Mladá Boleslav změnila majitele, Trunda převzal majoritní podíl po Dufkovi

28.06., 16:45, aktualizováno 28.06., 17:02
Aktuality
Městský stadion v Mladé Boleslavi (© Mladá Boleslav)

Mladá Boleslav změnila majitele, nový prezident klubu David Trunda převzal majoritní podíl po Josefu Dufkovi. Středočeský klubu to uvedl na svém webu. Převod 51 procent akcií se uskutečnil po čtvrtečním jednání představenstva a valné hromady. Trunda dosud působil v klubu jako generální ředitel.

Dlouholetý prezident Dufek vlastnil majoritní balík akcií prostřednictvím společnosti Gema MB. Teď se ho definitivně vzdal. Dalšími akcionáři zůstávají město (34 procent), firma Realstav (11) a spolek FK Mladá Boleslav (4). Zároveň se také obměnilo představenstvo.

Trunda je nejen novým prezidentem, ale také předsedou představenstva. S Dufkem v poslední době jednal i někdejší předseda fotbalového svazu František Chvalovský. V minulosti již projevil zájem o Slavii nebo Plzeň, zjišťoval také situaci kolem Českých Budějovic nebo Karviné. V případě, že by se ve městě automobilů dohodl, hodlal tam přivést i bývalého sparťanského a reprezentačního trenéra Jozefa Chovance.

Vývoj však nabral jiný směr. Trunda v květnu svolal mimořádné představenstvo, kritizoval nejvyšší vedení a nabídl i svou rezignaci. Přijata nebyla, teď se klubu sám ujal jako majitel. Bývalý generální ředitel fotbalové Slavie působil také v hokejové Kometě Brno nebo v golfu. Dlouhodobě je spojován s podnikatelem Jiřím Šimáněm, který měl letos údajně o vstup do Boleslavi také zájem.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Pablos

Má prachy ? Předtím to chtěl nějákej pracháč, to asi nebude on co ?

Reagovat
thewall

Díval jsem se na OR a má tam jednu firmu o ničem. Možná si na koupi klubu vydělal v managementu Slavie? Plus na LI je vidět, že má/měl prsty v tenisu a golfu. Nebo před x lety nakoupil hromádku bitcoinů a teď neví co s prachama?

Reagovat
Pablos

Píšou, že je spojován s tím Šimáněm…. Tak možná jen bílej kůň

Reagovat
Axelrose

Neřekl bych úplně bílý kůň, ale myslím si, že spojení s Šimáněm je nabíledni.

Reagovat
ondrasch77

Chtěl to Chvalovský.

Reagovat
Effenberg

Ale proč by mu dělal bílého koně, simane je navenek úctyhodný podnikatel. Já jsem třeba nikdy nevěřil, že hokejka Bříza si vydělal na hokejovou Spartu a taky ne, byl to fíkový list Speychala. No uvidíme,

Reagovat
Kepy_FCB

Škodovka tam nemá nic??

Reagovat
wjillm

Má...bannery.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele