeme. Je velmi mladý, na tento věk ale zároveň neskutečně vyspělý. Máme z něho velkou radost. Já sám bych vlastně mohl být jeho dědečkem..." říkal nyní již bývalý trenér AC Milán Stefano Pioli.

Camarda má hodně nabitý rok, patří do mládežnických reprezentací Itálie a s tou do sedmnácti let začátkem června vyhrál mistrovství Evropy. K titulu přispěl čtyřmi góly a daří se mu i na probíhajícím šampionátu hráčů do devatenácti let, kde skóroval už dvakrát.

Autor: Tomáš Pavlík / acmilan.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Mass

Doufám že jednou bude top, jeho příjmení by byla zajímavá záležitost pro české komentátory.

Reagovat
Mass

Doufám že jednou bude top, jeho příjmení by byla zajímavá záležitost pro české komentátory.

Reagovat
HV

Vlášek se už těší

Reagovat
Kejza

jasnej Čamrda

Reagovat
1899-1995

Konečně dobrá zpráva, ale ten dnešní přátelák s Austrií byl pain.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
JackDaniels.

Veľmi rad by som videl hráča ktory by sa vysvihol v svetovu špičku a stal sa dlhoročnou ikonou AC. Tak ako v minulosti Maldini a ini. To proste k AC patri, celkovo k talianskemu futbalu. Preto ma vtedy Donnarumma nasral. Camarda by bol super, aj ked uz tazko veriť v take nieco..

Reagovat
milanista9

O Dollarummovi ještě uslyšíme až se ho PSG bude chtít zbavit.

Reagovat
Raffaello

Zbavit? Určitý zájem už teď jde ze City, protože budou nahrazovat Edersona mířícího k velbloudům. Nemyslím si, že by se ho PSG "chtělo zbavit". Naopak na něm můžou vydělat. Navíc jsem nezaznamenal, že by s ním byli jakkoliv nespokojení.

Reagovat
milanista9

Zbavit jsem myslel samozřejmě prodat dokud má hodnotu a dokud má smlouvu. Ten trend, že odcházejí jako volní hrači, kluby rádi nemají. No nemyslím si, že by u PSG byli nespokojeni ale pro ně to je jen investice nic víc, když slouží tak dobré ale klidně přivedeme podobného hráče, který prodá víc dresů. Pokud o něj stojí City tak bych se divil kdyby do toho nešel, protože co v PSG třeba za tři roky? Byl bych hodně překvapenej kdyby PSG vyhrálo LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele