Míchelovi se nelíbily Krejčího přihrávky na jistotu, u obránce postrádal agresivitu

Dnes, 16:05
Aktuality
Míchel Sánchez (© AFP)

Girona šestkrát za sebou nevyhrála a nelichotivou bilanci nezlomila ani v úvodním domácím duelu Ligy mistrů proti Feyenoordu. Nizozemskému celku i díky vlastní brance Ladislava Krejčího (25) podlehla 2:3 a při premiéře v Champions League dál čeká na první body.

"Krejčímu se nedařilo tolik jako obvykle. S míčem i bez něj. Nebyl dobrý v obraně a dal si vlastní gól, což byla pro tým komplikace," napsal o českém stoperovi španělský deník Sport. Spokojený nebyl ani trenér Míchel (48).

Tomu vadila hlavně Krejčího rozehrávka. "Chyběla mu agresivita na míči. Krejčí dával příliš mnoho přihrávek do strany, nebo na brankáře Gazzanigu. Vždyť my chceme jít pořád dopředu. Nemůžeme si dovolit přihrávat jen tak pro přihrávku. To není vůbec dobré," zlobil se španělský kouč.

Statistiky hovoří neúprosně. Z 95 přihrávek jich Krejčí poslal hned 12 na gólmana Gazzanigu a dalších 27 jich rozdělil mezi spoluhráče z obrany Miguela Gutiérreze a Arnaua Martineze. Deset minut před koncem navíc korunoval nevydařený výkon nešťastnou tečí centru Dávida Hancka do vlastní branky a rozhodl o prohře Girony.

Přihrávky Krejčího proti Feyenoordu (©Opta by Stats Perform)

Smolný moment? S tím na trenéra Míchela nechoďte. "Věřím tomu, že smůla neexistuje. Všechno má nějakou příčinu a vysvětlení," čertil se.

"Kromě toho ale nemám týmu co vytknout. Druhý poločas jsme odehráli skvěle. Myslím, že jsme si zasloužili víc. V zápase, ve kterém jsme dominovali a ve kterém jsme si vytvořili dost šancí k tomu, abychom uhráli lepší výsledek, jsme nezískali ani remízu. Ale takový je fotbal a musíme se s tím vyrovnat," řekl Míchel, jenž v minulé sezoně dovedl klub k historickému postupu do Ligy mistrů.

Úvod té nové zatím katalánskému výběru výsledkově nevychází, Míchel ale nevěší hlavu. "Výsledky mě vůbec neovlivňují. Díky bohu jsem v klubu, který mě v tom respektuje. Nezasloužili jsme si dneska prohrát, ale prohráli jsme. Nevadí mi to, nejsem dotčený," líčil. "Výkony jsou v posledních zápasech dobré, věřím, že to otočíme," dodal trenér.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (6)

Přidat komentář
Jordi Alba

Já mu to strašně přeju už jenom kvůli tomu, aby v mým oblíbeným týmu hrál Čech, ale tohle smrdí zatím slušným průserem.

Reagovat
Spalovač šancí

Girona se to celý zápas snažila hrát klasicky španělsky na kontrolu míče, přitom na to vůbec nemají v obraně a záloze hráče. Technika problém nebyla, ale přišlo mi, že ti hráči vůbec neměli přehled o tom, v jakém postavení je soupeř, jak bude napadat atd. Takže neomylně volili řešení, aby o míč přišli v blbém prostoru. A to mi přijde jako trenérova chyba, nikoliv hráčů.

Reagovat
Godwinson

Krejčímu se zase asi moc nelíbilo, jak směšně Girona hrála. Vtipnej tým.

Reagovat
Pablos

Tady pozor on taky umí dávat parádní přihrávky na nejistotu (namazání). Každopádně já ho mám rád a přeju mu ať se mu v zahraničí daří, ale je pravda, že i v repre mám z něho pocit velkého alibisty.... snad to něják časem odbourá.

Reagovat
kattos

"Výsledky mě vůbec neovlivňují. Díky bohu jsem v klubu, který mě v tom respektuje."

Reagovat
oli9

Hodně to angažmá zatím dře.. Bohužel.. Ale vždyť takhle hrál Krejčí odjakživa když šel na stopera.. Vkastne tak hraje celá Sparta přihrávky mezi obránci a golmanem

Feynord vytěžil absolutní maximum z toho hovna co hrál...

Jo a trenér řekne že se k vlastnak že smůla neexistuje.. A týmu nemá co vytknout.. Ovšem to jak ten dement z Girony kopnul penaltu to nic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele