Slavia porazila Rapid Vídeň. Další nezdary mají na kontě Baník Ostrava, Slovácko a Pardubice

06.07., 16:07, aktualizováno 06.07., 21:03
Aktuality

Hráči pražské Slavie zvládli vítězně i druhé přípravné utkání na soustředění v Rakousku. Po středeční výhře nad Slaskem Wroclaw porazili v Bad Leonfeldenu výběr Rapidu Vídeň. Hráči Mladé Boleslavi porazili doma druholigovou Jihlavu a vyhráli i páté přípravné utkání před novou sezonou. Slovácko zakončilo soustředění ve Slovinsku porážkou na hřišti Olimpije Lublaň.

Všechny branky Pražanů daly nové tváře v přípravě prvního týmu. Skóre otevřel v 18. minutě navrátilec z hostování Fila, ke kterému propadl na zadní tyč Masopustův centr. V 56. minutě zvýšil po individuální akci Vorlický a v závěru přidal pojistku Chaloupek, jenž stejně jako Fila hrál ještě v minulé sezoně za Teplice.

"Za mě dobrý výsledek s týmem, který má zvuk. I když to byl vyrovnaný zápas, dostávali jsme se dobře do šancí a soupeře do tolika příležitostí nepustili. Je to vlastně moje první nula ve Slavii, moc mě to těší. Nějakou práci jsem měl, a to především ve druhé půli, když jsme hráli v deseti," zhodnotil pro klubový web brankář Antonín Kinský.

Slavii čeká v Rakousku ještě úterní duel s Podbrezovou, u níž dnes nečekaně skončil na vlastní žádost český trenér Roman Skuhravý, a 13. července zápas se Žilinou.

Přípravné utkání v Bad Leonfeldenu (Rakousko):

Slavia Praha - Rapid Vídeň 3:0 (1:0)

Branky: 18. Fila, 56. Vorlický, 88. Chaloupek.

Sestava Slavie:

I. poločas: Kinský - Chaloupek, Ogbu (41. Halinský), Bořil - Masopust (41. Trédl), Prebsl, Dominik Pech, Diouf - Jurečka, Fila, Wallem.

II. poločas: Kinský - Halinský, Konečný, Chaloupek - Trédl, Bužek, Zmrzlý, Diouf - Botos (89. Dominik Pech), Van Buren, Vorlický (82. Prebsl). Trenér: Trpišovský.


Mladá Boleslav brzy prohrávala po gólu Chytrého. V 34. minutě ale srovnal výstavní trefou Ladra a čtvrthodinu před koncem dokonal obrat účastníka kvalifikace Konferenční ligy střelou na zadní tyči Kušej.

"Hrálo se v úporném vedru, ale kluci to dobře odpracovali. Soupeř hrozil z brejků a nám moc nefungovala hra v poslední třetině hřiště, takže to nebylo snadné. Nakonec jsme ale zaslouženě otočili výsledek, což nám zase trochu zvedne sebevědomí," řekl pro klubový web asistent trenéra Mladé Boleslavi Jan Jelínek.

Přípravné utkání:

FK Mladá Boleslav - Jihlava 2:1 (0:1)

Branky: 34. Ladra, 74. Kušej - 17. Chytrý.

Sestava Mladé Boleslavi: Trmal (46. Lichtenberg) - Kostka, Suchý (62. Donát), Králik (62. Poulolo), Fulnek (46. Kadlec) - Mareček (62. Sakala), Matějovský (62. Fila) - Langhamer (79. Mašek), Ladra (62. Kušej), Mašek (62. Stránský) - Vojta (46. Jawo, 52. Buryán). Trenér: Holoubek.


Slovácko nezvítězilo ani ve třetím utkáním pod vedením nového kouče Romana Westa. V Lublani proti domácí Olimpiji drželi hosté po poločase bezgólový výsledek, třetí tým uplynulé sezony slovinské ligy ale rozhodl třemi brankami v závěrečné půlhodině. Za celek z Uherského Hradiště se prosadil v závěru pouze Kozák, čerstvá posila ze Sparty.

Přípravné utkání:

Olimpija Lublaň - 1. FC Slovácko 3:1 (0:0)

Branky: 57. Florucz, 80. Motika, 88. Kojič - 87. Kozák.

Sestava Slovácka: Heča - Reinberk (45. Petržela), Hofmann (69. Holásek), Vaško - Blahút, Trávník (69. Novotný), Kohút (45. Křišťan), Doski (58. Sinjavskij) - Havlík (69. Kozák), Azevedo (58. Juroška) - Vecheta (45. Kvasina). Trenér: West.


Ani Ostravané nezlomili výsledkové trápení během letní pauzy. V polské Opalenici prohrávali s Widzewem po proměněné penaltě bývalého libereckého útočníka Rondiče. Další gól přidal Shehu, Baník jen snížil zásluhou Tanka. Slezané prohráli počtvrté v řadě a nezvítězili v přípravě ani na šestý pokus.

"Je to další porážka, ale už to mělo větší dynamiku. Ještě nám někdy vázne kombinace a součinnost, často nám chybí krok. Máme dva týdny do začátku ligy, abychom to vyladili," uvedl asistent trenéra Ostravy Michal Šmarda.

Přípravné utkání v polské Opalenici (hráno 4x30 minut):

Baník Ostrava - Widzew Lodž 1:2

Branky: 79. Tanko - 24. Rondič z pen., 73. Shehu.

Sestava Ostravy:

I. polovina zápasu: Letáček - Juroška, Chaluš (47. Lischka), Frydrych, Kpozo - Buchta (47. Rusnák), Kubala, Boula, Šín (47. Grygar), Ewerton - Prekop.

II. polovina zápasu: Markovič - Fukala, Uchenna, Lischka (91. Pojezný), Šehič - Rusnák (91. Šudák), Klíma, Grygar (91. Nogha), Holzer, Adediran - Tanko. Trenér: Hapal.


Olomouc si poradila s druhým slovenským soupeřem po sobě. Po středeční výhře nad Trenčínem dnes zařídili triumf 2:0 nad Žilinou Spáčil s Navrátilem.

Přípravné utkání ve Slatinicích (Olomoucko):

Sigma Olomouc - Žilina 2:0 (1:0)

Branky: 29. Spáčil, 81. Navrátil.

I. poločas: Stoppen - Hadaš, Dohnálek, Elbel, Sláma - Spáčil, Breite - Mikulenka, Zorvan, Šíp - Kliment.

II. poločas: Stoppen - Hadaš (70. Zifčák), Dohnálek, Matys, Sláma (70. Elbel) - Breite (70. Pospíšil), Spáčil (80. Zorvan) - Mikulenka (70. Šíp), Zorvan (70. Fiala), Navrátil - Kliment (70. Juliš). Trenér: Janotka.


Jablonec si po dvou prohrách na závěr soustředění v Itálii zastřílel proti Wackeru Innsbruck ze třetí rakouské ligy. Při vítězství 7:0 se dvakrát trefili Jan Fortelný s Dominikem Hollým. Severočeši zdolali Wacker bez jednoho dne znovu přesně po roce, loni vyhráli 2:0.

Přípravné utkání ve Valsu (Itálie):

FK Jablonec - Wacker Innsbruck 7:0 (4:0)

Branky: 1. a 63. Fortelný, 39. a 45. Hollý, 34. Tekijaški, 65. Puškáč, 67. Alégué.

Sestava Jablonce: Fendrich (46. Hanuš) - Martinec (46. Cedidla), Tekijaški, Hurtado (46. Souček) - Slávik, Beran, Nebyla (46. Čanturišvili), Polidar - Kanakimana (46. Alégué), Hollý (46. Puškáč), Fortelný. Trenér: Kozel.


Bez porážky zůstávají v přípravě i Hradec Králové a pražská Dukla. Východočeši zvítězili 2:0 nad rezervou Sparty, trefili se Juliš a Klíma. Díky brzkým brankám Zeronika a Šebrleho uspěl stejným výsledkem i nováček nejvyšší soutěže Dukla, která zdolala jiného druholigového soupeře Chrudim.

Přípravné utkání v Lysé nad Labem (Nymbursko):

Dukla Praha - Chrudim 2:0 (2:0)

Branky: 2. Zeronik, 20. Šebrle.

Základní sestava Dukly: Hruška - Doda, Holiš, Peterka, Matoušek - Šebrle, Hora, Barac, Vošnjak - Zeronik, Matějka. Trenér: Rada.

Přípravné utkání v Písku:

FC Hradec Králové - Sparta Praha B 2:0 (1:0)

Branky: 16. Juliš, 89. Klíma.

Sestava Hradce Králové:

I. poločas: Vízek - Čech, Čihák, Spáčil - Harazim, Kodeš, Kaštánek, Horák - Juliš, Hais, Pilař.

II. poločas: Zadražil - Klíma, Čech, Holovackij - Čmelík, Dancák, Pudhorocký, Krejčí - Mihálik, Koubek, Vlkanova. Trenér: Horejš.


Pardubice podlehly 1:2 Fürthu z druhé německé ligy a nevyhrály pod trenérem Saňákem ani ve čtvrtém přípravném duelu. Za Východočechy se prosadil pouze v první půli osmnáctiletý obránce Jindra.

Přípravné utkání v Baiersdorfu (Německo):

FK Pardubice - Greuther Fürth 1:2 (1:1)

Branky: 44. Jindra - 41. Futkeu, 57. Giesselmann.

Sestava Pardubic: Budínský - Mareš, Jindra (60. Koukola), D. Šimek, Surzyn - Vacek (60. Kalabiška), Solil, Míšek (60. Darmovzal) - Brdička (60. Huf), Patrák (60. S. Šimek), Zlatohlávek (65. Yahaya). Trenér: Saňák.

Autor: ČTK

Komentáře (38)

Přidat komentář
Coutinho10

od 17:00 hrajeme další přátelák, tentokrát s Rapidem Vídeň

sestava: https://pbs.twimg.com/media/GRzvFxWXkAAfMPP?format=jpg&name=large

živě tu: https://www.youtube.com/watch?v=kwE5wCkgU70 (studio už od 16:40)

Reagovat
Pablos

dík asi mrknu... než začne další ČF

Reagovat
Coutinho10

nz 1. poločas stíháme v poho

ten 2. poločas asi na tabletu a Anglii v TV

Reagovat
Pablos

Houšťa v přáteláku

Reagovat
Coutinho10

rozhodčí se s ním moc nemazal no

nicméně takto by rozhodčí měl reagovat, máš kecy, žlutá, máš další kecy, další žlutá a čau

Reagovat
Pablos

Reagovat
Mass

Mnohem lepší zábava než koukat na ty unavený "mistry" z Anglie a Švýcarska.

Reagovat
Mass

To je divoch

Reagovat
Mass

Reagovat
Coutinho10

ach jo, Staněk zraněnej, minule Zafeiris a teď pár minut před poločasem střídal Ogbu

Reagovat
Mass

Co sem četl, ten Zafi bohužel na měsíc out. Zase má Tvrdík o něco větší motivaci udělat toho Chama.

Reagovat
Coutinho10

j, ty zranění nám nehrajou do karet a to ještě nevíme, jak vážný bude ten Ogbu

j, toho Chama musíme

Reagovat
Coutinho10

Vorlický hezky vyřešeno

Reagovat
Coutinho10

v přáteláku pro Dioufa 2. žlutá za pozdě vhozený out

rozhodčí na nás asi po Houštovi trochu zasednutý

Reagovat
Mass

Lepší když jí dostal takhle v přáteláku než pak v mistráku, snad si na podobný věci dá pozor.

Reagovat
Coutinho10

+ je fakt, že není jeho první, ale jako přišlo mi to hodně přísný, nepřišlo mi, že by mu to trvalo nějak extra dlouho, aby za to musel dostat druhou žlutou, ale budiš poučení

Reagovat
Axelrose

Nechci tu s tebou nějak polemizovat, ale kdyby se za tohle dávali karty v naší lize, tak jí nikdo nehraje.

Reagovat
Mass

Jasně, já snad ani nevim, jestli je to podle pravidel na kartu. A pokud to tak je, radši bych třeba udělal pravidlo, že pokud hráč do 10 vteřin nevhodí balon, tak o něj přijde. V přáteláku pak dávat karty za zdržování je nesmysl, tam se podle mě chtěl rozhodčí jen pomstít, že mu předtim Houštecký nadával.

Reagovat
Axelrose

Též si myslím.

Reagovat
Fakt

Baníček ladí formu na Evropu

Reagovat
Mass

Reagovat
ratusek

Baníček zkušeně

Reagovat
Kepy_FCB

Hapal ty to vedeš ty to vedeš

Reagovat
Nuno čomes

Já absolutně nechápu, co si tam od toho slibují mám pocit, že to bude absolutně pruser.

Reagovat
ratusek

Zatím to vypadá tak, že bude následovat přesně to, co tady kritici Hapala psali minulou sezonu. Ale uvidíme, třeba mávnutím kouzelného proutku se to během 2 týdnu změní a Klokana s Jabloncem porazíme

Reagovat
Nuno čomes

To jsi optimista. Stabilní výsledky prostě Hapal neměl a Evropa je dílem náhody a nekvality ostatních. Kór po těch výsledcích doma, šílenost.

Stopeři Frydrych, Lischka a Chaluš moc optimismu nedodají. Toho nového neznám a paradoxně jediný stoper (Pojezný) s potenciálem ke zhodnocení nehraje

Reagovat
ratusek

Nezbývá mi nic jiného než být optimista

Že nás dílem naprosté náhody a války mezi kriplama, Hapal dostal do Evropy bylo to nejhorší, co se mohlo stát s ohledem do budoucna. Na druhou stranu nic lepšího než Svědíka neseženeme a ten k nám nechtěl, tak musí holt zůstat Hapi. A budeme to trpět počítám tak do března, kde už to LM neokecá a bude ho muset vyrazit.

Avšak ten boj o TOP6 (a výš) musí dát Hapi i letos, protože tam je rozložená Sigma, Liberec na začátku nové éry, Slovácko s novým kádrem a trenérem, a Boleslav je Boleslav. A Hradec už asi nebude mít formu, jakou měl na konci. Takže to letos bude asi zase souboj kriplů.

Reagovat
Nuno čomes

Do puntíku

Reagovat
icemike

Vyhrávat v přípravě umí každý...

Reagovat
Coutinho10

OT: Fantasy miniliga EF pro Chance Ligu 2024/25 na sport.cz jako loni je tu

Ahoj, už za necelé 2 týdny v pátek 19.7.2024 od 19:00 začíná úvodní zápas nové sezony.

Založil jsem opět naší Eurofotbal.cz miniligu na stejným místě jako loni, takže kdo s náma hrál loni a bude chtít hrát znovu nebo kdo nehrál a bude chtít s náma hrát, tak je to pro všechny od teď přístupný.

Jediný co poprosím, tak pokud to půjde, pojmenujte prosím svůj tým dle vašeho nicku / loginu tu z EF nebo nějak podobně tak, aby bylo lépe rozpoznatelný o koho jde.

Nicméně v této otevřené lize pro všechny to není nutná podmínka pro vstup, spíš jenom prosba.

odkaz na vstup: https://www.sport.cz/p/fantasy/1-fotbalova-liga/souteze/623

Reagovat
Pablos

A to nemůžu něják navázat na minulej ročník ? Jako takhle... chci zase k nám do EF ...ehm ehm... toho jiného EF

Reagovat
Coutinho10

jj , tam je podmínka jako loni viz info v tý fanta diskuzi, takže pojmenuj svůj tým přesně podle EF nicku a miniligu najdeš pod totožným názvem jako loni

Reagovat
Pablos

Jo to je jasný... to mám a už tam jsem. Ale měli jsme loni... nechci to říkat nahlas víš jak ...ještě mrk mrk ještě něco

Reagovat
Coutinho10

jj máš tam novou zprávu, tak mrkni

Reagovat
Pablos

jj

Reagovat
Coutinho10

jinak bohužel, všechny miniligy a i týmy z loňska smazali, takže ligy i týmy se musejí zaklád úplně od znova

Reagovat
Pozor skluz!!!

Výsledky v přípravě jsou irelevantní.

Reagovat
Keeper117

Ten Vorlický je úžasný futbalista. Len dúfať, že mu už vydrží zdravie. Keď áno, tak bude len málo lepších hráčov v Českej lige.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele